Ι. Ντάκουλα: «Όλα θα κριθούν στο τελικό και είμαστε έτοιμες»

Ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας αντιμετωπίζει το Σάββατο (6/5) στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης τον ΑΟ Καβάλας με στόχο τη νίκη και τη μεγάλη επιστροφή για τα σαλόνια της Α2.

Η αρχηγός της ομάδας της Πρέβεζας Ιωάννα Ντάκουλα μίλησε αποκλειστικά στο sportime24.gr για το μεγάλο αυτό παιχνίδι.

Αναλυτικά:

Πως κρίνεις την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα;

Ιωάννα Ντάκουλα: Κάθε Σεπτέμβρη ξεκινάει για εμάς μια νέα αγωνιστική περίοδος, και η ομάδα-απαριθμώντας κάποιες απώλειες αλλά και κάποιες προσθήκες- ετοιμάζεται για ένα καινούριο ταξίδι- πάντοτε όμως με το ίδιο πάθος για το άθλημα. Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι φέτος, ο Φιλαθλητικός αποφάσισε να μην προβεί σε επάνδρωση της ομάδας με καινούργιες μεταγραφές, ώστε να εξοπλιστεί κατάλληλα  αποσκοπώντας στην επιστροφή στην Α2. Θα έλεγα ότι φέτος ο κύριος στόχος ήταν η σύσταση μιας ομάδας που θα αποτελούνταν κατά μεγάλο μέρος της από νέες αθλήτριες του συλλόγου, που μέχρι φέτος αγωνίζονταν μόνο σε αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Αυτήν την σεζόν λοιπόν, επενδύσαμε στο μέλλον του Φιλαθλητικού, και οι μεγαλύτερες εμφυσήσαμε το πάθος και την αγάπη για το άθλημα στις μικρότερες. Η συνταγή φαίνεται να πέτυχε και με το παραπάνω, καθώς δέσαμε όχι απλά σαν ομάδα αλλά σαν οικογένεια, και με πολλή σκληρή δουλειά φτάσαμε την ομάδα σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, φέροντας ήδη τον τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας ΕΣΠΕΔΕ! Ενωμένες ξεπεράσαμε κάθε δυσκολία, σηκωθήκαμε μετά από κάθε τραυματισμό, και με τον ίδιο τρόπο σκοπεύουμε να ξεπεράσουμε και το τελευταίο εμπόδιο μπροστά από την άνοδο στην Α2!

Ο Φιλαθλητικός μετά από δύο χρόνια και μια πολύ καλή χρονιά πέρσι φλερτάρει και πάλι με την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία  για δεύτερη φορά στην Ιστορία του Πρεβεζάνικου Γυναικείου Volley. Πόσο βαραίνει η μπάλα στα χέρια σου ξέροντας ότι η ομάδα σου έχει για δεύτερη φορά την ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδο στην Α2;

Ιωάννα Ντάκουλα: Αν και όπως ανέφερα παραπάνω, η άνοδος φέτος δεν ήταν για εμάς πρωταρχικός στόχος, οι κόποι μας ανταμείφθηκαν και η σκληρή δουλειά μας έφερε για μια ακόμη φορά ένα βήμα μακριά από την Α2. Η ομάδα μας επιδιώκει την άνοδο, κυρίως για να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον για το βόλλευ στο κοινό της Πρέβεζας, καθώς το άθλημα μοιάζει λίγο “παραμελημένο” και η ομάδα μας δυστυχώς δεν απολαμβάνει την στήριξη που θα ήθελε από το φίλαθλο κοινό. Τόσο εγώ όσο και η υπόλοιπη ομάδα έχουμε επίγνωση της σημαντικότητας του επερχόμενου τελικού και για αυτό δώσαμε μεγάλη έμφαση σε όλους τους προηγούμενους αγώνες καθώς και στις τελευταίες προπονήσεις. Προσωπικά, νιώθω πολύ αισιόδοξη με την εικόνα της ομάδας ως τώρα και είμαι γεμάτη αυτοπεποίθηση καθώς ξέρω πως κάθε αθλήτρια της ομάδας θα δώσει τον καλύτερο της εαυτό και θα παλέψει μέχρι τέλους, για να δικαιώσουμε όσους πίστεψαν σε εμάς!

Δεδομένο ότι τα πράγματα φέτος στην Β’Εθνική στο Volley άλλαξαν πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πόσο καλά είχε την ευκαιρία ο Φιλαθλητικός να μελετήσει τον αντίπαλο του στα Μπαράζ ανόδου;

Ιωάννα Ντάκουλα: Όλα τα προηγούμενα χρόνια, η πρωταθλήτρια ομάδα της ένωσης στην οποία ανήκει (Δυτικής Ελλάδας στην περίπτωση μας) ήταν και η ομάδα που κέρδιζε την άνοδο στην Α2. Ωστόσο, φέτος τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά, και η πρωταθλήτρια ομάδα καλείται να δώσει έναν ακόμα αγώνα μπαράζ με την πρωταθλήτρια ομάδα ένωσης μιας άλλης περιφέρειας, ώστε να διεκδικήσει την άνοδο στην Α2. Το γεγονός αυτός κάνει το έργο μας ακόμα δυσκολότερο, καθώς σε αντίθεση με τις ομάδες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος, η ομάδα της Καβάλας θα είναι μια ομάδα άγνωστη για εμάς.  Έτσι, οι δύο αντίπαλοι θα ειδωθούμε για πρώτη φορά στο τερέν και θα κοντραριστούμε “στα ίσα” για το εισιτήριο στην Α2. Η ομάδα μας θα είναι οργανωμένη με την στρατηγική της, την οποία θα προσαρμόσει κατάλληλα την στιγμή του αγώνα. Όλα θα κριθούν στο τελικό λοιπόν, και είμαστε έτοιμες να ξεπεράσουμε και το τελευταίο αυτό εμπόδιο και να ανοίξουμε ξανά την πόρτα για τα μεγάλα σαλόνια της Α2.