Αστέρας Ιτέας-ΑΟ Θήβα 1-3

 

Την ήττα γνώρισε και στον άτυπο επαναληπτικό ο Αστέρας από την πρωταθλήτρια Βοιωτίας, Θήβα, στο γήπεδο της Ιτέας σήμερα το απόγευμα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι το σύνολο του Κ. Λίβα δεν έκανε καλή εμφάνιση αν και ξεκίνησε καλύτερα από τον αντίπαλό του και στα δύο ημίχρονα. Στο πρώτο όμως η υπεροχή του ήταν στείρα με τη Θήβα να παίρνει τελικά κεφάλι με δύο γρήγορα γκολ στα μισά του ημιχρόνου. Στην επανάληψη ο Αστέρας μείωσε γρήγορα αφού και πάλι μπήκε καλύτερα στο γήπεδο αλλά οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και πέτυχαν ακόμη ένα τέρμα διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

Ωστόσο, σε αυτά τα παιχνίδια το αποτέλεσμα είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει. Κύριος στόχος είναι η διατήρηση της αγωνιστικής ετοιμότητας αλλά και η διαπίστωση του επιπέδου που βρίσκεται η ομάδα σε σύγκριση με αντιπάλους της που προέρχονται από σαφώς πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Ο Κ. Λίβας μπόρεσε στα δύο φιλικά με τη Θήβα να δει τις αδυναμίες της ομάδας του και να διορθώσει λάθη ώστε ο Αστέρας να είναι απόλυτα έτοιμος εν όψει των μπαράζ που ξεκινούν την ερχόμενη Κυριακή 15 Μαΐου.

Στα θετικά του παιχνιδιού η συμμετοχή του τερματοφύλακα Στ. Αλεξανδρή που φαίνεται ότι θα είναι παρόν από την αρχή των μπαράζ. Από την άλλη χρειάζεται προσοχή στο κομμάτι της διαχείρισης καταστάσεων αφού ο Αστέρας δεν μπόρεσε να αντιδράσει αποτελεσματικά όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ, και στα δύο παιχνίδια, και με δεδομένο ότι στα μπαράζ θα συναντήσει πολύ κλειστές άμυνες.

πηγή: amfissaface.gr