Γιώργος Κώνστας: «Πρέπει να δώσουμε βαρύτητα στις υποδομές των ομάδων»

Με αφορμή την μεταγραφή του Ζοτάι Αλέν στον Παναιτωλικό, ο τεχνικός διευθυντής της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ FILIPPION  Γιώργος Κώνστας μίλησε στο  SporTime24.gr και έδωσε απαντήσεις σε όλα τα θέματα.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

SporTime24.gr: Πως προέκυψε αυτή η μεταγραφή  κ. Κώνστα;

Γιώργος Κώνστας: Πρώτα απ΄ όλα να συγχαρώ τους ανθρώπους της Π.Α.Ε. Παναιτωλικού τον Διευθυντή κ. Μπελεβώνη Γεράσιμο και τον προπονητή κ. Ιωάννη Νταλακούρα για το υψηλό επίπεδο που οραματίζονται να δημιουργήσουν ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου ώστε να παρακολουθούν με επιμονή νεαρούς ποδοσφαιριστές, μια στρατηγική που δείχνει την φιλοσοφία της ομάδας αυτής . Εμείς δεν θα μπορούσαμε να στερήσουμε το δικαίωμα να κάνει το μεγάλο ποδοσφαιρικό άλμα ο ποδοσφαιριστής μας . Βάλαμε προτεραιότητα το μέλλον του παίχτη μας για αυτό και  συνηνέσαμε ώστε να γίνει η μεταγραφή αυτή με χαρά .

SporTime24.gr: Παρακολουθούμε  πολλά χρόνια την ακαδημία σας, μια ακαδημία χαμηλών τόνων με πρωταγωνιστικό ρόλο στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της περιοχής μας. Κύριε Κώνστα πως το εξηγείται αυτό ;

Γιώργος Κώνστας: Πάντοτε από την φύση μου είμαι ένας άνθρωπος μακριά από τυμπανοκρουσίες μεγάλα λόγια και προβολές . Άλλωστε το ποδόσφαιρο το έχω ζήσει καλύτερα από όλους και δεν περιμένω από κάποια επιτυχία να το βγάλω προς τα έξω, αντικείμενο δημοσιότητας και εκμετάλλευσης . Έτσι λειτουργούσα σαν ποδοσφαιριστής δεν πρόκειται να αλλάξω τώρα. Για μένα η καλύτερη διαφήμιση είναι οι αθλητές που έχω συνεργαστεί και οι γονείς των παιδιών που δείχνουν εμπιστοσύνη στην Ακαδημία μας και στο πρόσωπο μου, η εκτίμηση των καλών σκεπτόμενων και υγειών παραγόντων του ποδοσφαίρου. Ότι συμμετέχει και κατεβάζει μια Ακαδημία στο Πρωτάθλημα αθλητές όλων των κατηγοριών με πρωταγωνιστικό ρόλο , αυτό για μένα είναι η μεγαλύτερη καταξίωση της Ακαδημίας και μου δίνει δύναμη και κουράγιο να είμαι όλα αυτά τα χρόνια  στα γήπεδα.

SporTime24.gr: Κύριε Κώνστα πως βλέπετε το ποδόσφαιρο στην περιοχή μας  και γενικά το μέλλον και την εξέλιξη αυτού;    

Γιώργος Κώνστας: Μπορώ να ομολογήσω ότι θεωρείτε επιτυχημένη η συμμετοχή πολλών ομάδων στην επαγγελματική κατηγορία με τα προβλήματα και τις οικονομικές δυσκολίες που επικρατούν όμως δεν μπορούμε να μείνουμε και απαθείς στα λάθει που γίνονται όσον αφορά καθαρά το οργανωτικό κομμάτι των ομάδων και την φιλοσοφία αυτών. Όσο πιο γρήγορα καταλάβουν αυτοί που ηγούνται στα σωματεία  ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ – ΦΙΛΑΘΛΟΙ ότι το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει σε νοοτροπία και με τις οικονομικές δυσχέρειες που επικρατούν πρέπει να προσαρμοστούμε στα καινούργια δεδομένα. Αφήνοντας πίσω τους προσωπικούς εγωισμούς αλλά με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας και γενικά του ποδοσφαίρου της περιοχής . Πρέπει να δώσουμε βαρύτητα στις υποδομές των ομάδων με καταξιωμένους ανθρώπους του ποδοσφαίρου που εμπνέουν τα νέα παιδιά για να έχουν κίνητρο , και να γίνουν πάνω απ΄ όλα καλοί χαρακτήρες με άρτια παιδαγωγική καθοδήγηση και υψηλό επίπεδο ποδοσφαιριστών .

SporTime24.gr: Και κάτι τελευταίο κύριε Κώνστα. Τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο τι σας έδωσε και τι σας έμεινε απ΄ αυτό ;

Γιώργος Κώνστας: Το ποδόσφαιρο δεν σας κρύβω με καταξίωσε σαν άνθρωπο και χαρακτήρα έπαιξε ρόλο στην επαγγελματική μου αποκατάσταση, γνώρισα ανθρώπους με διαφορετικές νοοτροπίες και αντιλήψεις το έζησα πολύ καλά σαν ποδοσφαιριστής και αργότερα σαν προπονητής με ανάμικτα συναισθήματα . Σίγουρα η αχαριστία και η αλαζονεία μεμονωμένων παραγόντων με πλήγωσε αλλά με έκανε πιο σκληρό και δυνατό. Το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε στην νεολαία μας είναι ότι κάνοντας αθλητισμό μένουμε μακριά από απαγορευμένες ουσίες δεν έχεις επιθετικότητα, και αποκτάς σταθερές ηθικές αρχές. Έτσι ώστε να εμπνέεις τον απαραίτητο σεβασμό στην κοινωνία .