Το απόλυτο «μπάχαλο» για τη «νέα» Super League 2

Ο Ορφέας έγινε η πρώτη ομάδα που «επίσημα» δεν δήλωσε συμμετοχή και επειδή οι βαθμολογίες της Football League δεν έχουν επικυρωθεί, δεν ξέρουμε ποιος θα αντικαταστήσει ποιον και αν οι παίκτες αν είναι ελεύθεροι ή όχι. Οσο για το format της κατηγορίας είναι… άγνωστη λέξη.

Ελλάδα είμαστε, συνηθισμένοι στην αβεβαιότητα αλλά όλα φωτογραφίζουν πως ενόψει της συγκρότησης της νέας Super League 2 θα ζήσουμε πρωτόγνωρες σκηνές, ακόμη και για τα δικά μας δεδομένα.

Σήμερα είναι 30 Ιουλίου και τι ξέρουμε ως «κλειδωμένο» για τη νέα κατηγορία που δημιουργήθηκε; Πως θα συμμετάσχουν 36 ομάδες, χωρισμένες σε 2 ομίλους. Μόνο αυτό, γιατί από εκεί και πέρα επικρατεί το απόλυτο μπάχαλο.

Ξέχωρα από το format της που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει (πως θα είναι τα play off κτλ) εκκρεμούν πάρα πολλά βασικά. Πολλές ομάδες που δεν πήραν αδειοδότηση έμαθαν με αργοπορία πως τελικά είχαν δικαίωμα για ανανεώσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου και η διοργανώτρια αρχή απέστειλε με καθυστέρηση αίτημα ώστε να λάβουν παράταση, το οποίο και απορρίφθηκε από την ΕΠΟ. Παρότι άπαντες το γνώριζαν, ο ΠΣΑΠ π.χ. πρόσφατα είχε αναλάβει σχετική πρωτοβουλία μήπως και βρεθεί λύση, αλλά μόλις πριν από μερικές ώρες ξεκαθάρισε.

Αλλά να ήταν μόνο αυτό. Ο Ορφέας Ξάνθης έγινε η πρώτη ομάδα που επίσημα δήλωσε πως αδυνατεί να πάρει μέρος στο υπό σύσταση πρωτάθλημα, καθώς δεν καλύπτει τα κριτήρια που έχουν θεσμοθετηθεί (μετοχικό κεφάλαιο, εγγυητική κτλ). Οι άνθρωποί της το «πάλεψαν», αλλά δεν τα κατάφεραν. Από ποιον όμως θα αντικατασταθεί; Δεν λέμε άμα (χωρίς να παίρνει και κανείς όρκο) αλλά από ποιον; Αγνωστο και αυτό γιατί οι βαθμολογίες στη Football League δεν έχουν ακόμη επικυρωθεί!

Ναι, η τελευταία αγωνιστική της περασμένης σεζόν παίχθηκε στις 27 Ιουνίου και ένα μήνα μετά (plus μερικές ημέρες) δεν έχει γίνει. Και το πρόβλημα μεγιστοποιείται επειδή και άλλες ομάδες, πλην του Ορφέα, φαίνεται πως δύσκολα θα κατέβουν στο πρωτάθλημα και ο υπολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 3 με 4 επιπλέον. Η Σαντορίνη άλλωστε όλα δείχνουν πως θα είναι η επόμενη και από ώρα σε ώρα ίσως επισημοποιηθεί και η δική της αποχώρηση.

Σε αυτή την περίπτωση θα επωφεληθούν οι τελευταίοι από τη Football League ή οι τρίτες ομάδες από τους δύο ομίλους των μπαράζ στη Γ’; Δηλαδή αν πάμε με το παράδειγμα του Ορφέα που είναι το «χειροπιαστό», θα μείνει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ο Απόλλων Καλαμαριάς που τερμάτισε 9ος στο Βόρειο Ομιλο της Football League ή θα ανέβει ο Αχερών Καναλακίου που ήταν 3ος στον Βόρειο Ομιλο των μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής; Η «λογική», αν υπάρχει κάτι τέτοιο, «λέει» πως θα επωφεληθεί ο πρώτος επειδή δεν υπάρχει επικύρωση.

Αν τελικά συμβεί αυτό και οι μη συμμετέχονες στη νέα κατηγορία φτάσουν τους 4, τότε θα σωθούν και οι ισάριθμες που υποβιβάστηκαν από την περσινή FL (2 από κάθε όμιλο); Αν είναι 3; Πώς θα θα γίνει; Θα σωθούν οι 2 προτελευταίες κάθε ομίλου της περσινής FL και με… κλήρο μία τελευταία; Λέμε τώρα. Αν τελικά ο Ορφέας είναι η μόνη ομάδα που δεν δηλώσει συμμετοχή θα την αντικαταστήσει (και αυτό με επιφύλαξη) ο 9ος του Βορείου Ομίλου της FL ή του Νοτίου; Με ποιο σκεπτικό; Απλά ερωτήματα είναι που μακάρι να απαντηθούν. Δεν θα είναι, όμως δεν φαίνεται να υπάρχει και ξεκάθαρη απάντηση. Πάμε για 3 αποχωρήσεις μίνιμουμ.

Ελα όμως που αυτό θα τραβήξει και υπάρχει ένα εύλογο ερώτημα. Οσοι παίκτες έχουν συμβόλαιο μαζί τους και για την επόμενη σεζόν είναι ελεύθεροι ή όχι; Εδώ σας θέλω. Μέχρι να επικυρωθεί η βαθμολογία η απάντηση είναι αρνητική, αλλά αυτό σημαίνει πως αν τελικά οι ομάδες τους υποβιβαστούν τότε θα αποδεσμευτούν στο μέλλον, ίσως και μόλις μερικές ημέρες πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος. Αντε να βρουν ομάδα.

Το συμπέρασμα όλων των παραπάνω. Φεύγει ο Ιούλιος και δεν ξέρουμε για τη νέα Super League 2 ούτε πώς θα γίνει ακριβώς, ούτε και ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν. Δηλαδή τα βασικά!

Α, η σέντρα έχει οριστεί, μετά την πρώτη παράταση που πήρε γιατί συνήθως αλλάζει τα τελευταία χρόνια 3 φορές μίνιμουμ, για τις 25 με 26 Σεπτεμβρίου, δηλαδή σε λιγότερο από 2 μήνες. Προφανώς και θεωρείται πως υπάρχει… άπλετος χρόνος.

πηγή: gazzetta.gr