Στην Άρτα ονειρεύονται τη μεγάλη Αναγέννηση

Εδώ και λίγα χρόνια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια στην Άρτα, από παλιούς και νέους παράγοντες, τους παλαίμαχους παίκτες και κυρίως από τον αγνό φίλαθλο κόσμο, για να πάρει η ιστορική Αναγέννηση τη θέση που αξίζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Η Αναγέννηση Άρτας όπως παρατάχτηκε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αχέροντα Καναλλακίου. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Παπαρούνης, Κράμπης, Χεμπέγια, Νταλάκας, Παπαϊωάννου, Σιδηρόπουλος. Καθιστοί: Δημήτριος Παπακίτσος, Χούσος, Αλέξανδρος Παπακίτσος, Μανιώτης, Γιαννούλης.

Μιλάμε για μια μεγάλη και θρυλική ομάδα της περιφέρειας, που στη δεκαετία του ’70 διεκδικούσε με αξιώσεις άνοδο στην Α’ Εθνική. Όμως από κακές συγκυρίες, αυτή η ιστορική ομάδα πέρασε και μεγάλες περιπέτειες, σε σημείο που επί δύο χρόνια να μη λάβει μέρος ούτε στα τοπικά πρωταθλήματα της Άρτας. Το γεγονός αυτό ήταν γροθιά στο στομάχι πολλών και κυρίως αυτών που έζησαν τις μεγάλες στιγμές του παρελθόντος. Ήταν το κρύο ντους για την αφύπνιση της τοπικής κοινωνίας. Έτσι, μια ομάδα παλιών και νέων παραγόντων, σε συνεργασία με παλαίμαχους παίκτες, ξεκίνησε τη μεγάλη προσπάθεια με δύο στόχους. Πρώτον, να βγάλει την ομάδα από το τέλμα της αφάνειας και, δεύτερον, να της προσδώσει τη λάμψη και το κύρος που ταιριάζει με το όνομα και την ιστορία της. Η προσπάθεια ήταν δύσκολη και ξεκίνησε από χαμηλά. Η Αναγέννηση έλαβε μέρος αρχικά στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Άρτας, για να φτάσει πέρσι στη Γ’ Εθνική, όπου διεκδίκησε με αξιώσεις άνοδο στη Β’ Εθνική. Η πανδημία του κορονοϊού, έκοψε στη μέση την προσπάθεια. Ναι μεν η Αναγέννηση ήταν 2 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Α. Ε. Ποντίων Καραγιαννίων, αλλά εκκρεμούσε το μεταξύ τους ντέρμπι στην Κοζάνη. Αν η ομάδα του γεφυριού έκανε το «διπλό», θα έπαιρνε τον τίτλο!
Τέλος πάντων, αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Από την περσινή σεζόν κρατούν τα δυνατά σημεία και προσπαθούν να διορθώσουν τις ατέλειες που υπήρχαν. Η ιστορική ομάδα της Άρτας στις αρχές Αυγούστου ξεκινά προετοιμασία με στόχο τον πρωταθλητισμό στο νέο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής. Είναι από τα πιο «βαριά ονόματα» του χώρου και η παρουσία της έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν θα είναι προπονητής της Αναγέννησης ο παλιός άσσος Τάσος Νταλάκας, με γυμναστή τον Ηλία Ρούσσα, προπονητή τερματοφυλάκων τον Χρήστο Αράπη και φυσικοθεραπευτή τον Δημήτρη Κουτρούμπα.
Σήμερα στο «ΦΩΣ» μιλάμε με ανοιχτά χαρτιά με τον κόουτς Τάσο Νταλάκα. Για την προσπάθεια που γίνεται, τον σχεδιασμό, την προετοιμασία, την περσινή σεζόν, τους στόχους και την επόμενη μέρα της θρυλικής ομάδας. Παράλληλα, γυρίζουμε τον χρόνο πίσω, όπου ο Τάσος Νταλάκας αποκαλύπτει τα όσα έζησε 12 χρόνιας ως ποδοσφαιριστής της Αναγέννησης. Με την οικογένεια Νταλάκα συμβαίνει κάτι το πρωτόγνωρο. Αγωνίστηκαν στην Αναγέννηση οι δύο αδελφοί Δημήτρης και Τάσος Νταλάκας, αλλά και οι γιοί τους!

