Νέες σημαντικές αλλαγές στην Γ’ Εθνική

Μια σειρά από νέες αλλαγές στην Γ’ Εθνική κατηγορία αναμένεται να προκύψουν από το νέο πρωτάθλημα της αγωνιστική περίοδο 2016-2017 όπως έκανε γνωστό η ΕΠΟ μετά την συνεδρίαση των αρμόδιων οργάνων της.

Οι αλλαγές σε σχέση με την περσινή δομή του πρωταθλήματος είναι 9 σημεία με σημαντικότερα την επαναφορά του κυπέλλου της Γ’ Εθνικής, το τέλος των μπαράζ ανόδου ΕΠΣ αλλά και τους αγώνες μπαράζ των 8 πρωταθλητών των 8 ομίλων όπου 4 ομάδες θα παίρνουν την άνοδο στην Footbal League.

Επίσης σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του sportime24.gr από τις 6 ομάδες της Ηπείρου και Ιονίων Νήσων υπάρχει το ενδεχόμενο 1-2 ομάδες να αγωνιστούν στον όμιλο με τις ομάδες της Πελοποννήσου, τη Ζάκυνθο, κ.α.

Μάλιστα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε και ανακοίνωση που γνωστοποιεί τις νέες αλλαγές που θα περιλαμβάνει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας την νέα χρονιά.

“Μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν αλλαγές στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής για την περίοδο 2016-2017 και εντεύθεν, που αφορούν σε ζητήματα οργάνωσης, προβιβασμού και υποβιβασμού, ενώ αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί Κύπελλο Ομάδων Γ’ Εθνικής”

  1. Επανέρχεται το Κύπελλο Γ’ Εθνικής, το οποίο είχε καταργηθεί την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε.
  2. Καταργούνται τα μπαράζ των πρωταθλητών ΕΠΣ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική.
  3. Όλες οι πρωταθλήτριες ομάδες θα ανεβαίνουν στη Γ’ Εθνική.
  4. Τη σεζόν 2017-2018 η Γ’ Εθνική θα έχει 8 ομίλους των 13-14 ομάδων.
  5. Στη Γ’ Εθνική θα ανεβαίνει και ο Κυπελλούχος Ερασιτεχνών.
  6. Στο Κύπελλο Ερασιτεχνών από τη νέα σεζόν θα συμμετέχουν μόνο ομάδες των ΕΠΣ.
  7. Οι 8 πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής θα δίνουν μπαράζ ανόδου για τη Football League, όπου θα ανεβαίνουν οι 4.
  8. Αν η ομάδα που πάρει το Κύπελλο Ερασιτεχνών είναι και πρωταθλήτρια, δικαίωμα ανόδου έχει και η φιναλίστ, εφόσον είναι ομάδα Α’ κατηγορίας.
  9. Για να προκύψουν οι 8 όμιλοι, θα υποβιβαστούν τη σεζόν 2016-2017 λιγότερες ομάδες από κάθε όμιλο, ίσως 2.

Βησσαρίων Σάκκος