Δρίκος και Τζούριτς έθεσαν ως στόχο την πρόκριση στο φάιναλ φορ

Τόσο ο Σωτήρης Δρίκος όσο και ο Δημήτρης Τζούριτς στις δηλώσεις τους στάθηκαν ιδιαίτερα στον τρόπο με τον οποίο έχει υποδεχθεί η πόλη της Κοζάνης την Εθνική ομάδα από την πρώτη στιγμή, ενώ παρά τις δυσκολίες και τη δυναμική των αντιπάλων, έθεσαν ως στόχο την πρόκριση της Εθνικής στο φάιναλ φορ του World League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σωτήρη Δρίκου και του Δημήτρη Τζούριτς:

Σωτήρης Δρίκος: «Θέλω να καλωσορίσω τις ξένες αποστολές και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς όλους χορηγούς της διοργάνωσης. Την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τη ΔΕΗ, αλλά θα μου επιτρέψουν να κάνω ξεχωριστή αναφορά στο Δήμο Κοζάνης. Κι αυτό γιατί η ανταπόκρισή του όχι μόνο στο κομμάτι της οργάνωσης των αγώνων, αλλά και το γεγονός της φιλοξενίας προσφύγων στο γήπεδο όπου θα παίξουμε. Αυτά δείχνουν για μένα μεγάλη ευαισθησία και στα μείζονα όπως είναι η φιλοξενία ταλαιπωρημένων ανθρώπων, και στα ελάσσονα όπως είναι ένα αθλητικό γεγονός. Και φυσικά μέσω του Δήμου, οι ευχαριστίες απευθύνονται και στους πολίτες της Κοζάνης.

«Δεν νομίζω σε άλλο ομαδικό άθλημα πλην ποδοσφαίρου να έχεις δυνατότητα να διοργανώνεις ένα τέτοιο τουρνουά εδώ, με ομάδες από τρεις ηπείρους και με αγώνες αμφίρροπης εξέλιξης. Το λέω και ως διαφήμιση αυτού που θα δούμε στην Κοζάνη όπου υπάρχουν τέσσερις σχολές του αθλήματος. Η δυτικοευρωπαϊκή που την εκπροσωπεί η Ελλάδα, αυτή της ανατολικής ευρώπης που εκπροσωπεί το Καζακστάν, το παιχνίδι της Άπω Ανατολής με την Κινεζική Ταϊπέι, και το λατινοαμερικάνικο παιχνίδι που βασίζεται σε ταχύτητα και επιδεξιότητα με την μπάλα που το εκπροσωπεί το Πουέρτο Ρίκο.

Είναι ένα τουρνουά που δεν αρκεί να κερδίσεις έναν αντίπαλο, αλλά τρεις αντιπάλους που στηρίζουν το παιχνίδι τους σε εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά και αυτό από μόνο του αποτελεί ένα ενδιαφέρον θέαμα.

Αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Είναι προβλήματα που οφείλουμε να τα διαχειριστούμε αυτό το καλοκαίρι για να παρουσιαστούμε όσο υγιέστεροι μπορούμε στα σημαντικά παιχνίδια που θα ακολουθήσουν.

Θέλω να ευχαριστήσω τους αθλητές μου για την προσπάθειά τους και εντός και εκτός γηπέδου, σε συνθήκες που δεν είναι πάντοτε οι καλύτερες δυνατές. Αυτό δίνει από μόνο του μια υπόσχεση γι’ αυτά που μπορούμε να κάνουμε ως ομάδα.

Από κει και πέρα στο αγωνιστικό κομμάτι του ομίλου μας, το Καζακστάν είναι η ομάδα με το πιο σταθερό σχήμα, καθώς σ’ ένα ποσοστό 90% είναι ίδια όπως και πέρσι και έχει υψηλή αγψωνιστική συνοχή.
Το Πουέρτο Ρίκο είναι κράμα λίγων έμπειρων με αρκετούς νεαρούς ταλαντούχους αθλητές από πανεπιστήμια των ΗΠΑ κυρίως.
Η Ταϊπέι είναι ο άγνωστος Χ του συγκεκριμένου τουρνουά με νέα ως επί το πλείστον παιδιά στο ρόστερ.

Σε ερώτηση για το ποιο παιχνίδι θεωρεί πιο δύσκολο και τι περιμένει από τον κόσμο ο κ. Δρίκος τόνισε:
«Όλα τα παιχνίδια έχουν τη δική τους δυσκολία. Ο στόχος είναι να πάμε φάιναλ φορ, οπότε θέλουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες μπορούμε. Δεν θέλω να βοηθήσει ο κόσμος, θέλω να ευχαριστηθεί ο κόσμος από το θέαμα και όχι ντε και καλά από τη νίκη. Οι ομάδες παίζουν μόνες τους και οι παίκτες αναπτύσσουν δεξιότητες ώστε να ελέγχουν την αντίδραση του κόσμου γι’ αυτό και είναι αθλητές επιπέδου.

Τέλος ερωτηθείς για την κατάσταση του Δημήτρη Τζούριτς ο Ομοσπονδιακός τεχνικός είπε:
«Ο Δημήτρης δεν έπαιξε στους ημιτελικούς του ιταλικού πρωταθλήματος λόγω του τραυματισμού που είχε. Είχε σημαντικό πρόβλημα υπέρχρησης. Έπρεπε να κάνει προετοιμασία μόνος του, την έκανε με υψηλό βαθμό επαγγελματισμού και αυτή την στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της ένταξης στην ομάδα, με την οποία έχει κάνει δύο ολοκληρωμένες προπονήσεις. Προφανώς δεν είναι σε επίπεδο φυσικής κατάστασης έτοιμος για να αντέξει σε σειρά διαδοχικών αγώνων, αλλά θα δούμε πως θα τον διαχειριστούμε».

Δημήτρης Τζούριτς: «Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Κοζάνης και τον κόσμο, που από την πρώτη στιγμή μας αγκάλιασε. Είναι η δεύτερη χρονιά που είμαστε στο World League και θέλω και του χρόνου να συνεχίσουμε εδώ. Αυτός είναι ο στόχος μας κι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες που πιστεύω ότι μπορούμε να τις κερδίσουμε και να προκριθούμε στο φάιναλ φορ.

Έχουμε απώλειες καθώς κάποια παιδιά είναι τραυματίες και θέλω να ευχηθώ περαστικά στον Ντίμα Φιλίποφ και τον Γιώργο Τζιουμάκα. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον φυσιοθεραπευτή Κυριάκο Χατζηκοσμά, ο οποίος είναι στη Δράμα και με βοήθησε πάρα πολύ, όπως κάνει τώρα με τον Ντίμα και τον Τζιουμάκα, αλλά και τον γυμναστή της Εθνικής Λάμπρο Δάνα, ο οποίος πολλές ώρες καθημερινά δουλεύει μαζί μου για να κάνω την αποκατάστασή μου σωστά».