Τάσο, σε ποιο στάδιο είναι ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν;

Μετά την εκλογή της νέας διοίκησης, ξεκίνησε και ο σχεδιασμός της ομάδας. Η διοίκηση ανανέωσε τη συνεργασία με ποδοσφαιριστές, έγιναν οι πρώτες μεταγραφές, οι οποίες θα συνεχιστούν με στόχο να δημιουργήσουμε ένα καλό και ποιοτικό ρόστερ. Ετοιμαζόμαστε και για το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου θα γίνουν οι ιατρικές εξετάσεις και αρχές Αυγούστου θα ξεκινήσουν προπονήσεις στο εθνικό στάδιο Άρτας. Τελειώνουν τα λόγια και αρχίζουν τα έργα. Έχουμε δύσκολη χρονιά μπροστά μας. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να κάνουμε για το νέο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής την καλύτερη δυνατή προετοιμασία.

Ο Τάσος Νταλάκας με το κύπελλο ανόδου της ιστορικής ομάδας στη Γ’ Εθνική

Στόχος και τη νέα σεζόν θα είναι ο πρωταθλητισμός;

Η προσπάθεια που γίνεται έχει σκοπό να φέρει σε υψηλότερα επίπεδα την Αναγέννηση. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα που θα διεκδικήσει την πρώτη θέση. Περιμένουμε και τις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων, πως θα διαμορφωθεί το τοπίο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αν γίνει αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Για να ξέρουμε και τους κανόνες του νέου πρωταθλήματος.

Την περασμένη σεζόν πλησιάσατε την άνοδο, αλλά δεν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα. Αν  κερδίζατε το ντέρμπι μέσα στην Κοζάνη κόντρα στην ΑΕΠ Καραγιαννίων, θα ήσασταν εσείς πρωταθλητές.

Λόγω της πανδημίας δεν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα. Η Αναγέννηση ήταν πίσω 2 βαθμούς από την ΑΕΠ Καραγιαννίων και εκκρεμούσε το μεταξύ μας παιχνίδι μέσα στην Κοζάνη. Κανείς δεν ξέρει βέβαια τι αποτέλεσμα θα έβγαινε, αλλά αν κερδίζαμε εμείς θα παίρναμε την πρώτη θέση και θα ανεβαίναμε κατηγορία. Δεν μένουμε σε αυτό. Πάνω απ’ όλα μπαίνει η υγεία. Ήταν μια απόφαση που αφορούσε όλες τις ομάδες. Εμάς μας άφησε μια πικρία, γιατί δεν ολοκληρώθηκε η προσπάθεια, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε και κάτι το διαφορετικό.

Πάει αυτό τελείωσε μένει πίσω. Ποιο είναι το κλίμα στην Άρτα ενόψει της νέας σεζόν; Θα σας στηρίξει πάλι ο κόσμος;

Ο κόσμος πάντα στήριζε, στηρίζει και θα στηρίζει την Αναγέννηση. Είναι ομάδα με βαριά φανέλα και μεγάλη ιστορία. Την περασμένη σεζόν από την αρχή είχαμε φιλάθλους σε όλα τα παιχνίδια, ακόμη και με άσχημες καιρικές συνθήκες. Οι φίλαθλοι της Άρτας είναι ανέκαθεν στο πλευρό της Αναγέννησης. Τους ευχαριστούμε για τη βοήθεια. Είναι βέβαιο ότι ο κόσμος θα μας στηρίξει και πάλι. Μακάρι να πάνε όλα καλά με την υγειονομική κρίση, ώστε να επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα. Άλλο είναι να παίζει με φιλάθλους και άλλο σε άδειο γήπεδο.

Τάσο μίλησέ μας για την προσπάθεια που γίνεται στην Άρτα «για την αναγέννηση της Αναγέννησης», όπως λέει και το σλόγκαν.

Είναι μια καθαρή και ανιδιοτελής προσπάθεια από ανθρώπους που αγαπούν την Αναγέννηση. Ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια με στόχο να δούμε κάποια στιγμή την ομάδα ψηλά, εκεί που πρέπει να είναι, εκεί που τη θέλει το όνομα και η ιστορία της. Την προσπάθεια αυτή την στηρίζει ο κόσμος, οι τοπικοί παράγοντες, οι χορηγοί μας, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές. Θέλουμε να αφήσουμε πίσω τα δύσκολα χρόνια και τις περιπέτειες που είχε η ομάδα μας, σε σημείο που δεν μπορούσε να αγωνιστεί ούτε στο τοπικό πρωτάθλημα. Εμείς θέλουμε μια άλλη Αναγέννηση. Τη μεγάλη Αναγέννηση που ονειρεύεται και ο κόσμος. Ξεκινήσαμε από τη Β’ Κατηγορία της ΕΠΣ Άρτας και πέρσι αγωνιστήκαμε στη Γ’ Εθνική. Το ταξίδι θα έχει και συνέχεια. Είμαι τέσσερα χρόνια προπονητής στην Αναγέννηση. Είναι μια ομάδα που τη νιώθω δεύτερο σπίτι μου. Δεν χάνουμε το θάρρος και συνεχίζουμε. Ό,τι δεν πετύχαμε πέρσι θα επιδιώξουμε να το πετύχουμε τη νέα σεζόν. Η Αναγέννηση είναι νεανική ομάδα, στηριζόμενη σε παιδιά από την Άρτα και τα γύρω χωριά της Πρέβεζας.

