“Τεσσάρα” του Ολυμπιακού στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας

Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε με 4-1 τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, με τους «ερυθρολεύκους» να είναι πολύ καλοί στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο πέτυχαν τα τρία από τα τέσσερα γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 13′ με τον Λαζαρίδη, για να ισοφαρίσει στο 24’ο Αναστασίου για τους «ερυθρόλευκους». Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λόρι Κέρι πέτυχε δύο γκολ στο 55′ και στο 74′, ενώ το τέταρτο γκολ του Ολυμπιακού πέτυχε ο Ανδρέας Κόκας στο 82′. Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός ανέβηκε και πάλι στην 3η θέση, πίσω από τον Καραϊσκάκη.

Πώς έπαιξε ο Ολυμπιακός
Ο Κώστας Μπράτσος παρέταξε την ομάδα με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο νεαρός Μπουργάνης, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Ιωαννίδη, Ντόικιτς, Ζώνα και Α. Κόκα. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Σταύρου και Ευθυμιάδης, με τον Μασάντο να παίζει ως επιθετικός χαφ. Στις πτέρυγες κινούνταν οι Κέρι (δεξιά) και Δ. Κόκας (αριστερά), με τον Αναστασίου να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης.

Ισόπαλο το πρώτο ημίχρονο
Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, με τον Αχιλλέα να είναι καλύτερος στο πρώτο 20λεπτο, να μπαίνει πιο δυνατά στο ματς και στο διάστημα αυτό απείλησε την εστία του Μπουργάνη. Μάλιστα, κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 13′ Οι φιλοξενούμενοι στο 2′ έχασαν σπουδαία ευκαιρία. Το σουτ του Λαζαρίδη έξω από την περιοχή, απέκρουσε σε κόρνερ ο Μπουργάνης. Στο 9′ ο Αχιλλέας είχε μία ακόμη καλή στιγμή, με τον Μπουργάνη να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα.
Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε σε κόρνερ την εκτέλεση φάουλ του Νάκα στο 12′, από το οποίο προήλθε το γκολ των φιλοξενουμένων στο 13′. Ο Νάκας εκτέλεσε το κόρνερ, οι αμυνόμενοι του Ολυμπιακού αδράνησαν και ο Λαζαρίδης με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή έγραψε το 0-1.
Ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του μετά το 20′ και η πρώτη καλή στιγμή για τους «ερυθρολεύκους». Από ελεύθερο του Μπουργάνη, ο Αναστασίου με το κεφάλι τροφοδότησε τον Ευθυμιάδη και αυτός με δυνατό σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κούζα, ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα.
Το γκολ της ισοφάρισης για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 24′. Ο Δήμος Κόκας από τα αριστερά επιχείρησε τη σέντρα και ο Αλέξανδρος Αναστασίου με κεφαλιά έγραψε το 1-1. Από το σημείο εκείνο και μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός είχε μία ακόμη ευκαιρία, με τον Αναστασίου να πιάνει την κεφαλιά, σε σέντρα του Δήμου Κόκα, με τον Κούζα να μπλοκάρει τη μπάλα.

Πρωταγωνιστής ο Κέρι
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός Βόλου μπήκε πολύ δυνατά στο ματς με στόχο να φτάσει γρήγορα στο 2-1 και από εκεί και πέρα να ελέγξει το παιχνίδι. Στο διάστημα 46′-55′ οι «ερυθρόλευκοι» ήταν «καταιγιστικοί» και πίεσαν ασφυκτικά την άμυνα του Αχιλλέα, με το δεύτερο τέρμα να μην αργεί να έρθει.
Στο 52′ οΑναστασίου γύρισε τη μπάλα στον Κέρι μέσα στην περιοχή, αυτός δεν μπόρεσε να νικήσει με σουτ τον Κούζα, με τον τερματοφύλακα του Αχιλλέα να αποκρούει. Η μπάλα έφτασε και πάλι στον Κέρι, πάσαρε στον Ευθυμιάδη, ο οποίος μέσα στη μικρή περιοχή έπιασε αδύναμη κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να σκοράρει.
Στο 54′ ο Αναστασίου δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Κούζα, ο οποίος με αυτοθυσία έπεσε στα πόδια του επιθετικού του Ολυμπιακού και αποσόβησε το γκολ. Τελικά το 2-1 ήρθε για τον Ολυμπιακό ένα λεπτό αργότερα. Στο 55′ ο Δήμος Κόκας από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα και ο Λόρι Κέρι με σουτ πάνω στην κίνηση έγραψε το 2-1 για τον Ολυμπιακό.
Οι φιλοξενούμενοι στο 62′ απείλησαν με τον Νάκα, όμως το σουτ του παίκτη του Αχιλλέα έδιωξε ο Μπουργάνης, πέφτοντας στη δεξιά του γωνία.
Ο Ολυμπιακός έφτασε στο 3-1, μ’ ένα πολύ ωραίο γκολ που πέτυχε ο Λόρι Κέρι, δεύτερο προσωπικό στο παιχνίδι. Ο Ευθυμιάδης βρήκε τον συμπαίκτη του να κινείται μέσα στην αντίπαλη περιοχή και με αριστερό σουτ έγραψε το 3-1 τους «ερυθρόλευκους».
Ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» νωρίς τη νίκη, έπαιξε πιο ελεύθερα, με τον Κώστα Μπράτσο να ρίχνει στο παιχνίδι και τους Χολέβα, Αγγελή, για να φτάσουμε στο 82΄ όπου οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν και τέταρτο τέρμα. Ο Ανδρέας Κόκας συνδυάστηκε με τον Αναστασίου, ο τελευταίος γύρισε ωραία τη μπάλα για τον Α. Κόκα και αυτός με άψογο πλασέ έγραψε το 4-1.
Στο 85′ σουτ του Μανίκα απέκρουσε ο Μπουργάνης, ενώ στην τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το 5-1. Στις καθυστερήσεις ο Σταύρου από το κέντρο του γηπέδου θέλησε να αιφνιδιάσει τον Κούζα που ήταν εκτός εστίας, με τον τερματοφύλακα του Αχιλλέα να βγάζει δύσκολα τη μπάλα σε κόρνερ.

Ολυμπιακός Β.-Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 4-1
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Πέλλας)
Βοηθοί: Δεμερτζής, Ταγκαλίδης (Πέλλας)
Κίτρινες: Μασάντο, Σταύρου-Λαζαρίδης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Μπουργάνης, Ιωαννίδης (46′ Στουρνάρνας), Α. Κόκας, Ντόικιτς, Ζώνας, Ευθυμιάδης, Σταύρου, Δ. Κόκας, Μασάντο (71′ Χολέβας), Κέρι (83′ Αγγελής), Αναστασίου.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ: Κούζας, Λαζαρίδης, Δερμίσης, Σκέντος, Παγωνίδης, Φωκαΐδης (46′ Μανίκας), Δημηνάς (56′ Τουλκερίδης), Λάιος (, Νάκας, Καμπερίδης, Πετρουζέλης.

πηγή: goalpost.gr