Αντιδρούν οι Ενώσεις ανάμεσα τους και η ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας-«Όχι» στην «επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου» ακόμα και με… Grexit!

Αρνητικές στην δημιουργία της «επιτροπής επαγγελματικού ποδοσφαίρου» είναι οι 35 Ενώσεις που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Ευ. Γραμμένου και συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 10/6 στη Θεσσαλονίκη για να συζητήσουν τις προτάσεις που έκαναν για την «επόμενη μέρα» στην ΕΠΟ οι FIFA και UEFA.

1

H συγκεκριμένη επιτροπή, σύμφωνα με τις FIFA/UEFA προβλέπεται να είναι επιτροπή της ΕΠΟ στην οποία πλειοψηφία θα έχουν εκπρόσωποι της Super League. Η επιτροπή αυτή θα εισηγείται στην Ε.Ε. της ΕΠΟ σχετικά με θέματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus, η αντίδραση που υπήρξε από τις Ενώσεις ήταν έντονη. Επικράτησε η άποψη ότι η συγκεκριμένη επιτροπή είναι περιττή από τη στιγμή που η Super League θα εκπροσωπείται με πέντε μέλη στην Ε.Ε. της ΕΠΟ και θα μπορεί μέσω αυτών να εκφράσει τις θέσεις της για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

2

Mάλιστα, όπως ειπώθηκε, η θέση των Ενώσεων δεν θ’ αλλάξει ακόμα κι αν η FIFA αποφασίσει να επιβάλλει “Grexit”, κάτι για το οποίο προειδοποίησε στις συναντήσεις που είχε με τις Ενώσεις και τις ΠΑΕ.

3

Αυτό ανέφερε, μεταξύ, άλλων και ο Ευ. Γραμμένος στην εισηγητική ομιλία που έκανε ενημερώνοντας τις Ενώσεις για τη συνάντηση με FIFA/UEFA.

Eιδικότερα στη συνάντηση των Ενώσεων που στηρίζουν την υποψηφιότητα Γραμμένου αποφασίστηκαν τα εξής:

α) Να δοθεί αρνητική απάντηση στη FIFA για τη δημιουργία της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

β) Να γίνει αποδεκτή η «επιτροπή παρακολούθησης» (monitoring committee) που θα διοριστεί από τη FIFA με την προϋπόθεση ότι όλα τα έξοδα που την αφορούν θα καλύπτονται από τη FIFA.

γ) Να γίνει δεκτή η πρόταση για μία ψήφο σε κάθε Ένωση και σε κάθε ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας στη ΓΣ της ΕΠΟ.

δ) Να γίνει δεκτή η πρόταση για 17μελή Εκτελεστική Επιτροπή αντί για 21μελή που είναι σήμερα. Σε αυτήν πέντε μέλη θα προέρχονται από τη Super League και ένα από τη Football League.

Tέλος ειπώθηκε ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, θα προχωρήσει στις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να γίνουν οι εκλογές στην ΕΠΟ.

4

Οι 35  ΕΠΣ που βρέθηκαν στην συνάντηση ήταν: 1)Αθήνας 2) Ανατολικής Αττικής,  3)Αργολίδας 4)Αιτωλοακαρνανίας 5)Βοιωτίας 6)Αχαΐας 7)Δράμας 8)Δωδεκανήσων 9) Ευρυτανίας 10)Ζακύνθου 11)Ημαθίας, 12) Πιερίας 13)Πρέβεζας-Λευκάδας 14) Σέρρες 15) Σάμος  16)Φλώρινας 17)Φθιώτιδας 18) Φωκίδας 19)Χαλκιδικής 20)Σάλας 21)Χίος 22)Γρεβενά 23)Θεσσαλίας 24)Θράκης 25)Καβάλας 26)Καστοριάς 27)Κιλκίς 28)Κοζάνης 29)Κυκλάδες 30)Ηπείρου 31)Λέσβου 32)Μακεδονίας 33)Ξάνθης 34) Πέλλας, 35) Άρτας

Απουσίασε η ΕΠΣ Λάρισας, λόγω κηδείας φιλικού προσώπου του Ζ. Γρηγορίου.

πηγή: soccerplus.gr

photos: www.intime.gr