Να σε διακόψω, προσθέτοντας ότι η Άρτα είναι και «ποδοσφαιρομάνα». Πολλοί παίκτες της Αναγέννησης έπαιξαν και σε υψηλά επίπεδα στην Α’ Εθνική. Άρα υπάρχει «φλέβα» για να βρείτε παίκτες.

Υπάρχουν ταλέντα στην Άρτα, στην Πρέβεζα και στα Γιάννινα. Ειδικά από την περιοχή μας έχουν βγει σπουδαίοι ποδοσφαιριστές. Θυμίζω τους Αντώνη Νικοπολίδη, Γιώργο Βαίτση, Λάμπρο Γεωργιάδη, Δημήτρη Νταλάκα που έκαναν μεγάλη καριέρα στην Α’ Εθνική. Υπήρξα συμπαίκτης όλων αυτών. Ξεκίνησαν και αυτοί από τις αλάνες της Άρτας και έφτασαν ψηλά. Τα νέα παιδιά χρειάζονται στήριξη και εμπιστοσύνη. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε στην Αναγέννηση. Αγκαλιάζουμε τους παίκτες, οι παλιοί στηρίζουν τους νέους, αλλά και οι νέοι σέβονται τους παλιούς. Λειτουργούμε ως οικογένεια. Όλοι μαζί στις χαρές, όλοι και στις πίκρες.

Σε διέκοψα, συνέχισε γι’ αυτό που έλεγες πριν, σχετικά με τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται απ’ όλους τους Αρτινούς για να δουν σε μεγαλύτερη κατηγορία την Αναγέννηση.

Είναι μια κοινή προσπάθεια πολλών ανθρώπων. Η διοίκηση κάνει το παν για να είναι η ομάδα σε καλό επίπεδο. Εύχομαι να ξεπεραστεί το πρόβλημα με την πανδημία για να επιστρέψει και ο κόσμος στα γήπεδα. Δύναμη της Αναγέννησης είναι ο κόσμος της. Έρχονται στο γήπεδο νέα παιδιά, που μπορεί να μην έχουν βιώματα από το παρελθόν, αλλά αγαπούν την ομάδα και το δείχνουν με κάθε τρόπο.

Η Αναγέννηση σε αγώνα Κυπέλλου το 1984 στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Όρθιοι από αριστερά: Γιώργος Βαίτσης, Λάμπρος Γεωργιάδης, Νίκος Παλιάτσος, Λάκης Ρίζος, Γιώργος Νταλάκος. Καθιστοί: Θανάσης Χαρίσης, Τρύφων Ζήσης, Βασίλης Ζυγουβέλης, Νίκος Μπέτης, Τάσος Νταλάκας, Μάκης Ντόβας.

«Στόχος είναι η άνοδος στη Β’ Εθνική»

Ποια είναι η οροφή αυτής της προσπάθειας;

Στόχος μας είναι η ομάδα να ανεβεί στη Β’ Εθνική. Να γράψει την δική της ιστορία στα νεότερα χρόνια. Από τη Β’ Εθνική είχε υποβιβαστεί το 1979 ύστερα από αγώνα μπαράζ με τη Βέροια στο γήπεδο του Απόλλωνα, στη Ριζούπολη. Από τότε έχει να αγωνιστεί στη Β’ Εθνική. Ας ελπίσουμε να βρεθούμε πάλι σε αυτή την κατηγορία.

Και εσύ, Τάσο, είσαι ένας στρατιώτης αυτής της προσπάθειας, γιατί σε συνδέουν πολλά με την Αναγέννηση.

