Νέο παράθυρο για τους δευτεραθλητές

Ανακοινώθηκε ο νέος ΚΑΠ που αφήνει περιθώριο ανόδου στη Football League στους δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής

Στο άρθρο 4, του νέου ΚΑΠ, για τη συμμετοχή ομάδων στα πρωταθλήματα και συγκεκριμένα στην παράγραφο 5, ανοίγει ο δρόμος για την κάλυψη των κενών στη Football League, από ομάδες της Γ’ Εθνική. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως αν για κάποιο λόγο ομάδες που έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στη Β’ Εθνική, δεν δηλώσουν συμμετοχή, τότε δικαίωμα προβιβασμού αποκτούν οι 4 ομάδες της Γ’ Εθνικής που είναι αμέσως επόμενες στην σειρά κατάταξης. Αν ούτε πάλι δεν καλυφθεί ο αριθμός των προβλεπόμενων ομάδων στη Football League, τότε δικαίωμα παραμονής αποκτούν οι υποβιβασθείσες ομάδες.

Η αλλαγή αυτή αλλάζει τα δεδομένα για το νέο πρωτάθλημα της Football League, καθώς ήδη υπάρχουν κενά που θα πρέπει να καλυφθούν, με τις ομάδες από τη Γ’ Εθνική να αποκτούν βάσιμες ελπίδες ανόδου.

Το επίμαχο άρθρο του νέου ΚΑΠ:

«Το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας αρχίζει πάντοτε με τον αριθμό των ομάδων που αναφέρονται στην οικεία προκήρυξη. Ο αριθμός αυτός συμπληρώνεται, μετά την βαθμολογική κατάταξη των ομάδων στο τέλος των πρωταθλημάτων, αφού υποβιβαστεί ο προβλεπόμενος από τις προκηρύξεις αριθμός ομάδων από την Β΄ Εθνική Επαγγελματική κατηγορία στην Γ’ Εθνική [12] Ερασιτεχνική κατηγορία και προβιβαστεί αντίστοιχα ο προβλεπόμενος αριθμός ομάδων από την Γ’ Ερασιτεχνική στην Β’ Εθνική Επαγγελματική κατηγορία.

Αν μία ή περισσότερες ομάδες που δικαιούται να αγωνιστούν στην Β΄ κατηγορία παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή δεν λάβουν την απαιτούμενη για την συμμετοχή τους αδειοδότηση, ή αν μία ή περισσότερες από τις δικαιούμενες να προβιβασθούν ομάδες από την Γ’ Ερασιτεχνική στην Β΄ Εθνική Επαγγελματική κατηγορία δεν καταφέρουν να συστήσουν ΠΑΕ ή δεν λάβουν την προβλεπόμενη αδειοδότηση, τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι τέσσερεις (4) αμέσως επόμενες στην σειρά κατάταξης – μετά τον προβιβασμό των προβλεπόμενων – του μίνι πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και σύμφωνα με την σειρά κατάταξής τους και με τους ίδιους κανόνες.

Αν και μετά την εξάντληση των ανωτέρω δυνατοτήτων, ο αριθμός των προβλεπόμενων ομάδων δεν έχει καλυφθεί, τότε αποκτούν το δικαίωμα οι υποβιβασθείσες από την Β΄ κατηγορία ομάδες, να παραμείνουν σε αυτήν (με την σειρά κατάταξης στον βαθμολογικό πίνακα) ώσπου να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος από την προκήρυξη αριθμός ομάδων».

 liganews.gr