Ψηφίστηκαν ομόφωνα διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της ΕΠΣΗΠ

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 29 Ιουνίου η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΗΠ.Στην συνέλευση η οποία είχε σαν θέματα την ψήφιση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού, παραβρέθηκαν 55 εκπρόσωποι σωματείων οι οποίοι ομόφωνα ψήφισαν τόσο τον διοικητικό όσο και τον οικονομικό απολογισμό.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ Κώστας Βρακάς, ανακοίνωσε στα σωματεία την διανομή λαχείων (ο αριθμός προς κάθε σωματείο θα είναι στα 900), τα οποία θα διαχειρίζονται τα σωματεία και το όποιο κέρδος υπάρχει θα μένει σε αυτά.

Ακόμη ανακοίνωσε την χορηγική βοήθεια ύψους 20.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ προς τις Ενώσεις, όπου η ΕΠΣΗΠ έχει όλες τις προυποθέσεις που θέτει ο οργανισμός για να ενταχθεί σε αυτή, ωστόσο αυτή η βοήθεια δεν θα είναι χρήματα στα ταμεία, αλλά αθλητικό η φαρμακευτικό υλικό προς τις ομάδες και αυτό θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια.

Μια ακόμη θετική προς της ομάδες ανακοίνωση ήταν η συνεργασία της ΕΠΣΗΠ με την εταιρεία ΣΙΟΝΤΗΣ Α.Ε. και των θυγατρικών της εταιρειών, όπου από εκεί όλες οι ομάδες θα προμηθευτούν μια πλήρη στολή (φανέλα, σορτσάκι και κάλτσες).

Ο κ. Βρακάς τόνισε όμως ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει οι ομάδες να δημιουργήσουν ένα δικό τους site, ώστε να προβάλουν μέσα από αυτό τους χορηγούς και να υπάρχει η ανάλογη ανταποδοτικότητα ώστε στο μέλλον η ΕΠΣΗΠ να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι καλύτερο για τις ομάδες του ερασιτεχνικού.

Στην συνέχεια συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τα πρωταθλήματα και κυρίως την συμμετοχή των μικρών ποδοσφαιριστών στην Α΄κατηγορία όπου από τη νέα χρονιά οι ομάδες θα πρέπει να έχουν δύο (αντί για τρεις που ήταν φέτος) κάτω των 20 ετών στην ενδεκάδα, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Β’ κατηγορία.

Στην Β’ κατηγορία θα καταργηθεί η διατάξη που υποχρέωνε τις ομάδες να χρησιμοποιούν μόνο επτά παίκτες άνω των 30 ετών και θα είναι ελεύθερο να έχουν στην ενδεκάδα όσους θέλουν.

Για την Β’ κατηγορία θα είναι προαιρετικό και φέτος να έχουν οι ομάδες διπλωματούχο προπονητή, όμως από την περίοδο 2017-18 θα είναι υποχρεωτικό.

Στο τέλος της γενικής συνέλευσης ο εκπρόσωπος της Δόξας Αναργύρων Βασίλης Φασούλας τοποθετήθηκε σε θέματα διαιτησίας αναφέροντας ότι η Ε.Δ./ΕΠΣΗΠ θα πρέπει να προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της και ότι τα χρήματα που παίρνουν είναι πολλά. Τόνισε ότι τους διαιτητές τους νοιάζει μόνο η αμοιβή τους και δεν γνωρίζουν τον κανονισμό, ενώ έκανε πρόταση στο να επανέλθει η κλήρωση διαιτητών σε αγώνες και να καταργηθεί ο ορισμός.

Η απάντηση σε αυτό από τον κ.Βρακά ήταν ότι αυτό δεν γίνεται πουθενά στην Ευρώπη.

Στην συνέχεια τον λόγο πήραν ο πρόεδρος της Κόντσικας Γρηγόρης Παππάς και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βοτανικού Γιώργος Τζίμας όπου εξέφρασαν και αυτοί τα παράπονα τους για την διαιτησία, με το πρώτο να αναφέρει ότι σε αγώνα Α’ κατηγορίας (Ασβεστοχώρι-Βελισσάριο) κατέβηκε παράγοντας από την κερκίδα και πήγε στα αποδυτήρια των διαιτητών για να κάνει συστάσεις στον διαιτητή διότι έπαιζε εναντίον του Βελισσαρίου.

Αυτό πορκάλεσε την έκρηξη του προέδρου Κώστα Βρακά λέγοντας ότι αυτά είναι κουτσομπολιά.

ΧΡ.ΚΑΛΥΒΑΣ

πηγή: passports.gr