Φωτιά στην ουρά…

Τέσσερις οι «ενδιαφερόμενοι» για παραμονή στον 2ο όμιλο με μία αγωνιστική να απομένει για το φινάλε.

Μπορεί το τοπίο στην κορυφή της βαθμολογίας να «ξεκαθάρισε», με τον Απόλλωνα Λάρισας να κερδίζει την άνοδο, έναντι της ΑΕ Καραϊσκάκης, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο στα χαμηλά διαζώματα. Στη μάχη παραμονής πρωταγωνιστούν οι Αχιλλέας Νεοκαισάρειας, Αμβρακία Κωστακιών, Εθνικός Φιλιππιάδας και Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου. Αυτοί οι τέσσερις, παλεύουν για την κατάκτηση της μιας από τις τρεις θέσεις, που οδηγούν στη σωτηρία τους και στην παραμονή τους στην κατηγορία.

Η ομάδα του Νίκου Μανούρα δεν κινδυνεύει ιδιαιτέρως, ωστόσο ένας μηδαμινός φόβος υπάρχει στην Πύλη… Ο μόνος τρόπος με τον οποίο ο νεοφώτιστος σύλλογος αποχαιρετά τη Γ’ Εθνική, είναι να κερδίσουν όλοι οι υπόλοιποι συνδιεκδικητές της παραμονής και εκείνος να ηττηθεί. Αυτό συμβαίνει γιατί σε πιθανή ισοβαθμία με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας υπολείπεται των Μακεδόνων στα γκολ, καθώς το συνολικό σκορ από τα δύο μεταξύ τους ματς είναι 2-1 υπέρ της ομάδας του Ηλία Βάλη. Θετικό για τους Μαύρους Αετούς είναι το γεγονός ότι παίζουν στην έδρα τους κόντρα στον Ρήγα Φεραίο, εκεί όπου θα έχουν την στήριξη των φιλάθλων τους.

Σε πιο πλεονεκτική θέση είναι ο Εθνικός Φιλιππιάδας. Οι «κυανόλευκοι» (σε περίπτωση που δεν κερδίσουν) θέλουν μια ήττα ή ισοπαλία από τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας ή από την Αμβρακία, έτσι ώστε να συμμετέχουν και του χρόνου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Όμως σε καμία περίπτωση δεν επιζητούν την ισοβαθμία με τον Αχιλλέα, καθώς οι Πιερείς υπερτερούν στα γκολ, με το συνολικό σκορ των παιχνιδιών τους να ανέρχεται στο 4-3! Στο αντίποδα, η ισοβαθμία με την Αμβρακία δεν τους επηρεάζει καθόλου, καθώς το συνολικό σκορ είναι στο 2-2, με την ομάδα του Γιώργου Γιάννου να έχει ένα παραπάνω εκτός έδρας γκολ. Παρόλα αυτά, με νίκη ο Εθνικός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, όμως η έξοδος στο Βατάν για να αντιμετωπίσει στον Διαγόρα Σεβαστής είναι αρκετά δύσκολη…

Από την πλευρά της η Αμβρακία Κωστακιών θέλει ισοπαλία ή ήττα από τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, σε περίπτωση που έρθει ισοπαλία ή ηττηθεί από την Ιστιαία. Σε ισοβαθμία με την πιερική ομάδα, το «τριφύλλι» υπερτερεί στα γκολ, καθώς το συνολικό σκορ είναι 4-3. Πάντως, με νίκη δεν έχει να φοβηθεί τίποτε, καθώς ότι και να γίνει παραμένει στα σαλόνια της Γ’ Εθνικής.

Τέλος, ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας βρίσκεται στην έσχατη θέση, καθώς τίποτε δεν περνά από χέρι του. Καταρχάς, πρέπει πάση θυσία να κερδίσει στους Αγίους Αναργύρους τον Καραϊσκάκη. Πάλι, όμως, περιμένει την ήττα κάποιου εκ των Αμβρακία Κωστακιών, Εθνικού Φιλιππιάδας και Μαύρων Αετών, έτσι ώστε να αφήσει την 15η και ανεπιθύμητη θέση. Επιπλέον, θα τον βοηθούσε και μια ισοπαλία της αρτινής ομάδας με την Α.Ε. Ιστιαίας. Όμως, όλα αυτά προϋποθέτουν νίκη του Αχιλλέα, καθώς με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα υποβιβάζεται στο τοπικό πρωτάθλημα.

πηγή: liganews.gr