Αυλαία στο 1ο camp-σεμινάριο τερματοφύλακα

Πήραν μέρος 34 προπονητές και τερματοφύλακες, ενώ δίδαξαν τέσσερις σπουδαίοι ομιλητές από το εξωτερικό

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Πρέβεζα το 1ο Διεθνές Camp – Σεμινάριο Προπόνησης Τερματοφύλακα στη Χειροσφαίριση που διεξήχθη το διάστημα 9-12 Ιουνίου.

preveza

Διοργανωτής ήταν ο υποτομέας Χειροσφαίρισης, του τομέα Αγωνιστικών Αθλημάτων, του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης οργανώνει με συνδιοργανωτές την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, το Δήμο Πρέβεζας και την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου.
Όλη η δράση ήταν ενταγμένη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Be Αctive.

Το Camp – Σεμινάριο είχε συνεδρίες πράξης και θεωρίας. Συνολικά πήραν μέρος. Συνολικά πήραν μέρος 34 προπονητές και τερματοφύλακες μεταξύ των οποίων οι διεθνείς Πέτρος Μπουκοβίνας και Μάγδα Κεπεσίδου.

Κατά τη διάρκεια του Camp – Σεμιναρίου καταξιωμένοι προπονητές και επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό δίδαξαν τα «μυστικά» του τερματοφύλακα και συγκεκριμένα:

Ο Αυστριακός Λέκτορας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ρόμαν Φιλτς δίδαξε προπόνηση τακτικής και προπόνηση ιδιοδεκτικότητας.
Ο Ολλανδός Χέρμαν Μπρέουερ μίλησε για την προπόνηση αντίδρασης και την προπόνηση ειδικής φυσικής κατάστασης
Ο Ρουμάνος Ντάνιελ Απόστου δίδαξε την αντιμετώπιση ρίψεων από τις αγωνιστικές θέσεις, ενώ ο Σίζαρ Χαντάου επικεντρώθηκε στην συνεργασία του τερματοφύλακα με την άμυνα.
Έγιναν επίσης δύο διαλέξεις από τους Βασίλη Σκανδάλη με θέμα
«Ψυχολογία και παιδαγωγική του τερματοφύλακα» και Δημήτρη Χατζημανουήλ με θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του συνδρόμου του αγκώνα του τερματοφύλακα».

Τα πιστοποιητικά επιμόρφωσης στους συμμετέχοντες δόθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Περικλή Βασιλάκη και τους κ.κ. Φίλντ, Μπράουερ, Σκανδάλη, Γκαγκανά και Χατζημανουήλ.

Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια αξιολόγησης από την δομή της δια βίου μάθησης του ΑΠΘ για την συνολική εντύπωση που τους άφησε το σεμινάριο- camp.