Ν. Δουβίτσας: “Είναι μια ιστορική νίκη…”

Δηλώσεις για το παιγνίδι έκανε ο Νίκος Δουβίτσας μετά τη μεγάλη επιτυχία της Νίκης στο Βύρωνα έναντι του Αθηναϊκού.

 

Για την αναμέτρηση είπε:
«Είναι μια ιστορική νίκη για την ομάδα μας, η οποία όμως δεν ήρθε τυχαία. Όλη την εβδόμαδα δουλέψαμε στο scouting, προπονηθήκαμε πάνω στο στυλ παιχνιδιού του Αθηναϊκού. Πιστεύω ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά, μπορεί να δεχτήκαμε πολλούς πόντους, βάλαμε και εμείς όμως πολλούς. Ο Αθηναϊκός είναι πολύ καλός στην περιφέρειά του. Είναι πολύ μεγάλη νίκη, όμως πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι, να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα, γιατί έχουμε μπροστά μας άλλα 16 παιχνίδια».

Για τις βελτίωση της ομάδας σε σύγκριση με το ματς του Κυπέλλου:
«Δουλέψαμε πολύ τα πικ μας στην άμυνα, κάναμε πολλές εναλλαγές, η ψυχολογία των κοριτσιών ανέβαίνει γιατί κάθε εβδομάδα που περνάει γινόμαστε καλύτεροι. Η κάθε παίκτρια πλέον αρχίζει να γνωρίζει το παιχνίδι της συμπαίκτριάς της και θεωρώ ότι έχουμε τις καλύτερες ψηλές όσον αφορά στο κομμάτι των ομάδων από τις οποίες μπορούμε να διεκδικήσουμε νίκες. Και οι κοντές μας είναι πολύ καλές εξίσου, μπορεί να μην έχουν εμπειρία στην Α1, έχουν όμως διάθεση και ενέργεια για να παίξουν. Με διάθεση και ενέργεια στο παιχνίδι μας θα πάμε πολύ καλά».

Για το φετινό πρωτάθλημα:
«Είναι πολύ νωρίς. Αυτό που ξέρω είναι ότι εμείς είμαστε μια άπειρη ομάδα, σε όλα τα επίπεδα, στον προπονητή, στις παίκτριες και στην διοίκηση. Πιστεύω ότι όλες τις ομάδες μπορούμε να τις χτυπήσουμε εντός έδρας, ακόμα και τον Ολυμπιακό. Στην πρεμιέρα είχαμε 1/14 τρίποντα και 14/47 δίποντα, κόντρα στον Ολυμπιακό. Αν ήμασταν λίγο πιο εύστοχοι θα το χτυπούσαμε το παιχνίδι. Οι Αθηναϊκές ομάδες έχουν έμπειρες Ελληνίδες, κάτι που εμείς δεν έχουμε. Σαφέστατα θα διεκδικήσουμε την παραμονή και ό,τι καλύτερο προκύψει».

Σχετικά με το επόμενο ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Λευκάδα:
«Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ γεμάτη και έμπειρη ομάδα, με εξαιρετικό, έμπειρο και δουλευταρά προπονητή. Και εμείς δουλεύουμε πολύ όμως. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό ματς. Πρέπει να παίξουμε πολύ σκληρά, γιατί ο ΠΑΟΚ παίζει πολύ σκληρά. Δεν έχει καμία σχέση με τον Αθηναϊκό αμυντικά. Αν κρατήσουμε τον ΠΑΟΚ κάτω από τους 55 πόντους, θα έχουμε τύχη».

πηγή