Τα… μωρά του Θεσπρωτού

Οι νεαροί άσοι της ομάδας της Ηγουμενίτσας μιλούν στο liganews.gr

Την απόφαση να στηριχθεί σε νεαρά παιδιά πήρε φέτος ο Θεσπρωτός, ιδιαίτερα στον δεύτερο γύρο και διέγραψε εξαιρετική πορεία. Η ομάδα της Ηγουμενίτσας εξασφάλισε την παραμονή της στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και πλέον προετοιμάζεται για τη νέα σεζόν. Η διοίκηση του «πλατανόφυλλου» έχει βλέψεις να πρωταγωνιστήσει τη νέα περίοδο, στηριζόμενη και πάλι στα… τρομερά μωρά της.

Ο πρόεδρος του Θεσπρωτού, Κώστας Σακαρέλης, εξήγησε στο liganews.gr τη φιλοσοφία που ακολουθεί. «Αποφασίσαμε να χτίσουμε φέτος μια ομάδα με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα χρονιά. Ο Θεσπρωτός φέτος, ειδικά μετά τον Ιανουάριο, βελτίωσε την απόδοσή του και ήρθαν και τα αποτελέσματα. Ο στόχος της παραμονής επετεύχθη εύκολα και τη νέα σεζόν θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε στον όμιλο που θα συμμετέχουμε. Επενδύουμε στα μικρά παιδιά και αυτό απέδωσε τα μέγιστα φέτος», ανέφερε.

Η καλή δουλειά που γίνεται στον Θεσπρωτό και η εμπιστοσύνη σε νεαρά ταλέντα δεν έχει περάσει απαρατήρητη. Ομάδες επαγγελματικών κατηγοριών παρακολουθούν τους μικρούς παίκτες που εντυπωσιάζουν με τις εμφανίσεις τους και δεν αποκλείεται κάποιοι από αυτούς να  μετακομίσουν το καλοκαίρι.

Το καρέ των νεαρών άσων που έχει αρχίσει να παίρνει χρόνο συμμετοχής στον Θεσπρωτό και να εντυπωσιάζει είναι ο τερματοφύλακας

Γιάννης Μπότσαρης, γεννηθείς το 2001, ο αριστερός μπακ Θανάσης Τσιουμτσιούδας, επίσης 16 ετών, ο αριστερός μπακ-χαφ, δεξιός εξτρέμ Σωτήρης Κωστάκης, γεννηθείς το 1999, αλλά και ο 20χρονος ακραίος μπακ Σταύρος Πολυχρονιάδης. Το liganews.gr μίλησε με τρία από τα… φοβερά μωρά της ομάδας της Ηγουμενίτσας, οι οποίοι έχουν όρεξη για δουλειά και διακρίσεις.

Ο Θανάσης Τσιουμτσιούδας πήρε μεταγραφή στον Θεσπρωτό τον Ιανουάριο, προερχόμενος από τη Νίκη Αγκαθιάς, ενώ την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Ο 16χρονος άσος είναι ευχαριστημένος από τις ευκαιρίες που του δόθηκαν και μαζεύει εμπειρίες από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

«Η χρονιά φέτος κυλάει πολύ καλά. Δούλεψα και πήρα τις ευκαιρίες που άξιζα στον Θεσπρωτό. Δουλεύω καθημερινά για να βελτιωθώ και να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της. Παίρνω πολύτιμες εμπειρίες παίζοντας σε ένα δυνατό πρωτάθλημα όπως είναι η Γ’ Εθνική και ελπίζω ο Θεσπρωτός να αποτελέσει ένα σκαλοπάτι για μένα και να αγωνιστώ στις επαγγελματικές κατηγορίες», ανέφερε.

Σε Πιερικό και Αχιλλέα Νεοκαισάρειας αγωνιζόταν τα προηγούμενα χρόνια ο Σταύρος Πολυχρονιάδης. Τον Ιανουάριο μετακόμισε στην Ηγουμενίτσα ο 20χρονος ακραίος μπακ και πήρε χρόνο συμμετοχής, βοηθώντας την ομάδα να πετύχει τον στόχο της.

«Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Έχουμε καλή διοίκηση και καλό τεχνικό τιμ και γι’ αυτό καταφέραμε να πετύχουμε νωρίς τον στόχο της παραμονής μας. Με τη δουλειά και με την τύχη ευελπιστώ να φτάσω ακόμα πιο ψηλά», υπογράμμισε.

Ο Σωτήρης Κωστάκης αγωνιζόταν στις ακαδημίες της ΑΕΚ και για πρώτη φορά συμμετείχε σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως είναι η Γ’ Εθνική. Ο 18χρονος ακραίος μπακ-χαφ ευνοήθηκε από την επιλογή του Θεσπρωτού να στηριχθεί σε νεαρά παιδιά και ελπίζει σε περισσότερες ευκαιρίες.

«Η φετινή χρονιά ήταν διαφορετική για μένα. Έφυγα από τις ακαδημίες της ΑΕΚ και ήρθα στον Θεσπρωτό, στην ανταγωνιστική Γ’ Εθνική. Με την έλευση του νέου τεχνικού στην ομάδα, άλλαξε το κλίμα και δόθηκαν ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες, όπως είμαι εγώ. Θέλω ως το τέλος της σεζόν να πάρω αρκετό χρόνο συμμετοχής και από εκεί και πέρα, ελπίζω να προκύψει ό,τι καλύτερο για μένα», δήλωσε χαρακτηριστικά.