Η ψυχραιμία, ο χαρακτήρας και ο εκπληκτικός κόσμος (Δηλώσεις)

Η λήξη της αναμέτρησης με το Καζακστάν βρήκε τον Ομοσπονδιακό προπονητή, Σωτήρη Δρίκο ικανοποιημένο για τη ψυχραιμία της διαχείρισης κυρίως του 2ου σετ από τους παίκτες του και τους Θάνο Τερζή και Ραφαήλ Κουμεντάκη να στέκονται στο χαρακτήρα της ομάδας αλλά και στο μοναδικό κόσμο αντίστοιχα, που στήριξε την προσπάθεια της «γαλανόλευκης».

????????????????????????????????????

Δρίκος: «Κρατάω την ψυχραιμία για την ανατροπή στο 2ο σετ»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Σωτήρης Δρίκος τόνισε: «Στο πρώτο και στο τρίτο σετ ήμασταν πολύ καλοί στην επίθεση και αυτό το υψηλό ποσοστό μας έδωσε μία άνεση να παίρνουμε διαφορά από τους αντιπάλους μας. Επειδή μας ενδιαφέρει να βλέπουμε τα τρωτά μας σημεία για να τα διορθώνουμε, πρέπει να σταθούμε στο δεύτερο σετ. Το Καζακστάν ρίσκαρε πολύ στο σερβίς μας προβλημάτισε αρκετά αλλά κρατάω μετά από αυτό το πρόβλημα την ψυχραιμία που δείξαμε στο να διαχειριστούμε το παιχνίδι ώστε να κάνουμε την ανατροπή», είπε αρχικά ο Σωτήρης Δρίκος και συνέχισε:
«Αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, κάθε ένα είναι διαφορετικό και στο τέλος θα κάνουμε μία σούμα. Οι ομάδες χτίζονται από τις δυσκολίες, εμείς έχουμε χορτάσει δυσκολίες σε πολλά επίπεδα αλλά πιστεύω τα διαχειριζόμαστε όλο και καλύτερα».
Για τον επόμενο αντίπαλο της Ελλάδας το Πουέρτο Ρίκο ο Έλληνας τεχνικός σχολίασε: «Το ΠΟυέρτο Ρίκο παρουσίασε μία νεανική ομάδα, κάνουνε ένα restart. Είναι ένας συνδυασμός 4-5 έμπειρων παικτών με κάποιους νεαρότερους. Σήμερα δεν ήταν καλοί με την Ταϊπέι αλλά δεν υπάρχει κακή Εθνική ομάδα».

 

????????????????????????????????????

 

Τερζής: «Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα»

Ο πασαδόρος της Εθνικής, Θάνος Τερζής ανέφερε: «Ξέραμε ότι το Καζακστάν είχε μια ομάδα σχετικά καλή, δεν ήταν όμως αρκετά δυνατή στο σερβίς και στην υποδοχή. Θεωρώ ότι έκαναν καλό παιχνίδι, ωστόσο το σημαντικό ήταν ότι καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Ήταν δύσκολο το 2ο σετ ωστόσο κρατήσαμε την ψυχραιμία μας και εκεί θεωρώ πως κρίθηκε το σημερινό παιχνίδι. Όλα αυτά τα παιχνίδια της διοργάνωσης που δεν γνωρίζουμε τον αντίπαλο και δεν ξέρουμε τον τρόπο παιχνιδιού τους, είναι δύσκολα. Μέχρι να προσαρμοστούμε στο παιχνίδι τους φάνηκε ότι αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα στο 2ο σετ, από εκεί και πέρα η ομάδα έπαιξε πολύ καλά, έδειξε χαρακτήρα και κέρδισε το παιχνίδι».

????????????????????????????????????

Κουμεντάκης: «Εκπληκτικός κόσμος»

Ο διεθνής άσος, Ραφαήλ Κουμεντάκης τόνισε από τη μεριά του: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι μας και επειδή οι πρεμιέρες κρύβουν εκπλήξεις δεν θέλαμε να πέσουμε σε τέτοια παγίδα. Καταφέραμε να ξεκινήσουμε πολύ καλά μετά η απόδοση μας έπεσε αλλά δείξαμε ότι είμαστε ανώτεροι κερδίζοντας το σετ στην κόντρα. Έπειτα τα πράγματα κύλησαν καλά, όπως έπρεπε. Πάμε να ξεκουραστούμε και αύριο έχουμε ένα δύσκολο ματς».

Αναφερόμενος στον κόσμο, ο «Ράφα» είπε: «Ο κόσμος εκπληκτικός δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο στην Κοζάνη. Μακάρι κάθε γήπεδο να είναι έτσι. Έχουμε μείνει άφωνοι με τη ζεστασιά του κόσμου αλλά και την υπέροχη φιλοξενία».