Τηλυκράτης: Ένας εκκολαπτόμενος πρωταθλητής!

Είναι μία ομάδα που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Ο Τηλυκράτης ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής με στόχο να πρωταγωνιστήσει και να αφήσει το αποτύπωμά του στην κατηγορία. Έναν γύρο αργότερα, το καμάρι της Λευκάδας τα καταφέρνει μια χαρά.

Το σύνολο του Ανδρέα Παντζιαρά βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 26 βαθμούς μετά από 13 αγωνιστικές. Έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει, μέχρι σήμερα, τον τίτλο του φαβορί, με τον οποίο ειχε «φορτωθεί» πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα πως ο Τηλυκράτης αντέχει την πίεση.

Στατιστικά επίδοξου πρωταθλητή!

Μία ομάδα που θέλει να διακριθεί, πρέπει να μετρά νίκες τόσο εντός όσο και εκτός και αυτό φαίνεται πως οι ποδοσφαιριστές της ομάδας το έχουν εμπεδώσει πολύ καλά. Το ρεκόρ της ομάδας σε αυτόν τον πρώτο γύρο είναι 8 νίκες 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Το γήπεδο του Τηλυκράτη είναι σίγουρα «φρούριο», αφού εκεί έχει πετύχει 5 νίκες σε σύνολο 6 αγώνων. Δεν είναι καθόλου εύκολο για καμία ομάδα να πάρει θετικό αποτέλεσμα μέσα στη Λευκάδα. Κι εκτός όμως ο σύλλογος διάγει μία αρκετά καλή σεζόν. Έχει νικήσει τα 3 από τα 6 παιχνίδια, ενώ έχει παραχωρήσει 2 ισοπαλίες και έχει ηττηθεί και μία φορά.

Ο Τηλυκράτης παρουσιάζει ένα πολύ καλό πρόσωπο με ισορροπία σε επίθεση και άμυνα. Διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 22 τέρματα πίσω μόνο από τον Νέο Αμφίλοχο. Παράλληλα, έχει την τρίτη αμυντική επίδοση με 9 τέρματα παθητικό. Μόνες καλύτερες άμυνες, αυτές του Μακεδονικού Φούφα και του Θεσπρωτού.

Νίκες με πολύ μεγάλη σημασία!

Oι σπουδαίες νίκες είναι συνώνυμο της φετινής προσπάθειας του Τηλυκράτη. Ξεχωρίζει η «τεσσάρα» επί του Μακεδονικού Φούφα σε ένα κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος, το μεγάλο διπλό μέσα στη Λευκίμμη (1-3) και οι ευρείες εντός έδρας νίκες απέναντι στον Ερμή Αμυνταίου και τον Εθνικό Φιλιππιάδας (3-0). Μοναδικά μελανά σημεία οι ήττες από τον Νέο Αμφίλοχο (0-3) και την ΑΕΠ Καραγιαννίων (4-2).

Αυτοί που φοβούνται οι αντίπαλες άμυνες!

Πρώτος σκόρερ της ομάδας και τρίτος σε όλο το πρωτάθλημα είναι ο Γιώργος Γραμματικόπουλος με 7 γκολ σε αυτούς τους πρώτους 12 αγώνες. Ο Γραμματικόπουλος έχει τη δική του ιστορία στην κατηγορία και φέτος είναι πολύτιμος για τον Τηλυκράτη. Με 4 τέρματα ακολουθεί ο Ξενοφών Φέτσης, ο οποίος δικαιώνει τις προσδοκίες των ανθρώπων της ομάδας.

Φτιαγμένος για τα δύσκολα!

Ο 3ος όμιλος είναι πολύ ανταγωνιστικός με ομάδες που θέλουν να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τα πρωτεία. Ο Τηλυκράτης μοιάζει ένα βήμα μπροστά απ’ όλους. Είναι το φαβορί και το δείχνει και στο γήπεδο.

Στου δρόμου τα μισά έχει κατορθώσει να στείλει ένα μήνυμα σε όλους τους αντιπάλους του. Βέβαια, έχουμε έναν μαραθώνιο μπροστά μας. Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Όλοι, όμως, στην ομάδα μοιάζουν προετοιμασμένοι γι’ αυτά…

Επιμέλεια: Γιώργος Γεωργίου

πηγή: mikriliga.com