«Αυτοκτονία» για τον Εθνικό Φιλιππιάδας!

Αν και το τελευταίο διάστημα είχε δείξει να συνέρχεται αγωνιστικά, ο Εθνικός επέστρεψε στις «γκέλες», και γνώρισε την ήττα με 2-0 από τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας στη Φιλιππιάδα.

Η Φιλιππιαδιώτικη ομάδα σε ένα κρίσιμο παιχνίδι πραγματοποίησε κακή εμφάνιση και μοιραία γνώρισε την ήττα και έκανε ακόμη πιο δύσκολη την υπόθεση παραμονή.

Στο 5΄ πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι όταν ο Μάλλιος από τα δεξιά έκανε τη σέντρα και ο Παναγιωτόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα εκατοστά από το κάθετο δοκάρι του Βασιλειάδη άουτ.

Μετά από αυτή τη φάση ο Νίκος Θεοδοσιάδης έβλεπε τους παίκτες του να πηγαίνουν πρώτοι στην μπάλα, να την κυκλοφορούν καλά, με όσο το δυνατό «σίγουρες» μεταβιβάσεις για να μην δώσουν την ευκαιρία στους παίκτες του Εθνικού να βγουν γρήγορα στην επίθεση, και στο 19΄ ο Αχιλλέας απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι όταν κεφαλιά του Λαζαρίδη έδιωξε δύσκολα ο Μπαντής.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Νάκας εκτέλεσε το κόρνερ οι αμυντικοί του Εθνικού δεν κατάφεραν να απομακρύνουν και ο Μανίκας από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπαντή.

Στο 28΄ σουτ του Μάλλιου από καλή θέση εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι άουτ, και  στο 41΄ κεφαλιά του Άτσκα από καλή θέση άουτ.

Στο δεύτερο 45λέπτο ο Εθνικός ξεκίνησε με πρόθεση να πιέσει αρκετά, και είχε την μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν κοντινό σουτ του Παναγιωτόπουλου στο 46΄ έδιωξε ο Βασιλειάδης με υπερένταση και με τους παίκτες της Φιλιππιάδας να διαμαρτύρονται έντονα ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ωστόσο αν και οι παίκτες του Εθνικού έδειξαν ότι είχαν διάθεση, η καλή στιγμή ήρθε και πάλι για τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Ο Νάκας στο 53΄ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ηλιάδης πιο ψηλά από όλους με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πρώτα στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Μπαντή και έδωσε προβάδισμα με 0-2 στην ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη. Ο Εθνικός μετα το 0-2 άρχισε να πιέζει και να αναζητά ένα γκολ. Η πίεση αυτή απέφερε αρκετά σουτ προς την εστία του Βασιλειάδη.

Στο 56΄ σουτ του Διαμαντόπουλου έδιωξε ο Βασιλειαδης, και ένα λεπτό μετά ο Αχιλλέας έμεινε με δέκα παίκτες όταν ο Ζαχαράκης είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή.

Στο 62΄ πλασέ του Γήτα μέσα από τη μικρή περιοχή στο κάθετο δοκάρι, και στο 65΄ κεφαλιά του Παναγιωτόπουλου δίπλα από το κάθετο δοκάρι άουτ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, πολλές καθυστερήσεις από τους παίκτες του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, και με το τέλος του αγώνα να φτάνει χωρίς καμία διαφοροποίηση…

Στο 89΄ δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Δεμηρτζόγλου.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Αχαΐας)

Βοηθοί: Σιδέρης-Γκοτσόπουλος (Αχαιας)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ (Γιώργος Γιάννος): Μπαντής, Μαλλάτος, Διαμαντόπουλος, Παπαβασιλείου (59’ Κολιάκης), Άτσκα, Λέντζος, Λάππας, Κόμνος (59’ Μαζιώτης), Παναγιωτόπουλος, Γήτας, Μάλλιος (80’ Τσακανίκας)

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Βασιλειάδης, Λαζαρίδης, Δερμίσης, Ηλιάδης, Τασίδης, Καρατζαόγλου (84’ Μποστάντζι), Ζαχαράκης, Δεμηρτζόγλου, Νάκας (59’ Κωστόπουλος), Τσαγκαράκης, Μανίκας (89’ Μιχαηλίδης)