Τα πρώτα δείγματα του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣ Π/Λ

Βαδίζουμε προς την τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας και έχουμε πλέον αρχίσει να παίρνουμε δείγματα της ποιότητας, τόσο του πρωταθλήματος, όσο και των ομάδων.

Το πρωτάθλημα φέτος αναμένεται να είναι λίγο πιο αδύναμο σε σχέση με πέρσι. Ανταγωνισμός θα υπάρχει στην κορυφή, ανάμεσα σε λιγότερες ομάδες όμως, καθώς προβλέπεται η διαφορά του 2ου ή του 3ου με τους υπόλοιπους να είναι αρκετά μεγάλη, ήδη από το τέλος του πρώτου γύρου.

Κι αυτό γιατί οι μεγάλες Λευκαδίτικες ομάδες ενισχύθηκαν ακόμα περισσότερο σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ενώ ο ΠΣ Πρέβεζας δεν είναι αυτός που ήταν και το Καναλάκι βρίσκεται στη Γ’ Εθνική. Πολύ πιθανόν να δούμε τον Απόλλωνα Πάργας να μπαίνει ανάμεσα στους δύο και να διεκδικεί τον τίτλο του πρωταθλητή,  αν και βρίσκεται μια ταχύτητα παρακάτω.

Το χαρακτηριστικό του φετινού πρωταθλήματος είναι ότι στις υπόλοιπες ομάδες φαίνεται να έχει ελαχιστοποιηθεί η διαφορά δυναμικότητας. Γι’ αυτό και είναι τόσο πιθανό οι κυνηγοί του τίτλου να ξεφύγουν νωρίς, μιας και ο 4ος-5ος θα έχει αρκετές απώλειες σε ματς εκτός έδρας ώστε να ακολουθήσει.

Η έκπληξη του πρωταθλήματος φαίνεται να είναι η Ένωση Πρέβεζας που με νεανικό σύνολο, με κάποιες μόνο προσθήκες έμπειρων παικτών, θα φτάσει αρκετά ψηλά στην κατάταξη, διαψεύδοντας όσους την ήθελαν το καλοκαίρι να βρίσκεται υπό κατάρρευση, μετά και από την απομάκρυνση κάποιων παικτών. Οι νέοι δείχνουν το δρόμο, παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο και υπόσχονται πολλά.

Το ίδιο συμβαίνει και για τον Κεραυνό Θεσπρωτικού που κάνει επίσης μια νέα προσπάθεια, αλλά και για το φαινόμενο της Παλαίρου με μέσο όρο ρόστερ τα 16 έτη. Ο Κεραυνός θα έχει επίσης μια αρκετά ικανοποιητική παρουσία, ενώ η Πάλαιρος που έχει στόχο την παραμονή θα παλέψει μέχρι τέλους.

Από ‘κει και πέρα βλέπουμε ομάδες με ώριμους έως γερασμένους ποδοσφαιριστές, να σπρώχνουν τη χρονιά για να βγει, μιας και η οικονομική κατάσταση γενικώς δεν τους επέτρεψε να αναδιοργανωθούν. Όσες ομάδες βασίζονται στις μεταγραφές και δεν έχουν τις βάσεις, ακαδημίες ώστε να προετοιμάσουν και να προωθήσουν νέους παίκτες, είναι αναμενόμενο να χρειάζονται αρκετά χρήματα για να «δείξουν». Κάτι που δεν ενδείκνυται για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τις εποχές που ζούμε.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν θα παρακολουθήσουμε ένα πρωτάθλημα που θα έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον στην κορυφή, καθώς Τηλυκράτης και Πανλευκάδιος αναμένεται να κονταροχτυπηθούν για τον τίτλο, με τον Απόλλωνα Πάργας να καραδοκεί, ενώ αναμένουμε τον διαφορετικό Θρίαμβο του Βαγγέλη Γκαρτζονίκα. Ο μεγάλος χαμός θα γίνει στην ουρά και στο δρόμο προς τη Β’.

 

Αλέξης Πανταζής