ΕΠΟ: Σκέφτεται πρωτάθλημα με 8 ομίλους για τη Γ’ Εθνική

Πρωτάθλημα με οκτώ ομίλους, αποτελούμενοι από 13-14 ομάδες, σκέφτεται για την Γ΄Εθνική της σεζόν 2017 -18 η ΕΠΟ. Επιστρέφει το Κύπελλο Γ΄Εθνικής, καταργούνται τα μπαράζ ανόδου.

Σε μια μια σειρά αλλαγών, οι οποίες έχουν να κάνουν με το προσεχές πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, προχώρησε την Πέμπτη (30/6) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Μεταξύ αυτών είναι η επαναφορά του Κυπέλλου Γ΄Εθνικής, αλλά και η κατάργηση των αγώνων μπαράζ, κάτι που σημαίνει ότι από την προσεχή σεζόν οι πρωταθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ, ανεβαίνουν απευθείας στην Γ΄Εθνική.

Παράλληλα μεταξύ άλλων, εξετάζεται το ενδεχόμενο από το προσεχές πρωτάθλημα να πέσουν λιγότερες ομάδες, ουτός ώστε το πρωτάθλημα της σεζόν 2017 -18 να γίνει με 8 ομίλους των 13-14 ομάδων.

Αναλυτικά οι αλλαγές που ετοιμάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ:

– Επαναφορά του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής. Αυτό είχε καταργηθεί κατά τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

– Καταργούνται τα μπαράζ ανόδου των πρωταθλητριών ομάδων των ΕΠΣ.

– Οι πρωταθλήτριες ομάδες -των ΕΠΣ- θα ανεβαίνουν στη Γ’ Εθνική.

– Η αγωνιστική σεζόν 2017-2018  της Γ’ Εθνικής θα έχει 8 ομίλους των 13-14 ομάδων.

– Ο Κυπελλούχος Ερασιτεχνών θα παίρνει άνοδο στη Γ’ Εθνική.

– Οι 8 πρωταθλητές των ομίλων της Γ’ Εθνικής θα δίνουν μπαράζ ανόδου στη Football League για να ανέβουν οι τέσσερις.

– Εάν το Κύπελλο Ερασιτεχνών το κατακτήσει πρωταθλήτρια ομίλου Γ’ Εθνικής, η φιναλίστ έχει δικαίωμα ανόδου αρκεί να είναι ομάδα Α’ κατηγορίας.

– Από την προσεχή αγωνιστική σεζόν (2016-2017) θα υποβιβαστούν λιγότερες ομάδες -ίσως 2- για να προκύψουν οι 8 όμιλοι την επόμενη σεζόν.

Έπειτα από τα παραπάνω, όλα δείχνουν ότι το προσεχές πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, θα έχει είτε 4 ομίλους , είτε 6 κάτι το οποίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει τον Αύγουστο όταν και θα γίνει γνωστή η προκήρυξη του πρωταθλήματος, με τα κριτήρια υποβιβασμού και ανόδου να είναι τα ίδια με πέρυσι.

πηγή:sdna.gr