Εθνικός Φιλιππιάδας: Μια υγιής ομάδα σε πορεία πρωταθλητισμού…

Απίστευτες επιδόσεις για την ομάδα του Εθνικού Φιλιππιάδας καταγράφει η ιστορία του ποδοσφαίρου στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Ακόμη δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συμβαίνει με τον Εθνικό Φιλιππιάδας. Ακόμη και ο πιο αισιόδοξος φίλος της ομάδας δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί μια τέτοια πορεία, που από την αρχή της χρονιάς  «καταπίνει» τους βαθμούς σαν να ήταν σπόρια! Μια ομάδα που κτίστηκε σε γερές βάσεις έχει βάλει τα «γυαλιά» σε πολλές και ιστορικές ομάδες του 2ου Ομίλου δείχνοντας τον σωστό δρόμο.

Ο Εθνικός Φιλιππιάδας  ίσως να έχει και ένα από τα πιο χαμηλότερα μπάτζετ της κατηγορίας. Εν τούτης όμως τα έχει καταφέρει περίφημα. Μερικούς έμπειρους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές , μια πλειάδα από ταλαντούχους παίκτες της ευρύτερης περιοχής και φιλόδοξους παίκτες εκτός νομού και  έναν,  με όραμα και προοπτική προπονητή  είναι η «συνταγή» της πολύ μεγάλης πορείας της ομάδας.

Πολλοί τον είχαν ξεγραμμένο από την αρχή. Ήταν η ομάδα που από την έναρξη του πρωταθλήματος ήταν για πολλούς η υποψήφια προς υποβιβασμό.

Έχοντας την απόλυτη στήριξη του Συμβουλίου σε όλα τα επίπεδα (οικονομικά και υλικά)  ο πρόεδρος του Εθνικού  «γύρισε» το παιχνίδι και πήρε το ματς! Το ΔΣ  το οποίο απαρτίζουν επιχειρηματίες οι οποίοι διακρίνονται στην Φιλιππιαδιώτικη κοινωνία για το ήθος τους και την συμμετοχή τους στα κοινά δρώμενα και είναι πίσω από τις «κάμερες» με ενεργή συμμετοχή.

Το πιο σημαντικό όμως στοιχείο είναι οι στέρεες βάσεις που έχει δημιουργήσει η ομάδα.

Αξίζει όμως να σταθούμε στον προπονητή της ομάδας Ηλία Μαγκάκη. Χαμηλών τόνων, έξυπνος, διορατικός, οξυδερκής και με όρεξη για δουλειά ο νέος τεχνικός της έδωσε υπόσταση και αγωνιστική ταυτότητα.

Αυτή την στιγμή η ομάδα διανύει την καλύτερη της στιγμή, έχοντας φτάσει στην 3η θέση της βαθμολογίας, με 4 νίκες, 4 ισοπαλίες, 1 ήττα και τέρματα 5-1.

Βησσαρίων Σάκκος