Οι άνθρωποι του Συλλόγου δεν τα παράτησαν, έβαλαν κάτω το κεφάλι, δούλεψαν και κατάφεραν σε λίγα χρόνια να ανεβάσουν την ομάδα στην Γ’ Εθνική και πλέον να διεκδικεί την άνοδο στην Β’ κατηγορία. Το 2014-15 χάνει την άνοδο την ύστατη στιγμή αλλά την επόμενη σεζόν επιστρέφει δριμύτερος και σαρώνει τα πάντα. Κατακτά την πρώτη θέση και στα μπαράζ ανόδου κερδίζει την επιστροφή του στην Γ’ Εθνική. Πέρσι είχε μια αξιόλογη πορεία στον 2ο όμιλο της κατηγορίας, τερματίζοντας στην έβδομη θέση και φέτος έκανε το άλμα. Πρωτάθλημα στον 3ο όμιλο και τώρα μπαράζ ανόδου στην Β’ Εθνική και την πρεμιέρα με τον ιστορικό Ηρακλή.

Ο Παντζιαράς έχει τον τρόπο

Ο Ανδρέας Παντζιαράς είναι ένας προπονητής που δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ένας τεχνικός που βρίσκει τον τρόπο να πετυχαίνει. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και αυτό έχει αποδείξει περίτρανα στην ομάδα της Λευκάδας όπου βρίσκεται τα τελευταία δυο χρόνια, προλαβαίνοντας να πανηγυρίσει δυο πρωταθλήματα. Τη σεζόν 2015-16 λίγο πριν από το τέλος του πρωταθλήματος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας και την οδήγησε από τον Α’ τοπικό της ΕΠΣ Πρέβεζας Λευκάδας στην Γ’ Εθνική. Την περσινή αγωνιστική περίοδο, ήταν φυσικά παρών στην επιστροφή των νησιωτών στην κατηγορία και το καλοκαίρι η διοίκηση έδωσε τα χέρια μαζί του ανανεώνοντας τη συνεργασία τους. Ο Παντζιαράς δικαίωσε τους διοικούντες, οδηγώντας τον Τηλυκράτη στην κατάκτηση του τίτλου και πλέον ο κόουτς έχει μπροστά την πρόκληση των μπαράζ με Ηρακλή, ΝΠΣ Βόλος και Απόλλωνα Παραλιμνίου. Στα συν για τον έμπειρο κόουτς είναι πως γνωρίζει άριστα τις ομάδες της βορείου Ελλάδας αφού στο παρελθόν έχει εργαστεί σε αρκετούς Συλλόγους του Βορρά.

33 χρόνια μετά…

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τηλυκράτης θα διεκδικήσει την άνοδό του στην Β’ Εθνική. Για την ακρίβεια πριν από 33 χρόνια, οι νησιώτες είχαν…χτυπήσει την πόρτα της Β’ Εθνικήςαλλά δεν είχε «ανοίξει». Στις 20 Μαρτίου του 1975 -ως πρωταθλητής του Νοτίου Ομίλου Ηπείρου- άρχισε από το Γύθειο τους αγώνες διαβαθμίσεως για τη Β` Εθνική. Εκεί νίκησε με 2-1 τον Πανγυθειακό. Ύστερα από μια σειρά νικηφόρων αγώνων, όπως το 5-0 επί της ΑΕΚ Τριπόλεως, κατέβηκε στην Αθήνα στις 14/5/1975 για τον αγώνα στην Ηλιούπολη με τον Άγιο Δημήτριο. Η «Μπάρτσα» πήρε τη νίκη με 2-0 και στέρησε από τον Τηλυκράτη την άνοδο στην Β’ Εθνική. 33 χρόνια μετά η ομάδα της Λευκάδας θα διεκδικήσει και πάλι την άνοδο στην Β’ επαγγελματική κατηγορία, αυτή τη φορά ως πρωταθλητής στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Η ταυτότητα του Τηλυκράτη Λευκάδας

ΙΣΤΟΡΙΑ: Ιδρύθηκε το 1927 σαν μουσικός σύλλογος για να γίνει αθλητικός και να φτάσει μέχρι στις μέρες μας. Το σήμα του είναι τα δύο γράμματα «ΤΛ» δηλαδή Τηλυκράτης Λευκάδας. Σύμφωνα με τον Λευκαδίτη ιστορικό Πάνο Ροντογιάννη, ο Τηλυκράτης ήταν ιστορικό πρόσωπο του νησιού που ξεχώρισε στον Πελοποννησιακό πόλεμο. Ήταν δε πλοίαρχος με δράση στη ναυμαχία των Αιγός ποταμών τέλη Αυγούστου 405 π.χ. Προς τιμή του ονομάστηκε έτσι η ομάδα του νησιού.
ΕΔΡΑ: Δημοτικό στάδιο Λευκάδας «Γρηγόρης Πλάτωνας».
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βασίλειος Κατωπόδης
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ανδρέας Παντζιαράς
ΣΚΟΡΕΡ: Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Γιώργος Γραμματικόπουλος που σημείωσε 11 γκολ. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Τσικλητήρα Πύλου. Οι άλλοι σκόρερ της ομάδας: Φέτσης 8, Πετράκος 6, Γκίκα 5, Ιασωνίδης 3, Περιστέρης 3, Τσελάι 1, Παναγιωτόπουλος 1.
ΡΟΣΤΕΡ: Γιώργος Καραγκούνης, ΝίκοςΤρανουλίδης (Τερματοφύλακες), Αναστάσιος Βρεττός, Κώστας Ιασωνίδης, Σπύρος Καταγής, Διονύσης Μπουρδούβαλης, Δημήτριος Παναγιωτόπουλος, Θεόδωρος Παπακωνσταντής, Χαράλαμπος Πετράκος, Ρομέο Τσελάι (αμυντικοί), Νίκος Βασίλας, Γιώργος Καταγής, Ανδρέας Κτενάς, Λέντι Μπαλή, Γιάννης Μπαλογιάννης, Θανάσης Ρεκατσίνας, Ξενοφών Φέτσης (Μέσοι), Στέφανος Βασιλείου, Γιάννης Γεωργάκης, Ηλία Γκίκα, Γιώργος Γραμματικόπουλος, Δημήτριος Καββαδίας, Σταύρος Καλογερής, Θεόδωρος Περιστέρης, Φώτης Σιδέρης.

Πηγή: fosonline