Ο δήμαρχος για την ανακοίνωση Τηλυκράτη

O δήμαρχος, Κώστας Δρακονταειδής, απαντά στην ανακοίνωση του Τηλυκράτη σχετικά με την χρήση του γηπέδου, μέσα από μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

“Δήλωσή μου για τη συνάντηση με το Δ.Σ. του Τηλυκράτη και την ανακοίνωση που ακολούθησε

Με μεγάλη έκπληξη ήρθε σε γνώση μου η ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ. του Τηλυκράτη η οποία επιτίθεται στη Δημοτική Αρχή κατηγορώντας την ούτε λίγο ούτε πολύ ότι γυρνά την πλάτη στην ομάδα. Η ανακοίνωση, όπως αληθώς αναφέρει, έρχεται λίγο μετά τη συνάντηση που είχαμε στο γραφείο μου στην οποία σε θετικό κλίμα συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο Δημοτικό Στάδιο “Πλάτων Γρηγόρης”, από τον Δήμο και τον προϋπολογισμό του, ώστε να έχει αναβαθμισμένη εικόνα τη νέα χρονιά.

Παρότι στην ανακοίνωση τίποτε συγκεκριμένο δεν αναφέρεται, κατά τη συνάντηση από τους εκπροσώπους του Δ.Σ. τέθηκε ως βασικό αίτημα να τους παραχωρηθεί κατ’ αποκλειστικότητα το Στάδιο. Η δική μας θέση ήταν και είναι να παραχωρηθεί το Στάδιο για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του Τηλυκράτη, με αναλογικότητα και σε κάθε περίπτωση εξασφάλιση των αγωνιστικών του υποχρεώσεων.

Προσωπικά τους ζήτησα να έρθουν στη δική μας θέση, ρωτώντας τους εάν στον αγώνα μπαράζ με τον Πανλευκάδιο, είχε τελικά προκριθεί ο τελευταίος και ήταν εκείνος σήμερα στη δική τους θέση, αν θα έκριναν σκόπιμο να τους εξορίσουμε ολοσχερώς από το γήπεδο, ή να βρίσκαμε τον τρόπο να αξιοποιείται αναλογικά και βάσει των υποχρεώσεων των δύο ομάδων.

Η έκπληξή μου προκύπτει πρώτα και κύρια από το ύφος της ανακοίνωσης. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε θα έλεγα σε φιλικό κλίμα και, παρά τη διαφωνία στο συγκεκριμένο θέμα, δεν έδειξαν οι εκπρόσωποι του Τηλυκράτη να αισθάνονται ότι η δημοτική αρχή τους γύρισε την πλάτη.

Δεν ξέρω τι μεσολάβησε, ωστόσο δεν μπορώ παρά να κατηγορήσω τους συντάκτες και όσους ενέκριναν την ανακοίνωση για διπροσωπία και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Αλλιώς πώς να εξηγήσω το γεγονός ότι στο τέλος δώσαμε τα χέρια και μια μέρα μετά με κατηγορούν ότι δεν βρήκαν καμία απολύτως συμπαράσταση ούτε στα αυτονόητα;

Από εκεί και πέρα, θέλω να κάνω σαφή τη θέση της δημοτικής μας αρχής.

Θα ήταν πολύ εύκολο, μιας που ανέβηκε στη Γ’ Εθνική ο Τηλυκράτης να του “χαρίσουμε” το Γήπεδο. Να μην έχουμε εντάσεις και μάλιστα βάσει της δυναμικής του φίλαθλου κόσμου να λειτουργήσουμε προς άγρα ψήφων. Θα ήταν πολύ εύκολο να κινηθούμε και εμείς μικροπολιτικά για να δημιουργήσουμε κλίμα υπέρ ημών.

Ωστόσο το Στάδιο δεν ανήκει στη δημοτική αρχή για να μπορεί να το παραχωρεί κατά βούληση. Το Στάδιο ανήκει στους δημότες της Λευκάδας και με δικά τους χρήματα συντηρείται. Άρα ως διαχειριστές του δεν μπορούμε παρά να λειτουργούμε με αντικειμενικά κριτήρια. Επαναλαμβάνω ότι η αντικειμενικότητα ορίζει αναλογική χρήση του γηπέδου βάσει υποχρεώσεων. Προφανώς όχι 50%-50%, αλλά ούτε 100-0.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο Στάδιο είναι το καλύτερο δυνατό στις σημερινές οικονομικές συνθήκες. Είναι εκείνες που επιτρέπει ο προϋπολογισμός του Δήμου που, επαναλαμβάνω, δεν είναι χρήματα που ανήκουν στη δημοτική αρχή για να τα διαχειρίζεται αυτοβούλως. Είναι τα χρήματα των δημοτών που ταλαιπωρούνται στην καθημερινότητά τους από το επίπεδο των δημοτικών υποδομών. Πέρα από τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, υπάρχει ο αγώνας για τη βελτίωση της ζωής στο νησί μας, σε εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές και όχι μόνο, συνθήκες.

Από εκεί και πέρα θέλω να κάνω σαφές ότι όσα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν οι παράγοντες μεταξύ τους, δεν μπορούν να τα απαιτούν από τον Δήμο. Δυστυχώς, η μικρή μας Λευκάδα έχει την τάση να διαιρείται, γεγονός που έχει αρνητικές επιπτώσεις και στον αθλητισμό. Μακάρι να αντιμετωπισθεί η πολυδιάσπαση δυνάμεων και το γήπεδο να μπορεί να υποστηρίξει τη μία ομάδα που θα επιλέξει η Λευκάδα.

Έως τότε, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να είμαστε δημοτική αρχή όλων των Λευκαδιτών.

Εύχομαι και ελπίζω η όλη παρεξήγηση να λυθεί και να αποδείξουμε στην πράξη ότι το ενδιαφέρον όλων μας αφορά στον αθλητισμό και τις ομάδες μας και όχι στις όποιες προσωπικές φιλοδοξίες έχει ο καθένας για τον εαυτό του.

Ως οφείλω εκ της θέσης μου, παραμένω ανοιχτός σε όποια συζήτηση αφορά πραγματικά σε μια προσπάθεια για την αναβάθμιση του αθλητισμού και τη στήριξη των ομάδων μας.