Χατζησαρόγλου: Όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσει η Γ’ Εθνική

Tο μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας Γιώργος Χατζησαρόγλου μίλησε στην «Πέλλα τηλεόραση» για το ερασιτεχνικό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο, για τον Βαγγέλη Γραμμένο και τις εκλογές της ΕΠΟ.

Μεταξύ άλλων είπε: «Τα πράγματα είναι δύσκολα στις κατηγορίες κάτω από την σούπερ λιγκ 1 γιατί δεν έχουμε την βοήθεια που θα έπρεπε από την πολιτεία. Σε κάποιες χώρες αγωνίζεται και το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα γιατί η κυβέρνηση τους βοηθάει να τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο σύμφωνα με όλα αυτά που προβλέπονται στην σούπερ λιγκ 1. Εμείς έχουμε μείνει πίσω και αναφέρομαι στην Σούπερ Λιγκ 2 και στην Φούτμπολ Λιγκ.

Σε εμάς δόθηκε το βάρος στο να στηριχθεί το σύστημα υγείας παρά να δούμε όλα τα υπόλοιπα. Νομίζω ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου όλοι οι φορείς να ασχοληθούν και με τον αθλητισμό. Ηρθε η ώρα όπως είπατε και εσείς να στηρίξουμε τον αθλητισμό».

Ακόμη πρόσθεσε: «Αθλήματα δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο ενώ αναφορά έκανε και στην Α’ γυναικών: Δεν υπάρχει άλλη χώρα που δεν έχει γυναικείο ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή. Είναι μόνο η Ελλάδα».

Για τη Γ Εθνική επισήμανε: «Εχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσει. Θα ξεκινήσουμε αλλά θα τηρήσουμε το πρωτόκολλο».

Για τα τοπικά είπε: «Η παράταση της αγωνιστικής περιόδου είναι σχεδόν βέβαιη. Πρέπει να μη σκεφτόμαστε την 30η Ιουνίου καθώς μπορεί η αγωνιστική περίοδος όπως πέρσι να πάει μέχρι τις 31 Αυγούστου. Οπότε είναι στο χέρι της κάθε Ενωσης να διαχειριστεί μόνη της αυτήν την κατάσταση».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση επισήμανε: «Η μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας μας είναι ο τουρισμός αλλά και πολλές εργασίες αφορούν την γη. Ανοίγουν οι δουλειές το καλοκαίρι και όταν ανοίγουν οι δουλειές περισσεύει το ποδόσφαιρο. Για αυτό μπορεί σε κάποιες Ενώσεις ή μαζικά με εντολή προς την ΕΠΟ, να δοθεί μια άδοξη λήξη που θα μείνει στις μνήμες των ποδοσφαιριστών, των παραγόντων και όλων όσοι αγαπούν τα αθλήματα και θα έχει μια κόκκινη γραμμή η συγκεκριμένη περίοδος. Τέτοιες κακές μνήμες θα μας μείνουν είτε για τον αθλητισμό είτε για άλλους λόγους».

Τα σωματεία σας θέλουν να επαναρχίσουν τα Πρωταθλήματα; «Αυτό που ενδιαφέρει τα σωματεία αυτή την στιγμή είναι να έχουν γρήγορα μια απάντηση για το τι θα ισχύσει. Αν θα παίξουμε ή όχι».

Για την διοίκηση Γραμμένου είπε:

«Ο Βαγγέλης Γραμμένος είναι πολυτέλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι ένας άνθρωπος με ανεκτίμητο ήθος. Είμαστε τυχεροί που είχαμε σε μια μεταβατική περίοδο, πρόεδρο τον Βαγγέλη Γραμμένο. Να θυμίσω ότι φέραμε το var πάρα πολύ γρήγορα. Εγινε μια μεγάλη προσπάθεια στην ανασυγκρότηση της διοίκησης και της στήριξης των Ενώσεων. Αυτή η διοίκηση είναι πετυχημένη μόνο και μόνο επειδή έχει με το μέρος της την κοινή γνώμη. Αναφέρει ο κόσμος ότι είδαμε για πρώτη φορά καθαρά πρωταθλήματα, Είδαμε να χάνει ο ισχυρός, ενώ είχαμε όπως είπατε, τρεις διαφορετικούς πρωταθλητές σε τρία χρόνια».

Για την πολιτεία επισήμανε:

«Οσον αφορά την πολιτεία, παραμένει για μένα προσωπικά αδιάφορη για το τι συμβαίνει στον αθλητισμό. Ο αθλητισμός ζει και επιβιώνει μόνος του χάρη στην αγάπη που έχουν οι παράγοντες για να κρατήσουν ζωντανό το ποδόσφαιρο. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την πολιτεία. Η τελευταία επιχορήγηση ήταν το 2009 στην Α κατηγορία και το 2004 στη Β και στη Γ’ κατηγορία των Ενώσεων».

Ακόμη τόνισε: «Δεν μπορούμε να πάρουμε μια πρωτοβουλία ως ΓΓΑ, ότι εμείς έχουμε τους πόρους για τους επόμενους δύο μήνες που θα είναι δύσκολοι με αυτόν τον ιό και ότι θα καλύψουμε τα έξοδα. Θέλω να είμαι αισιόδοξος, να περιμένω ότι θα γίνει κάτι, αλλά όχι δεν είμαι ευχαριστημένος».

Σε ερώτηση ποιον θα ήθελε για επόμενο πρόεδρο της ΕΠΟ είπε:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν δύο διαφορετικά ψηφοδέλτια. Ο επόμενος υποψήφιος θα είναι ένας. Θα είναι κοινής αποδοχής από ένα πολύ μεγάλο ποσοστό και επίσημα θέση αυτή τη στιγμή έχει πάρει μόνο ο Σταύρος Ψαρόπουλος. Δεν έχω δει μια επίσημη θέση υποψηφιότητας από τον μέγα αρχηγό του ελληνικού ποδοσφαίρου τον Θοδωρή Ζαγοράκη.

Είναι ευχής έργον ο Θοδωρής Ζαγοράκης να είναι υποψήφιος αλλά δεν υπάρχει κάποια κίνηση για την υποψηφιότητα του Θοδωρή.

Ο Σταύρος Ψαρόπουλος είναι  ικανός και έμπειρος να διοικήσει τον ομοσπονδία. Ο Ζαγοράκης είναι και αυτός ικανός και το έχει αποδείξει, σε άλλους τομείς όμως. Αυτή τη στιγμή το μοναδικό πρόσωπο που είναι συγκεκριμένο και ζήτησε την στήριξη των Ενώσεων είναι ο Σταύρος Ψαρόπουλος».

Για το όριο ηλικιών στις ομοσπονδίες τόνισε:

«Είναι δημοκρατικό κάτι τέτοιο; Αυτό που βιώνουμε είναι τραγικό. Γίνεται για πολιτικά οφέλη. Αν είναι δυνατόν να θέτουμε όρια ηλικιών».

Απόδοση δηλώσεων: Εφημερίδα «Metrosport»