Το στολίδι της Λευκόβρυσης «εγκαινιάζεται» με τη γιορτή του World League

Όλα είναι πανέτοιμα για τη γιορτή του World League στην Κοζάνη και τα «εγκαίνια» του κλειστού της Λευκόβρυσης, που για πρώτη φορά φιλοξενεί τη μεγάλη συνάθροιση των κορυφαίων δυνάμεων του βόλεϊ.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (16/6) στην Αίθουσα Κοβεντάρειο παρουσία του Δημάρχου Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη, του τομεάρχη επικοινωνίας της ΔΕΗ, Γιάννη Αλεξόπουλου, του εκπροσώπου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Τάκη Καρακασίδη και του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Αχιλλέα Μαυρομάτη τονίστηκε η ετοιμότητα όλων των φορέων της πόλης για τη μεγάλη γιορτή, καθώς επίσης και η ανυπομονησία της τοπικής κοινωνίας για το τριήμερο που έρχεται.

Λ. Ιωαννίδης: «Να διαφημιστεί η πόλη και να κινητοποιηθεί η κοινωνία»

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης τόνισε: «Καλωσορίζουμε όλες τις αποστολές και κυρίως την Εθνική μας ομάδα, που βρίσκεται από την Κυριακή εδώ και δίνει στην πόλη μας μια διαφορετική νότα. Ευχαριστώ τους ανθρώπους της ΕΟΠΕ που εμπιστεύτηκαν το Δήμο και όλους τους υπόλοιπους φορείς που διοργανώνουν για πρώτη φορά μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Για εμάς είναι μεγάλη τιμή και πιστεύω ότι μέχρι στιγμής έχουμε ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχουμε δώσει. Στόχος μας είναι μέσω αυτής της μεγάλης διοργάνωσης να διαφημιστεί η πόλη, να έρθουν εκδηλώσεις σημασίας και αξίας αλλά και να κινητοποιηθει η τοπική κοινωνία. Το κλειστό της Λευκόβρυσης για 2,5 μήνες φιλοξενούσε πρόσφυγες, καταφέραμε να ετοιμάσουμε το γήπεδο σε μικρό χρονικό διάστημα,ένα γήπεδο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ για να φιλοξενήσει κάποιο αθλητικό γεγονός. Εύχομαι να γεμίσει γήπεδο, να το χαρεί ο κόσμος και καλή επιτυχία στην Εθνική μας ομάδα».

Αλεξόπουλος: «Να δώσουμε έναν άλλο ρυθμό ανάπτυξης»

Ο τομεάρχης επικοινωνίας της ΔΕΗ, Γιάννης Αλεξόπουλος σημείωσε: «Η ΔΕΗ βρίσκεται στην Κοζάνη μετά τη Μεγαλόπολη, όπου στήριξε τους αγώνες της Εθνικής γυναικών και τώρα των ανδρών. Μέσα από αυτές τις δράσεις προσπαθούμε να δώσουμε έναν άλλον ρυθμό ανάπτυξης, δίνοντας μία διαφορετική πρόταση προβολής των περιοχών αυτών. Καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα».

Καρακασίδης: «Ο φίλαθλος κόσμος να το χαρεί»

Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Τάκης Καρακασίδης με τη σειρά του πρόσθεσε: «Είναι πρώτη φορά που σ’ αυτό το πολύ ωραίο γήπεδο γίνεται μια αθλητική εκδήλωση, πιστεύω να έχει συνέχεια και να φέρνουμε τουρνουά και άλλων αθλημάτων. Πιστεύω ο φίλαθλος κόσμος να γεμίσει το γήπεδο και να χαρεί το βόλεϊ».

Μαυρομάτης: «Τα παιδιά μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω»

Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης τόνισε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά μου να βρίσκομαι εδώ, από όπου είναι και οι οικογενειακές μου ρίζες. Η ΕΟΠΕ έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια να επιβιώσει από την οικονομική λαίλαπα και κατόπιν να ξαναέλθει σε υψηλό επίπεδο με τις Εθνικές ομάδες. Η περσινή συμμετοχή στέφθηκε με επιτυχία, παραλίγο δεν προκριθήκαμε στο φάιναλ φορ του ομίλου μας. Παρά τους τραυματισμούς, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το βήμα παραπάνω και να προκριθούν στο φάιναλ φορ. Η συνεργασία με τη ΔΕΗ είναι στρατηγικής σημασίας και ελπίζουμε να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Κανείς δεν έχει την δυνατότητα να καλύψει οικονομικά μια διοργάνωση, αλλά τρεις τέσσερις φορείς μπορούν. Κινητοποιούμε ταυτόχρονα την τοπική κοινωνία, που ελπίζουμε ότι θα γίνει ο έβδομος παίκτης της Εθνικής και θα της δώσει ώθηση για να φτάσει στις νίκες που θέλει. Ελπίζουμε την Κυριακή το βράδυ οι εντυπώσεις να είναι τόσο θετικές και τα αποτελέσματα να είναι τέτοια, που θα μας κάνουν όλους να πούμε ότι άξιζε τον κόπο αυτή η προσπάθεια».