Φιλική ισοπαλία με 2-2 για την Θύελλα Κατσικάς κόντρα στον Θεσπρωτό

Πολύ δυνατό φιλικό έδωσε σήμερα η Θύελλα Κατσικάς με την ομάδα του Θεσπρωτού Ηγουμενίτσας, που αγωνίζεται στην Football League (Β΄ Εθνική για τους παλιότερους), με τελικό αποτέλεσμα το ισόπαλο 2-2!

Η διοίκηση των ερυθρόλευκων πάντα φιλόξενη, τίμησε τον προπονητή των Θεσπρωτών Χουάν Ραμόν Ρότσα για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προσφέροντας αναμνηστική πλακέτα και ανθοδέσμη. Ο ίδιος Ρότσα συνομίλησε με παιδιά των ακαδημιών της Θύελλας Κατσικάς, ενώ έβγαλε αναμνηστικές φωτογραφίες τόσο με τους μικρούς φίλους, όσο και με τη διοίκηση της Θύελλας.

Στο πλευρό της ομάδας, ακόμα και στα φιλικά, οι Σ.ΦΙ.ΚΑ., που άπλωσαν τα πανό και παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον τον αγώνα!

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, οι ερυθρόλευκοι στάθηκαν πολύ καλά απέναντι σε μια επαγγελματική ομάδα, που είχε στη διάθεση της σχεδόν 30 παίκτες γι΄αυτό το φιλικό. Στο πρώτο 45λεπτο εκτός του γκολ δεν απείλησε ξανά ουσιαστικά, αλλά άντεξε και στην πίεση των φιλοξενούμενων. Εκτός του γκολ της ισοφάρισης, οι κιτρινόμαυροι είχαν κάποιες καλές στιγμές, αλλά όχι κάτι που να δείχνει τη διαφορά των κατηγοριών, που χωρίζει τις δυο ομάδες. Στην επανάληψη μπήκε και η Κατσικά πιο ορεξάτη στην επίθεση, έχασε καλές ευκαιρίες με Θανάση και Σκανδάλη, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι. Στο φινάλε ήρθαν ακόμα δυο τέρματα, ένα για κάθε ομάδα.

Μόλις στο 2ο λεπτό γίνεται μια κόντρα στο κέντρο σε προσπάθεια του Τσουμάνη να πασάρει, η μπάλα φτάνει στον Σκανδάλη, ο οποίος απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα δεν αστοχεί για το 1-0. Στο 13΄ ο Ρούσης κλέβει τη μπάλα, πασάρει στον Μπίκα, αυτός ξανά στον Ρούση, ο οποίος μπαίνει μόνος μέσα στην περιοχή από αριστερά και από κοντά ισοφαρίζει σε 1-1. Στη συνέχεια οι κιτρινόμαυροι ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στην επίθεση, κυρίως από αριστερά με Ρούση και Μπίκα, αλλά τα σουτ και οι προσπάθειες τους δεν είχαν αποτέλεσμα, όπως και ένα σουτ του Καζαντζίδη για την Κατσικά. Φτάσαμε στο 34΄ όπου ο Χατζάκος έπιασε του σουτ, ο Αναστασίου απέκρουσε, αλλά ο Σεμερτζάκης από κοντά αστόχησε. Δυο λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης αστόχησε σε κεφαλιά, σχεδόν μόνος του μέσα στην περιοχή, μετά από σέντρα που βγήκε από δεξιά από τον Οικονομικό. Στο 40΄ ο Γκέγκα βγαίνει στην κόντρα, καθυστερεί λίγο και το σουτ κόβεται από αντίπαλο αμυντικό, πριν καταλήξει στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Στην επανάληψη στα πρώτα λεπτά δεν έγινε κάτι ιδιαίτερο, αν εξαιρέσουμε στο 55΄μια στιγμή όπου ο Μελιγγιώτης ενώ έκανε λάθος και έκλεψε ο Φάκης, επέστρεψε και διόρθωσε το λάθος του, πριν βγει ο αντίπαλος τετ-α-τετ με τον Αναστασίου. Στο 60΄ φοβερός συνδυασμός των ερυθρόλευκων, Καζαντζίδης δίνει στον Θανάση, αυτός χωρίς να βλέπει στον Σκανδάλη, κάθετη στον Κολιούση, αυτός «πάτημα» στον Θανάση που έρχεται ξανά στη φάση, πλασέ του τελευταίου από αριστερά, λίγο έξω από το απέναντι κάθετο δοκάρι η μπάλα. Στο 63΄ απευθείας φάουλ του Οικονομίκου, στο οριζόντιο δοκάρι και έξω η μπάλα. Στο 70΄ ο Σκανδάλης επιχειρεί σουτ εκτός περιοχής, λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι η μπάλα. Στο 74΄ πολύ καλή ευκαιρία για τον Θεσπρωτό, ο Σεμερτζάκης κάνει την παράλληλη μπαλιά από δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι ο Πουρτσελάτζε αστοχεί και η μπάλα άουτ. Στο 85΄ ο Πανταζής σε θέση να βγει τετ-α-τετ, πέφτει και προλαβαίνει ο Αναστασίου. Στο 88΄ σέντρα του Ράπτη από δεξιά, κεφαλιά του Φάκη στο δεύτερο δοκάρι και το 1-2 για τους φιλοξενούμενους. Απαντάει στο αμέσως επόμενο λεπτό η Θύελλα με τον «μπόμπερ» Θανάση, που άνοιξε νωρίς – νωρίς λογαριασμό. Ο Καζαντζίδης σεντράρει από δεξιά, πάσα – τακουνάκι του Ριστάνη και ο Θανάσης που ελίσσεται πολύ ωραία ανάμεσα από τους αντίπαλους αμυντικούς, σουτάρει για το τελικό 2-2.

ΚΑΤΣΙΚΑ : Αναστασίου, Κιοσσές, Κυριακίδης, Μελιγγιώτης, Μπίζιος, Κωνσταντίνιδης, Κολιούσης, Πολυχρόνης, Τσουμάνης, Σκανδάλης, Γιαννάκης

Έπαιξαν : Καζαντζίδης, Θανάσης, Πετρίδης, Μαρούλης, Παπαρούνας, Γκέγκα, Πανούσης, Ριστάνης

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ : Μπότσαρης, Τρομπούκης, Ρούσης, Ντόντης, Σεμερτζάκης, Πανταζέλος, Χατζάκος, Μπίκας, Τριβίζης, Παππάς Ε., Χατζηγεωργίου

Έπαιξαν : Πανταζής, Φάκης, Ζήσης, Μακράτζε, Παππά Α., Οικονομίκος, Ράπτης, Πουρτσελάτζε

πηγή: ioannina-arena.blogspot.com