Τελικά, κατεβαίνει… κανονικά ο Φωκικός!

Συνεχίζει στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου της Γ΄ εθνικής κατηγορίας η ιστορική ομάδα της Άμφισσας, τουλάχιστον μέχρι και την επόμενη Κυριακή 20 Δεκεμβρίου. Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μόλις τις τελευταίες ώρες κι αποτελεί μια απόφαση του ΔΣ, να υπερασπιστεί την ιστορία του συλλόγου και το βάρος της φανέλας του.

Είναι γνωστό ότι τις τελευταίες μέρες ο επικεφαλής του ΔΣ Σίμος Παπαδημητρίου έχει αποδυθεί σε μια προσπάθεια να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι ή διάδοχο διοικητικό σχήμα και με το στόχο αυτό είχε επαφές εντός κι εκτός Φωκίδας τη βδομάδα που διανύουμε. Μέχρι της παρούσης δεν έχει προκύψει κάτι χειροπιαστά θετικό, ωστόσο η απόφαση που λήφθηκε σήμερα είναι η ομάδα να αγωνιστεί κανονικά τις δύο επόμενες αγωνιστικές, οπότε και το πρωτάθλημα διακόπτεται λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Διάστημα που θα αποβεί καθοριστικό, όχι μόνο για τη συνέχεια και τις προοπτικές της στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά κυρίως για τη χάραξη των επόμενων στρατηγικών κινήσεων για το μέλλον της.

Στο πλαίσιο αυτό ο σύλλογος της Άμφισσας θα μεταβεί αυθημερόν αύριο στο Κίτρος Πιερίας για να τεθεί αντιμέτωπος με την τοπική Πύδνα στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής, ομάδα που φιγουράρει στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος στοχεύοντας στην κατάκτηση του τίτλου και στην άνοδο στη Football League έχοντας πραγματοποιήσει σημαντική επένδυση τη φετινή χρονιά. Στο σύλλογο της Πιερίας, του οποίου προπονητής είναι ο παλιός άσσος του Πιερικού Αποστόλης Στύλος, αγωνίζονται και δύο πρώην παίκτες του Φωκικού με μεγάλη προφορά στην ομάδα επί τριετία (2009-2012), ο κεντρικός αμυντικός Δημήτρης Δημητρίου κι ο μέσος Γιώργος Δήμας.

Όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται για αναμέτρηση με ξεκάθαρο φαβορί. Ιδίως που ο αποψιλωμένος από έμψυχο υλικό σύλλογος της Άμφισσας θα ταξιδέψει χωρίς δύο βασικά στελέχη του λόγω συμπλήρωσης καρτών, το Νουκ Μπονγκ και τον αρχηγό του Σταύρο Γεωργουσόπουλο. Στην αποστολή θα συμμετάσχουν όλοι οι υπόλοιποι παίκτες που ήταν σε αυτή και στο ματς της περασμένης Κυριακής με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, ενώ χρέη τεχνικού θα επιτελέσει ο Γενικός αρχηγός Αντώνης Ιωάννου.

Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 15:00 και θα τον διευθύνει o Tακίδης του Συνδέσμου Κιλκίς, με βοηθούς τους Λιόρη και Ντόκα του Συνδέσμου Μακεδονίας.

πηγή: amfissaface.gr