Γ’ Εθνική: Δεν έβγαιναν τα “κουκιά” με τους 6 ομίλους … και τους έκαναν 8!

Τελικά σε 8 ομίλους των 14 ομάδων θα διεξαχθεί το επόμενο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής- περιόδου 2017-2018.

Σε αυτήν την απόφαση προχώρησε η ΕΠΟ μετά την πρόταση της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής που πρίν λίγες ημέρες είχε ενημερώσει ότι η  Γ΄ Εθνική θα διευρυνθεί, ώστε να ανέρχονται απ΄ ευθείας οι πρωταθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ της  χώρας χωρίς τα περιβόητα μπαράζ.

Ωστόσο επειδή έγινε αντιληπτό ότι τα κουκιά με τους 6 ομίλους… δεν έβγαιναν, μιάς και από κάθε όμιλο θα έπρεπε να υποβιβάζονται τουλάχιστον 9 ομάδες – σε κάποιους ίσως και δέκα, τελικά  πάρθηκε η απόφαση να πάμε σε πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής 8 ομίλων με 14 ομάδες ενώ  συνολικά θα υποβιβάζονται 56 ομάδες – όσες και οι πρωταθλήτριες ομάδες που θα ανεβαίνουν από τα τοπικά πρωταθλήματα.

Η είδηση ωστόσο  είναι ότι  από τις 8 πρωταθλήτριες ομάδες ομάδες του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής της περιόδου 2017-2018 θα ανεβαίνουν στην Β΄ Εθνική, κατόπιν από αγώνες μπαράζ μόνο οι 4 ομάδες.

Δηλαδή θα έχουμε το πρωτοφανές για πρωτάθλημα Εθνικής Κατηγορίας να μην κερδίζουν άνοδο οι μισές πρωταθλήτριες ομάδες της Γ΄ Εθνικής!!

Ράβε ..  ξήλωνε με το Κύπελλο..

Στις ειδήσεις επίσης της ημέρας το ράβε .. ξήλωνε με το κύπελλο Γ΄ Εθνικής, το οποίο λειτούργησε για δύο χρονιές, καταργήθηκε πέρυσι, και το επαναφέρει η ΕΠΟ από την νέα περίοδο.

πηγή: matiesstasport.blogspot.gr