27 από τις 53 Ενώσεις δεν θέλουν επανέναρξη των τοπικών, ενδεχόμενο να αποφασίσει κάθε ΕΠΣ

Ο λόγος που δεν πάρθηκε απόφαση χθες ήταν ότι έπρεπε να ερωτηθούν οι Ενώσεις για το τι θα πρέπει να γίνει στα τοπικά Πρωταθλήματα όλης της Χώρας.

Στο επόμενο συμβούλιο θα έρθει η προκήρυξη της Γ Εθνικής. Θα συνεχιστεί το Πρωτάθλημα ενός γύρου από εκεί που σταμάτησε. Όσον αφορά τη β’ φάση θα χωριστούν οι ομάδες σε δύο ομίλους των πέντε ομάδων, και θα γίνει και σε αυτή τη φάση πρωτάθλημα ενός γύρου και θα ανέρχονται κατηγορία οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο.

Αυτά έχουμε συζητήσει ώστε στις 30/6 να έχουμε ένα τέλος στο Πρωτάθλημα αλλά όλα αυτά εξαρτώνται από την εξέλιξη που θα έχει η πανδημία στη χώρα μας. Ως έναρξη της Γ Εθνικής έχουμε συζητήσει για τις 4 Απριλίου».

Για τα τοπικά είπε: Όλα εξαρτώνται από το αν υπάρχει χρόνος για να διεξαχθεί ένα Πρωτάθλημα. Μας ενδιαφέρει η άποψη των Ενώσεων τι θέλουν να γίνει αν επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων. Τεράστιο ρόλο παίζει και ο αριθμός των ομάδων που θέλουν να πάρουν μέρος γιατί αν θέλουν π.χ μόνο τέσσερις από τις 14 ομάδες, για τις ομάδες που δεν θέλουν να παίξουν προβλέπονται ποινές και είναι υποβιβασμός. Υπάρχει το ενδεχόμενο να επιτραπεί σε κάθε Ενωση να αποφασίζει για τον εαυτό της.

Εμείς θέλουμε να προλάβουμε το δ.σ. της Ομοσπονδίας. Εχουμε έναν αριθμό ο οποίος δεν είναι επίσημος ότι 27 Ενώσεις από τις 53 δεν θέλουν να παίξουν καθόλου».

Οι άλλες μπορούν να παίξουν; « θα πρέπει να γίνει απαλοιφή ποινών σε Ενώσεις που δεν θέλουν να αγωνιστούν».

πηγή: metrosport.gr