Αρχική ΝΕΑ ΒΟΛΕΪ

Ανακοίνωση των μελών του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ.

0

Μετά την τελευταία δημόσια τοποθέτηση-κάλεσμα-δήλωση του Προέδρου της ΕΟΠΕ, ότι θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές, γεγονός που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά του, μας δημιουργήθηκαν εύλογες απορίες και ερωτηματικά, σχετικά με  την επίκληση της ομοφωνίας των αποφάσεων  του ΔΣ, όπως και με την πρόσκληση του στις “υγιείς” δυνάμεις του αθλήματος. Στην Δημοκρατία υπάρχει η αρχή της πλειοψηφίας όπως και ο σεβασμός στις απόψεις της μειοψηφίας.

Υπήρξαν αποφάσεις που πάρθηκαν ομόφωνα, όμως με εντολή του Προέδρου, καταπατήθηκαν, με τελευταίο παράδειγμα την μη πληρωμή του προσωπικού για τον μήνα Απρίλιο, που αντιστοιχούσε στην επιχορήγηση που είχε είσπραξει η ΕΟΠΕ από την ΓΓΑ.
Απο την άλλη πλευρά, κάλεσε τις υγιείς δυνάμεις του αθλήματος να συσπειρωθούν μαζί του. Ποιες είναι αυτές άραγε και πόσο κοντά είναι ο ίδιος στην καθημερινότητα των σωματείων, που εν μέσω κρίσης δίνουν αγώνα επιβίωσης, με τις υποχρεώσεις από ταξίδια, μετακινήσεις, οδοιπορικά, ρουχισμό, μισθοδοσίες προπονητών κλπ. Ειναι βέβαιο ότι τα παραπάνω δεν τον αφορούν. Ισως γιατί ο ίδιος είναι μέλος των διοικήσεων της ΕΟΠΕ ανελλιπώς περίπου μια εικοσαετία, χωρίς να βρεθεί ποτέ αντιμέτωπος με αυτα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία καθημερινά.  Δεν έλαβε επίσης υπόψη του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανακοινώνοντας ότι συνεχίζει με τους συνεργάτες του και την υγιή μερίδα του ελληνικού βόλλεϋ, ότι όσοι εκδίδουμε και προσυπογράφουμε την ανακοίνωση αυτή είμαστε  παράγοντες που έχουν ματώσει για τα σωματεία τους, ειδικά τα τελευταία χρόνια με την σφοδρή οικονομική κρίση της πατρίδας μας, προσφέροντας  συγχρόνως τον χρόνο μας και τις δυνάμεις μας για να ορθοποδήσει η Ελληνική Ομοσπονδία.
Όλοι εμείς, οι μέχρι σήμερα συνεργάτες του Προέδρου, δεν θέλουμε να συνεχίσουμε  κοινή  πορεία με εκείνον, άλλοι γιατί δεν μπορούμε πλέον να ανεχθούμε το καθεστώς της «μονοκρατορίας του» και της κατάργησης των κανόνων της δημοκρατίας στη διοίκηση – που, σημειωτέον, ήταν σημαία όλων μας στην αρχή της δεύτερης θητείας της υπάρχουσας διοίκησης – άλλοι δεν έχουμε την ίδια φιλοσοφία για την ανάπτυξη του αθλήματος και άλλοι και για τους δύο λόγους.
  Με την τοποθέτηση μας προβάλλουμε  για πρώτη φορά, αυτό που τα χρόνια της θητείας μας, αποφύγαμε επιμελώς να κάνουμε. Να μην προβούμε   σε δημόσιες αντιπαραθέσεις και να σεβαστούμε πρώτα τον εαυτό μας, το άθλημα και κυρίως   τα σωματεία, που μας έδωσαν εντολή  να υπηρετήσουμε, αναλαμβάνοντας και μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί, για την πορεία της Ομοσπονδίας μέχρι σήμερα και την ανοχή που επιδειξαμε στο συγκεκριμένο μοντέλο διοίκησης. Δυστυχώς άλλο μοντέλο υποσχέθηκε ο απερχόμενος Πρόεδρος και άλλο ακολούθησε.
  Είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις, ιδέες και πρόσωπα για  μια νικηφόρα πρόταση που θα αντιμετωπίζει την σημερινή πραγματικότητα με μοναδική φιλοδοξία της επιβίωση των σωματείων και την ανάπτυξη του αθλήματος.
Τα  μέλη του Δ.Σ.
Απόστολος Βέτσας
Κωστας Βλάσσης
Χρήστος Βογιατζής
Κώστας Κυριάκου
Ευγενία Παπαγεωργίου
Γιάννης Στουραϊτης
Μιχάλης Τατούλης
Παναγιώτα Τουρσούγκα
Παναγιώτης Χρυσοχόου
Κώστας Ψαρουδάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