Αγώνες ορεινού τρεξίματος στη Λευκάδα και στο δρυόδασος των «ΣΚΑΡΩΝ»

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών και Προστασίας Περιβάλλοντος Νικιάνας – Λευκάδας σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Λευκάδας «ΦΙΛΑΝΔΡΟΣ» διοργανώνει Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος 5 και 23 χιλιομέτρων. Οι Αγώνες θα διεξαχθούν στην ευρύτερη περιοχή της Νικιάνας και ιδιαίτερα στο δρυοδάσος των «ΣΚΑΡΩΝ».

 

Σκοπός των Αγώνων είναι η ανάπτυξη του Αθλητισμού, αλλά και η ευρύτερη προβολή και ανάδειξη του σπάνιου δρυοδάσους των ΣΚΑΡΩΝ και η προσπάθεια προστασίας του από παράνομες χρήσεις.

Οι αθλητές της διαδρομής των 23 χιλιομέτρων θα έχουν την ευκαιρία σε κάποιο σημείο της διαδρομής να θαυμάσουν από ψηλά τα «Πριγκηπονήσια του Ιονίου» (Μεγανήσι, Σκορπιό, Μαδουρή, Κάλαμο, Καστό, Σπάρτη).

Ο σεβασμός του περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση όλων φροντίζοντας να αποφύγουν την ρύπανση με οποιονδήποτε τρόπο.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Το μήκος των διαδρομών θα είναι 5 και 23 χιλιόμετρα σε μονοπάτια, αγροτικούς δρόμους, παραδοσιακούς οικισμούς, ιστορικά μνημεία και Παλαιά μοναστήρια.

Το υψόμετρο της διαδρομής των 23 χιλιομέτρων θα είναι από 1 έως 660 μέτρα, η δε συνολική θετική υψομετρική κάλυψη θα είναι περί 1300 μέτρα.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Αγώνας 23 χλμ. την 10:00

Από το λιμάνι της Νικιάνας

Αγώνας 5 χλμ. την 10:15

Οι Αθλητές οφείλουν να βρίσκονται έγκαιρα στην αφετηρία.

Οι προσερχόμενοι μετά την 10:00 και 10:15 αντίστοιχα θα αποκλείονται από τον αγώνα.

Η παράδοση των Αριθμών θα γίνεται από 17:00 έως 21:00 ώρα της 24 Οκτωβρίου και από 07:30 – 09:00 της 25 Οκτ. στο «ΛΙΤΡΟΥΒΙΟ» CAFE στο Λιμάνι της Νικιάνας.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΗΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην κατηγορία των 23 χλμ. Άνδρες και Γυναίκες καθώς και παιδιά ηλικίας 16 έως 18 ετών με ευθύνη των γονέων καθώς και παιδιά στην διαδρομή των 5 χλμ. Επίσης με ευθύνη δήλωσης των γονέων τους.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ON LINE στην ιστοσελίδα του αγώνα www.nikiana.gr/trailrun μέχρι 19 Οκτ.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής καθορίζεται σε:
• 10 € για την διαδρομή των 23 χλμ.
• 5 € για την διαδρομή των 5 χλμ.

και θα πρέπει να κατατίθεται στον Τραπεζικό Λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας: 399/410203-70, Κολυβάς Ευλάμπιος, με την ένδειξη: «Για το LEFKAS TRAIL RUNNING», σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο του δρομέα καθώς και την διαδρομή (23χλμ. ή 5χλμ.).

Επίσης θα διατίθενται τεχνικές μπλούζες του αγώνα για όσους το επιθυμούν , το δε κόστος καθορίζεται σε 10€ εφ’ όσον δηλωθεί ταυτόχρονα με την εγγραφή και 15€ μετά το πέρας των εγγραφών.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Οι Αθλητές και Αθλήτριες συμμετέχουν και ασφαλίζονται με δική τους ευθύνη και η ασφάλεια επιβαρύνει τους ίδιους.

ΕΠΑΘΛΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 23 ΧΛΜ.

Κύπελλα για τους τρεις πρώτους νικητές της Κατηγορίας Ανδρών
Κύπελλα για τις τρεις Πρώτες Νικήτριες της Κατηγορίας Γυναικών
Κύπελλα για τους τρεις Πρώτους νικητές της Κατηγορίας Ανδρών ηλικίας 18 – 39 ετών
Κύπελλα για τις τρεις Πρώτες νικήτριες της Κατηγορίας Γυναικών ηλικίας 18 – 39 ετών
Κύπελλα για τους τρεις Πρώτους νικητές της Κατηγορίας Ανδρών ηλικίας 40-49 ετών
Κύπελλα για τις τρεις Πρώτες νικήτριες της Κατηγορίας Γυναικών ηλικίας 40-49 ετών
Κύπελλα για τους τρεις Πρώτες νικητές ηλικίας άνω των 50 ετών

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 5 ΧΛΜ.

Κύπελλα για τους τρεις Πρώτες νικητές της διαδρομής των 5 χλμ.
Κύπελλο για τον μεγαλύτερο σε ηλικία Αθλητή καθώς και κύπελλο για τον μικρότερο, ανεξαρτήτως διαδρομής
Μετάλλια και διπλώματα σε όλους όσους συμμετείχαν και τερμάτισαν τις διαδρομές

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ – ΚΑΛΥΨΗ ΑΓΩΝΑ

Θα υπάρχουν ανά 4 χλμ περίπου σταθμοί ανεφοδιασμού όπου θα προσφέρονται: νερό, ενεργειακό ποτό, αλάτι, ξηροί καρποί, φρούτο.
Επίσης θα υπάρχει κάλυψη από Ασθενοφόρο, τραυματιοφορείς και Μοτοσυκλετιστές. Σε επίκαιρα σημεία των διαδρομών όπως διασταυρώσεις και κόμβους θα υπάρχει σήμανση και εθελοντές που θα κατευθύνουν τους Αθλητές.

ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ

Οι Αθλητές που θα φθάνουν στον σταθμό «ΚΟΛΥΒΑΤΑ» (8ο περίπου χλμ) μετά τις 2 ώρες θα αποκλείονται από την συνέχεια του Αγώνα.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Οι Αθλητές εφ’ όσον επιθυμούν μπορούν να είναι εφοδιασμένοι με υδροδοχείο, κινητό τηλέφωνο και αδιάβροχο τζάκετ αφ’ όσον ο καιρός είναι βροχερός. Σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων οι διοργανωτές Σύλλογοι μπορούν να τροποποιήσουν τις διαδρομές ή και να τις ακυρώσουν.

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ – ΔΙΑΜΟΝΗ

Η διαμονή , και η σίτιση των αθλητών αποτελεί δική τους ευθύνη.

Κατάλογος των καταλυμάτων και των καταστημάτων που παρέχουν ειδικές τιμές θα αναρτηθεί εγκαίρως στην ιστοσελίδα των Αγώνων.

Σημείωση: Μετά το πέρας των Αγώνων θα παρατεθεί από τον Σύλλογο Επαγγελματιών και Προστασίας Περιβάλλοντος Νικιάνας πρόχειρο γεύμα (μπουφές) με τοπικά ως επί το πλείστον εδέσματα.