«Διπλό», το καλό για τον Εθνικό Φιλιππιάδας

Εκτός από την πολύ σημαντική νίκη και μάλιστα εκτός έδρας, κερδίζοντας στην Καστοριά, οι άνθρωποι στην Φιλιππιάδα, έχουν να «χαίρονται» για έναν ακόμη λόγο. Ένας από τους βασικούς και διακριθέντες ποδοσφαιριστές του προχθεσινού αγώνα ήταν ο Ντανιέλ Τσάπη, «γέννημα θρέμμα» των τμημάτων υποδομής του ιστορικού συλλόγου.

Ο 19χρονος ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής, ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ακαδημία του Εθνικού, αγωνιζόμενος σε όλα τα τμήματα υποδομής, έπειτα παραχωρήθηκε στην Α.Ε.Καμπής, όπου διακρίθηκε εύκολα στην Β΄ ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣ Άρτας, απέδειξε την αξία του και υπό την διαρκή παρακολούθηση της προπονητικής ομάδας του Εθνικού, ο κ. Λάππας, ενέκρινε την επιστροφή του, προκειμένου να αγωνιστεί στην Γ΄ Εθνική κατηγορία, δικαιώνοντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που εφάρμοσαν στον Εθνικό Φιλιππιάδας, τη σημασία που δίνεται διεθνώς, στις υποδομές αναπτυξιακών ηλικιών και φυτωρίων στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Λιόντος Αθανάσιος ανέφερε: «Η απόφαση της προηγούμενης διοίκησης του κ. Κόκκαλη, την οποία εφαρμόσαμε και συνεχίσαμε κι εμείς, να συνεργαστούμε ως Εθνικός Φιλιππιάδας, με το Αθλητικό Επιστημονικό Κέντρο Δήμου Ζηρού, των κ.κ. Ανδριανού Παπαδήμα και Δημήτρη Λάκκα, αποδείχθηκε κερδοφόρα και εγγυημένη επένδυση, για την εξασφάλιση της μελλοντικής στελέχωσης της ανδρικής ομάδας, από τα τμήματα υποδομής».

Τέλος, ο προπονητής-τεχνικός σύμβουλος της ακαδημίας του Εθνικού, εμπνευστής και δημιουργός του προγράμματος «Αγωνίσου σε όλες τις Κατηγορίες»  κ. Ανδριανός Παπαδήμας δήλωσε: «Ο Ντανιέλ, αποτελεί το πρώτο παιδί της ακαδημίας μας, που αγωνίζεται ως βασικός, καθώς την δεκαοχτάδα συμπληρώνουν οι Στούπας Φίλιππος και Σαραντάρης Λάμπρος, οι οποίοι κι αυτοί γαλουχήθηκαν ποδοσφαιρικά στην ακαδημία μας, ενώ στο παρελθόν ο Θοδωρής Παλιάτσος αποτέλεσε το πρώτο ποδοσφαιρικό δημιούργημα του προγράμματος. Την φετινή ποδοσφαιρική χρονιά, έχουμε τροφοδοτήσει με παιδιά της ακαδημίας μας, κι άλλες ομάδες της περιοχής, όπως οι Μιφταράϊ Μ. στον Παναγροτικό Αγίου Σπυρίδωνα (Α΄ κατηγορία Άρτας), Τσάπης Ι. στον Ήρακλή Αγίου Γεωργίου (Α΄κατηγορία Πρέβεζας), Ευαγγέλου Χ. στον Αστέρα Φιλοθέης, Λάμπρου Ι. και Θάνης Σπ. στον Α.Ο. Φιλιππιάδας (Β΄κατηγορία Άρτας)».