Χρυσός Πρωταθλητής και στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Στίβου ο Αντρέας Μίτα

Χρυσός Πρωταθλητής και στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Στίβου που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, στέφθηκε ο μαθητής του 1ου ΓΕΛ Πρέβεζας και αθλητής του Αθλητικού Συλλόγου Πρέβεζας “ΕΥ ΖΗΝ”, Αντρέας Μίτα.

Ο άλτης του ύψους μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα, “πέταξε” στα 2,12μ και συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ και κατέχει πλέον την κορυφαία επίδοση για φέτος στην Ευρώπη.

Ο 17χρονος ξεκίνησε τις προσπάθειες του από το 1,92, ύψος που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια. Με την πρώτη προσπάθεια πέρασε και το 1,95, τα 2,00, τα 2,04 και το 2,06. Στα 2,10 παρότι είχε δύο αποτυχημένες προσπάθειες, δεν το έβαλε κάτω και πέρασε το ύψος με την τρίτη, για να “πετάξει” στη συνέχεια στα 2,12 με την πρώτη προσπάθεια. Ο πήχης δεν του έκανε τη χάρη στα 2,15μ, είναι όμως ένα ύψος που θα προσπαθήσει να το περάσει στους διασυλλογικούς αγώνες που θα λάβει μέρος στο επόμενο διάστημα.

 

Ο Αντρέα Μίτα έχει πάντα δίπλα του την προπονήτρια του Σίλα Γέροντα, που με την εξαιρετική της καθοδήγηση πλησιάζει όλο και πιο κοντά στο όνειρο του, να πετύχει το όριο (2,15 μ.) και για το Παγκόσμιο Κ20, ενώ  θέτει υποψηφιότητα για μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, διοργάνωση για την οποία επιβεβαίωσε την παρουσία του.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο μαθητής του 2ου ΓΕΛ Πρέβεζας Παπαγεωργίου Μιχαήλ, ο οποίος  συμμετείχε στο Άλμα σε μήκος και με επίδοση 6.40 κατέλαβε την 9η θέση.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας συγχαίρει και τους δύο μαθητές καθώς και τους καθηγητές τους για αυτές τις μεγάλες τους επιτυχίες και τους εύχεται κάθε επιτυχία στην ζωή τους