Είπα και πριν ότι η Αναγέννηση είναι το δεύτερο σπίτι μου. Αγωνίστηκα 12 χρόνια, διετέλεσα και σε άλλες περιόδους προπονητής. Στην Αναγέννηση έπαιξε ο αδελφός μου Δημήτρης Νταλάκας που στη συνέχεια μεταγράφηκε στη μεγάλη τότε Παναχαϊκή. Επίσης τη φανέλα της Αναγέννησης φόρεσαν ο γιός μου και ο ανεψιός μου, ο γιός του Δημήτρη.

Οι ποδοσφαιριστές που δεν πρόλαβαν την μεγάλη Αναγέννηση, έχουν αντιληφθεί το «βάρος» της φανέλας της;

Το έχουν αντιληφθεί και ξέρουν σε ποιο σωματείο αγωνίζονται. Άλλωστε είναι παιδιά από την περιοχή και ξέρουν τι σημαίνει για την Άρτα η Αναγέννηση. Το κατάλαβαν καλύτερα στον καθοριστικό αγώνα που δώσαμε με τον Σκουφά Κομποτίου για την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Όταν μπήκαν στο γήπεδο και είδαν γεμάτες από κόσμο τις εξέδρες, τότε κατάλαβαν καλύτερα σε ποια ομάδα αγωνίζονται.

«Πήγα την ίδια χρονιά με τον Βαΐτση στην Αναγέννηση»

Πως έγινε η δική σου μεταγραφή; Ας γυρίσουμε λίγο στα παλιά.

Πήγαμε την ίδια χρονιά στην Αναγέννηση με τον Γιώργο Βαΐτση, από τον Παναγροτικό Αγίου Σπυρίδωνα. Εγώ καθιερώθηκα στην ομάδα την επόμενη χρονιά, με προπονητή τον Διονύση Τσάμη. Τον ευχαριστώ για όσα μου έμαθε. Η Αναγέννηση έμεινε για πάντα η ομάδα της καρδιάς μου. Έμεινα 12 χρόνια, μια ολόκληρη ζωή. Αγωνίστηκα στη Γ΄ και στη Δ’ Εθνική. Γνώρισα πολλούς συμπαίκτες. Με τους περισσότερους διατηρώ ακόμη φιλία. Μετά τις προπονήσεις, τα παιχνίδια, πηγαίναμε όλοι μαζί για καφέ, για φαγητό, για διασκέδαση. Ωραία χρόνια, που δεν θα τα ξεχάσω ποτέ».

Οι αδελφοί Δημήτρης και Τάσος Νταλάκας με τον Κώστα Δήμα (μέσον) σε αγώνα παλαιμάχων

Πως ένιωσες όταν μπήκες πρώτη φορά στα αποδυτήρια της ομάδας;

«Επειδή έπαιζε ο αδελφός μου, δεν μου ήταν άγνωστο το περιβάλλον. Όμως όταν πήγα εγώ στην Αναγέννηση, ο αδελφός μου ο Δημήτρης είχε πάρει μεταγραφή στην Παναχαϊκή. Έπρεπε μόνος να κολυμπήσω στα βαθιά. Νιώθεις πάντα ένα δέος όταν είσαι δίπλα σε παίκτες που θαύμαζες. Το γήπεδο ήταν από ψηφίδα, δεν είχε χόρτο, αλλά ήταν πάντα γεμάτο από κόσμο.

«Χρωστώ πολλά στον αδελφό μου Δημήτρη»

Με τον αδελφό σου Δημήτρη Νταλάκα, που πραγματικά ήταν μεγάλος παίκτης,  πόσα χρόνια παίξατε μαζί στην Αναγέννηση;

Όταν πήγα εγώ στην Αναγέννηση, αυτός είχε πάει στην Παναχαϊκή. Παίξαμε μαζί όταν ξαναγύρισε στην Άρτα. Με βοήθησε πάρα πολύ και έμαθα πολλά πράγματα απ’ αυτόν. Είχε παίξει πολλά χρόνια στην Α’ Εθνική με τη μεγάλη ομάδα της Παναχαϊκής, είχε παραστάσεις από την Α’ Εθνική, αποκόμισε εμπειρίες και ήξερε περισσότερα πράγματα για το ποδόσφαιρο, απ’ ό,τι ξέραμε εμείς. Οι συμβουλές του ήταν πολύτιμες, ειδικά στα πρώτα χρόνια της καριέρας μου.

