Το “τρένο” του Τηλυκράτη πέρασε και από την Γαστούνη

Ο Τηλυκράτης Λευκάδας, νίκησε εκτός έδρας τον Αίαντα Γαστούνης με σκορ 3-0 και σημείωσε την 6η σερί νίκη του στο πρωτάθλημα.

Η διαφορά ποιότητας ήταν δεδομένη. Από τη στιγμή που ο Αίας παρατάχθηκε «κοψομεσασμένος», δηλαδή χωρίς τα τρία τέταρτα των βασικών επιλογών του για τη μεσαία γραμμή, το ματς έμελλε να γείρει πολύ εύκολα υπέρ του Τηλυκράτη. Μια ομάδα η οποία έδειξε ότι ακόμα και χωρίς τους πιο ποιοτικούς μεσοεπιιθετικούς της, τους Γκέτσι και Νικλητσιώτη, μπορεί να βγάζει στο γήπεδο ποιότητα και να μετατρέπει σε γκολ όχι μόνο τις φάσεις που δημιουργεί, αλλά ακόμα και τις «υποψίες φάσεων».

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Το συγκρότημα του Ανδρέα Παντζιαρά, δικαιολόγησε την πρώτη του θέση, παίζοντας οργανωμένα και σωστά. Από την άλλη πλευρά ο Αίας, χωρίς πολλές επιλογές στη μεσαία γραμμή, υποχρεώθηκε να μετατρέψει τους εξτρέμ του σε χαφ, για να «γεμίσει» τη μεσαία γραμμή. Σαν να μην έφταναν τα προβλήματα που είχε ο Αίας, ήρθε και ένας τραυματισμός του Βασιλικόπουλου, μια θλάση. Αποσύρθηκε και αυτός. Ο Σταθάτος έγινε αριστερό μπακ, για να παίξει ο Μπουρδέκας στη μεσαία γραμμή. Ωστόσο αυτό αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αρκετό.

Το σχετικά γρήγορο γκολ του Τηλυκράτη, ένα υπέροχο ευθύβολο σουτ από τον Πετσίτη, αλλά και ένα παρόμοιο επίσης υπέροχο σουτ-βολέ του Ντόση έξω από την περιοχή, έδειξαν ότι το παιχνίδι θα κρινόταν πολύ εύκολα και ο Αίας δεν μπορούσε να βγάλει αντίδραση. Ούτε και η προώθηση του Βατσή στο κέντρο μπόρεσε να αλλάξει την εικόνα.

Το 0-2 βόλευε τον Τηλυράτη, ο οποίος πλέον μπορούσε να περιμένει τον Αίαντα στο μεσαίο τρίτο, να τον εμποδίσει να προωθήσει το παιχνίδι του, να κλέψει και να βγει άμεσα στην επίθεση. Στοιχείο που η ομάδα της Λευκάδας έχει δουλέψει πολύ καλά και με τις επιστροφές και προσθήκες, είναι βέβαιο ότι θα γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική. Το αξιοσημείωτο στην αρχική ενδεκάδα του Τηλυκράτη, ήταν ο Σάκης Πλαστουργός. Ο Ηλείος μεσοεπιθετικός, λίγες μέρες μετά την άφιξή του στο νησί, μπήκε στο παιχνίδι, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι ο Ανδρέας Παντζιαράς τον υπολογίζει αρκετά.

Ο Τηλυκράτης, σημείωσε αρκετά νωρίς στην επανάληψη και ένα τρίτο γκολ, με τον αρχισκόρερ του φέτος, Αλμπέρτο Σιμόνι, έπειτα από ασίστ του Περιστέρη. Ο Γαβριλόπουλος, απέσυρε στις αρχές της επανάληψης τον Ρίλντι, βάζοντας τον Καράμπελα στην επίθεση. Αλλαγή η οποία δεν άλλαξε κάτι, ο Αίας παρέμεινε ακίνδυνος επιθετικά, σε μια άσχημη μέρα για όλους στην ομάδα, με μοναδικό διασωθέντα ίσως τον Ζοάο Κλαούντιο, ο οποίος όμως ήταν και αυτός απελπιστικά μόνος.

Συνοπτικά, το παιχνίδι δεν αντέχει σε περεταίρω κριτική, καθώς η διαφορά ποιότητας των δυο ομάδων ήταν εμφανής, με τον Τηλυκράτη να κάνει το 2χ2 στην Ηλεία, να παραμένει στην κορυφή, ενώ τον Αίαντα να σκέφτεται πλέον τη δύσκολη συνέχεια αρχής γενομένης από το παιχνίδι στα Βραχνέικα.

Το ματς καρέ-καρέ

• 12′: Σουτ του Θεοδωρόπουλου έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε χαμηλά, κόρνερ.

• 18′: Γέμισμα στην περιοχή, ο Καρακίτσος έδιωξε προσωρινά, η μπάλα στον Πετσίτη ο οποίος με ευθύβολο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

• 23: Κόρνερ του Ντόση, κοντινή κεφαλιά του Ταΐρη, λίγο άουτ.

• 27′: Σουτ βολέ του Ντόση, στο παραθυράκι του Καρακίτσου.

• 47′: Σουτ του Πλαστουργού άουτ.

• 50′: Κάθετη πάσα του Περιστέρη στον Σιμόνι, αυτός συρτό γωνιακό πλασέ, η μπάλα στα δοκάρι και στα δίχτυα.

Αίας: Καρακίτσος, Στανής, Βασιλικόπουλος (17′ λ.τ. Μπουρδέκας), Ρίλντι (46′ Καράμπελας), Βατσής, Τσακοπιάκος, Ριτσούλι, Θεοδωρόπουλος, Παπαχριστόπουλος, Σταθάτος, Βράπι (80′ Παπασωτηρίου).

Τηλυκράτης: Μπλατσιώτης, Πανταζής, Ντόσης (65′ Καταγής), Παναγιωτόπουλος, Μπιμπισίδης, Τόσκα, Ταϊρής (76′ Αγρογιάννης), Σιμόνι, Πλαστουργός (58′ Τσιότρας), Περιστέρης (65′ Γκέτσι), Πετσίτης (76′ Αζούδης).

πηγή: ilia.news