Όρθιος στο Βικελίδης (0-0)

Σε εντός έδρας γκέλα υποχρέωσε τον Άρη, ο Καραϊσκάκης, κρατώντας στο μηδέν τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος.

photo: www.intime.gr

Από την αρχή μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, οι Αρτινοί είχαν πολύ καλή παρουσία, μην αφήνοντας τους παίκτες του Άρη, να πάρουν τα ηνία του αγώνα. Οι γηπεδούχοι απειλούσαν κυρίως από ατομικές προσπάθειες ή στημένες μπάλες, ενώ οι παίκτες του Καραϊσκάκη είχαν κι εκείνοι τις ευκαιρίες τους, ώστε να έφευγαν ακόμα και με το «τρίποντο». Πλέον ο Άρης περιμένει τα αποτελέσματα των διωκτών του, προκειμένου να μάθει αν θα χάσει τη διαφορά που κρατάει στην κορυφή.

Οι «πράσινοι» στάθηκαν ιδιαίτερα καλά στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης. Πρώτη απειλητική στιγμή, στο 10’, με κεφαλιά του Λούκινα από στημένη μπάλα, ο Καντιμοίρης έδιωξε σε κόρνερ. Οι Θεσσαλονικείς απείλησαν με το Ντούνη, στο 19’, με το Μέλκα να διώχνει δύσκολα. Ο ρυθμός ήταν σχετικά χαμηλός, με τους φιλοξενούμενους να μην αφήνουν χώρους στους παίκτες του Δημήτρη Σπανού. Στο 33’, ο Μακρίδης σούταρε από μακριά, το σουτ του, όμως πέρασε ελάχιστα ψηλότερα από την εστία. Αξιόλογη επίθεση για τον Άρη, στο 39’, με οργανωτή τον Πλατέλλα και εκφραστή το Διαμαντόπουλο, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Μέλκας.

Ο Καραϊσκάκης έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με την έναρξη του ημιχρόνου, ωστόσο, μετά από αδράνεια της άμυνας του Άρη, ο Δημητριάδης, αστόχησε, μόνος με την εστία. Στο 63’, οι «κιτρινόμαυροι» βγήκαν μπροστά με το Βαλεριάνο να σεντράρει για το Διαμαντόπουλο, ο οποίος έστειλε τη μπάλα από πλάγια θέση, στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο Μπαργκάν έγινε επικίνδυνος με κεφαλιά, μετά από φάουλ του Πλατέλλα (70’). Ο Ιντζόγλου επιχείρησε να σκοράρει στο 77’, αλλά το σουτ που δοκίμασε κόντραρε σε αμυντικούς. Στο 79’, ο Μέλκας έκανε λάθος, αλλά οι αμυντικοί του Καραϊσκάκη έδιωξαν πριν γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Ο Βαλεριάνος είχε μοναδική στιγμή, ώστε να λυτρώσει την ομάδα του, στο 94’, όμως νικήθηκε εντυπωσιακά από τον γκολκίπερ των «πράσινων». Τίποτα δεν άλλαξε και έτσι ο Άρης άφησε πίσω του δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στη μάχη για την κορυφή.

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Μπούρμπος, Βαλεριάνος, Σόουζα, Δεληζήσης, Ιντζόγλου, Ντούνης (67’ Μπαργκάν), Παυλίδης (63’ Μιλούνοβιτς), Διαμαντόπουλος, Λώττας (56’ Μουμίν), Πλατέλλας
ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Σάκης Παπαβασιλείου): Μέλκας, Παπανίκου, Μπεκατώρος, Θεολόγου, Καραγιαννίδης, Μακρής, Χούσος, Κόλινς, Λουκίνας, Δημητριάδης (82’ Νικολόπουλος), Μακρίδης (76’ Κυριάκης)

Διαιτητής: Κουναλάκης (Ηρακλείου)

πηγή: liganews.gr