Ποια παιχνίδια θυμάσαι περισσότερο;

«Θυμάμαι περισσότερο τα παιχνίδια κυπέλλου με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Άρη και άλλες μεγάλες ομάδες. Επίσης θα μου μείνει αξέχαστο και ένα παιχνίδι στα Γιάννινα με τη Θύελλα Κατσικά, όπου κερδίσαμε και ανεβήκαμε από τη Δ’ στην παλιά Γ’ Εθνική.

Κλείνοντας,Τάσο Νταλάκα, ένα μήνυμα στους φιλάθλους της Άρτας για τη νέα σεζόν, καθώς πλησιάζει και ο καιρός για το ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά τους φιλάθλους για τη βοήθειά τους. Τους θέλουμε πάλι κοντά μας, όπως τους είχαμε την περασμένη σεζόν. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανεβεί η ομάδα στη Β’ Εθνική και να τη δουν όπως την ονειρεύονται όλοι οι Αρτινοί».

 

Ο Χρήστος Σκανδάλης που μεταγράφηκε από τον Α. Ο. Ανατολής Ιωαννίνων

Οι ανανεώσεις και οι μεταγραφές της Αναγέννησης

Από αρχές Ιουλίου που εξελέγη η νέα διοίκηση της Αναγέννησης, ξεκίνησε και ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν. Από το περυσινό ρόστερ παραμένουν οι ποδοσφαιριστές: Βασίλειος Παπαρούνης, Νίκος Παππάς, Νίκος Τσέλας, Φώτης Σχισμένος, Βασίλειος Λάκκας, Χρήστος Σιδηρόπουλος, Κώστας Γκολάκος, Παναγιώτης Μπότσαρης, Μάριος Χούσος, Αλέξανδρος Παπακίτσος, Δημήτριος Παπακίτσος, Περικλής Κραμπής, Χρήστος Μήτσιος, Νίκος Μπόκος, Νεκτάριος Χεμπέγια, Λάμπρος Δήμος, Μάριος Έξαρχος, Φώτιος Ροβίνας.
Μέχρι τώρα ανακοινώθηκαν οι τρεις πρώτες μεταγραφές, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες στη συνέχεια που θα κάνουν αίσθηση στην περιοχή. Αποκτήθηκε ο νεαρός Δημήτρης Καλούδης που αγωνίστηκε στον Παναιγιάλειο, αλλά και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα στις ομάδες νέων της Έμπολι στην Ιταλία και της Μπεκούμερ στη Γερμανία.
Επέστρεψε στα παλιά λημέρια ο έμπειρος μέσος Τζορτζ Κόλλινς που ήταν και παλιότερα στην Αναγέννηση. Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στον Αχέροντα Καναλλακίου, ενώ αγωνίστηκε πριν σε Εθνικό Πειραιώς, Εθνικό Φιλιππιάδας, Α. Ε. Καραϊσκάκης, Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών.
Τρίτη στη σειρά μεταγραφή που ανακοινώθηκε είναι του 24ρονου μέσου Χρήστου Σκανδάλη που πέρσι στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής ήταν από τους κορυφαίους παίκτες του Α. Ο. Ανατολής. Αγωνίστηκε επίσης σε Θύελλα Κατσικά, Ολυμπιακό Βόλου και Δόξα Κρανούλας.

Παπαχρηστάκης: «Είναι ομάδα που υπερασπίζεται αξίες»

Την τελευταία τριετία γενικός γραμματέας στη διοίκηση της Αναγέννησης ήταν ο παλιός ποδοσφαιριστής Άλκης Παπαχρηστάκης, με σημαντική προσφορά. Όμως για δικούς του λόγους δεν συμμετέχει στο νέο διοικητικό σχήμα που εξελέγη για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο ίδιος σε έναν μικρό απολογισμό του έργου, σηματοδοτεί και την αξία όπως και την ιστορία της Αναγέννησης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων και τα εξής: «Η αγαπημένη ομάδα των Αρτινών φιλάθλων είναι έτοιμη για την μεγάλη επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες. Με ποδοσφαιριστές και προπονητικό τιμ από την περιοχή μας, χωρίς οφειλές παλιές ή νέες με προπονητικό κέντρο (Γαβριά) και με τον αέρα της ιστορίας θα πορευτεί στο νέο πρωτάθλημα σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ομάδα αυτή υπερασπίζεται αξίες, αξίες όπως αγάπη σεβασμό αλληλεγγύη στήριξη. Χαίρεσαι να είσαι Αναγέννηση. Είναι τιμή μου που ασχολήθηκα με την ομάδα αυτά τα τρία χρόνια.
Πλέον η ομάδα έχει βρει τον ρυθμό της (τα βήματα της όπως λέμε στην ποδοσφαιρική γλώσσα), η συνοχή σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας είναι σε πάρα πολύ υψηλό βαθμό. λόγω χρόνου δεν μπορώ να ασχοληθώ ενεργά σε αυτή την προσπάθεια που κάνει η ομάδα. Δεν είμαι στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Όμως θα είμαι δίπλα στην ομάδα από οποιοδήποτε πόστο για να βοηθήσω. Όποτε και αν με χρειαστεί. Όλοι μαζί να στηρίξουμε την προσπάθεια που κάνει η αγαπημένη ομάδα των αρτινών φιλάθλων, γεμίζοντας το γήπεδο και βοηθώντας όπως μπορεί ο καθένας με οποιοδήποτε τρόπο.
Αναγέννηση ΘΕΑ, Αναγέννηση ΜΠΡΟΣΤΑ. Αναγέννηση Άρτας, μία και μοναδική.».

