Αγώνες ανοιχτής θάλασσας Φθινοπώρου 2015

Ο Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας διοργανώνει το Φθινόπωρο τους ακόλουθους αγώνες Ανοιχτής Θάλασσας:

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου τον αγώνα «Λευκάδιων Ναυτικών». Το μήκος της διαδρομής είναι 43ΝΜ και καλύπτει τον περίπλου της Λευκάδας, με εκκίνηση βόρεια του Κάστρου Λευκάδας και τερματισμό στη Λυγιά.
Στις 10 & 11 Οκτωβρίου τον αγώνα «Μαρίνος Ζαμπάτης», ο οποίος πραγματοποιείται προς τιμή του αδικοχαμένου λιμενοφύλακα Μαρίνου Ζαμπάτη. Ο αγώνας αποτελείται από δύο ιστιοδρομίες. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10/10 με εκκίνηση στη Λυγιά και τερματισμό στο Βαθύ Μεγανησίου, ενώ η δεύτερη την Κυριακή 11/10 με εκκίνηση από το Βαθύ Μεγανησίου και τερματισμό στη Λυγιά. Έκαστη ιστιοδρομία έχει μήκος 10ΝΜ.

Το βράδυ του Σαββάτου με την ευγενική χορηγία της ταβέρνας ‘’ΚΑΡΝΑΓΙΟ’’ στο Βαθύ, θα παρατεθεί δείπνο σε όλα τα πληρώματα, ενώ την Κυριακή θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Μαρίνου Ζαμπάτη.

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου τον αγώνα «Αγ. Νικόλαος». Η ιστιοδρομία ακολουθεί τη διαδρομή Λυγιά – ν. Αγ. Νικόλαος – Λυγιά, με μήκος 10ΝΜ.

Οι αγώνες είναι αναγνωρισμένοι από την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν σκάφη καταμετρημένα κατά ORC, καθώς και μη καταμετρημένα σκάφη στην κατηγορία Cruiser.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2645025660 και 6974820410 και στα γραφεία του Ν.Ο. Λευκάδας στη Μαρίνα Λευκάδας.