Αρχική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ

Ματαιώθηκε το μπαράζ

0

Ενημέρωση απο την ΕΠΟ στη Football League για ματαίωση του μπαράζ – Τι συζητήθηκε στο ΔΣ της Λίγκας

Στη συνεδρίαση της η Football League τη Δευτέρα (11/9) συζήτησε κυρίως το θέμα της κάλυψης των κενών θέσεων στο νέο πρωτάθλημα. Οι 14 από τις 16 ομάδες ψήφισαν το πρωτάθλημα να γίνει με 16 ομάδες και να μην ανέβουν ομάδες από τη Γ’ Εθνική. Ωστόσο, γνωρίζουν πως η ΕΠΟ θα έχει τον τελευταίο λόγο, με την Ομοσπονδία να βασίζεται στο ισχυρό επιχείρημα ότι η προκήρυξη προβλέπει πρωτάθλημα με 18 ομάδες τη σεζόν 2017-18 στη Football League.

Πάντως, στη διοργανώτρια αρχή έλαβαν έγγραφο από την ΕΠΟ για τη ματαίωση του μπαράζ ανόδου ανάμεσα σε Δόξας Δράμα και ΑΕ Καραϊσκάκης όπως αναμενόταν, μετά την επίσημη αποχώρηση του Ηρακλή. Αυτό σημαίνει πως οι δυο ομάδες θα πάρουν άμεσα το εισιτήριο για τη Football League, αν και οι έτεροι δευτεραθλητές, Χαλκίδα και Ιωνικός, ενδέχεται να καταθέσουν προσφυγή για διεξαγωγή αγώνων μπαράζ ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες. Το αίτημα αυτό έχει λίγες πιθανότητες να δικαιωθεί, ωστόσο θα προκαλέσει νέα καθυστέρηση στις τελικές αποφάσεις και την έναρξη των πρωταθλημάτων.

Παράλληλα, συζητήθηκε το θέμα των οφειλών της Super League προς τη Football League από τα προηγούμενα χρόνια και αποφασίστηκε να κινηθούν νομικά κατά του συνεταιρισμού για να διασφαλίσουν τα χρήματα που έπρεπε να έχουν δοθεί, αλλά δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο.

Οσον αφορά την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, δεν υπήρξε κάποιο νεότερο για χορηγίες, καθώς είναι δύσκολο να υπάρξει μια συμφωνία πριν οριστικοποιηθεί ο αριθμός των ομάδων.

Τέλος, οι ΠΑΕ ζήτησαν πάντως να μην καθυστερήσει πολύ η σέντρα, καθώς ήδη τα έξοδα «τρέχουν». Μάλιστα, συζητήθηκε το νέο πρωτάθλημα να ξεκινήσει το αργότερο στις 8 Οκτωβρίου.

liganews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