Πρόεδρος και πάλι ο Χρήστος Παπαβασιλείου

Διοίκηση τριετίας εξελέγη στην ιστορική ομάδα της Άρτας για να τρέξει τις εξελίξεις και να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο του πρωταθλητισμού, Επανεξελέγη πρόεδρος στην Αναγέννηση Άρτας ο Χρήστος Παπαβασιλείου, όπως και τα περισσότερα μέλη της προηγούμενης διοίκησης. Αναλυτικά το νέο διοικητικό σχήμα: Πρόεδρος Χρήστος Παπαβασιλείου, Α’ αντιπρόεδρος Σταύρος Κώστας, Β’ αντιπρόεδρος Γιώργος Μαυρογεώργος, γενικός γραμματέας Πέτρος Παπαδόπουλος, ταμίας Νίκος Χρόνης, ειδικός γραμματέας Ηλίας Παπανικολάου, γενικός αρχηγός Θεόδωρος Σαλαμούρας, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Ευγενία Σαμαρτζή, μέλη Δημήτρης Αραβανής, Γιώργος Μπριασούλης, Τρύφων Παππάς. Υπεύθυνη Τύπου ορίστηκε η Μαρία Δέτσικα, ενώ την επιτροπή μεταγραφών αποτελούν οι Χρήστος Παπαβασιλείου, Σταύρος Κώστας, Γιώργος Μαυρογεώργος.

Ειδήσεις με φόντο το ιστορικό γεφύρι

-Σήμα της Αναγέννησης είναι το ιστορικό γεφύρι της Άρτας, που ολιμερίς το χτίζανε και το βράδυ γκρεμιζόταν.
-Φέτος η ιστορική ομάδα γιορτάζει τα 60 χρόνια από την ίδρυσή της. Το 1960 συγχωνεύτηκαν οι παλιές ομάδες Παναμβρακικός, Αετός, Ολυμπιακός και προέκυψε η Αναγέννηση.
-Κάπου χάσαμε και τα …ίχνη από το «Στρατηγείο» του Συνδέσμου Αρτινών Φιλάθλων (ΣΑΦ). Δεν είναι στον γνωστό χώρο που ξέραμε. Τι λέει γι’ αυτό ο «Στρατηγός» Κώστας Μπανιάς;
-Ο σύλλογος παλαιμάχων εκπροσωπείται στη διοίκηση της Αναγέννησης από τον πρόεδρό του Δημήτρη Αραβανή.
-Σπουδαία δουλειά έκανε στην ομάδα και ο Λάμπρος Σαλαμούρας, αλλά αποσύρθηκε για επαγγελματικούς λόγους. Παραμένει πιστός στρατιώτης της Αναγέννησης.
-Δεν έχει σημασία αν η Αναγέννηση αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική. Βάσει ονόματος και ιστορίας είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ήπειρο μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τα μεταξύ τους ντέρμπι στη δεκαετία του ’70 άφησαν εποχή.
-Αρτινός είναι και ο Γιάννης Αναστασίου, αλλά δεν αγωνίστηκε στην Αναγέννηση. Πήγε στον ΠΑΣ Πρέβεζα και στη συνέχεια σε Εθνικό, ΟΦΗ και στην Ολλανδία.
-Τις πρώτες ευχές για καλή επιτυχία που δέχτηκε η νέα διοίκηση, ήταν από τον πρόεδρο της Α. Ε. Καραϊσκάκης Νίκο Καγιούλη. Ποδοσφαιρικός πολιτισμός.