Μεγάλη νίκη του Εθνικού με 1-0 στην Πτολεμαΐδα επί του Μακεδονικού Φούφα

Ο Εθνικός Φιλιππιάδας επιβεβαιώνοντας την ανοδική του πορεία και με …φόρα από τη νίκη επί του Πανλευκάδιου πήρε σπουδαίο «διπλό» μέσα στην Πτολεμαΐδα επί του Μακεδονικού Φούφα.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 25΄ ο Θοδωρής Μανιώτης.

Φάσεις και γκολ

Μόλις στο 1ο ο Μαλούτας βγήκε μόνος απέναντι στο Μολώνη αλλά σούταρε ψηλά άουτ και στο 11ο ο Τοπάλης γύρισε ο Τσικόπουλος σούταρε από καλή θέση αλλά ο Μολώνης απέκρουσε. Στην επόμενη φάση ο Τσικόπουλος γύρισε ο Ντούσκας παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ αλλά ο Μολώνης και πάλι δήλωσε παρών.

Στο 18ο σέντρα Χαραλαμπίδη πλασέ του Φωτιάδη ελάχιστα έξω και στο 22ο την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Τοπάλη.

Στο 25ο κόντρα στη ροή του αγώνα μακρινή διαγώνια πάσσα 40 μέτρων η άμυνα του Φούφα δεν μπορεί να συντονιστεί και ο Μανιώτης με ψηλοκρεαμαστό σουτ κάνει το 0-1.

Στο 32ο σουτ του Τοπάλη ελάχιστα έξω και στο 37ο σέντρα Τσικόπουλου ο Σιδηρόπουλος δεν πρόλαβε για πολύ λίγο τη μπάλα.

Στο 42ο ατομική προσπάθεια και σουτ του Τζουβάρα ο Μολώνης έπεσε και μπλόκαρε ενώ στο δίλεπτο 43-44  κεφαλιές του Φωτιάδη η πρώτη πέρασε ελάχιστα έξω και στη 2η ο Μολώνης μπλόκαρε πολύ δύσκολα.

Στο 47ο σέντρα σουτ Μαλούτα ο Τσικόπουλος με το κεφάλι έστρωσε στο Τοπάλη που από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ. Στο επόμενο λεπτό γύρισμα Τσικόπουλου σουτ του Φωτιάδη μόλις έξω και στο 52ο σέντρα Σιδηρόπουλου  Τοπάλης και Μαλούτας βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση μέσα στη περιοχή αλλά ο ένας άφησε τη μπάλα στον άλλο και η ευκαιρία χάθηκε.

Στο 56ο σέντρα Τοπάλη κεφαλιά Χάιτα άουτ και στο 57ο αντεπίθεση Εθνικού ο Μανιώτης μόνος απέναντι στο Δημητριάδη σούταρε αλλά ο 2ος απέκρουσε.

Στο 62ο ατομική προσπάθεια και σουτ Χαραλαμπίδη άουτ και στο 68ο σέντρα Τοπάλη κεφαλιά Φωτιάδη απέκρουσε δύσκολα ο Μολώνης.

Στο 76ο σουτ του Τοπάλη και πάλι ο Μολώνης δήλωσε παρών ενώ 2 λεπτά μετά το σουτ του Τζουβάρα πέρασε άουτ. Την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Σιδηρόπουλου στο 84ο ενώ στο 92ο σουτ του Τοπάλη η μπάλα κόντραρε αλλά ο Μολώνης έστω και δύσκολα μπλόκαρε.

Διαιτητής: Στεφάνου (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Κόλλιας (Ηπείρου)-Παπαλαζάρου (Θεσπρωτίας)

Μακεδονικός Φούφα: Δημητριάδης, Σιδηρόπουλος, Χαραλαμπίδης (λ.τ. Τακίδης), Πιρίτσαους (70ο Γκελοσάνι), Τζουβάρας, Ασλαμπάνογλου, Τσικόπουλος (65ο Δούφας), Φωτιάδης, Χάιτας, Τοπάλης, Μαλούτας (78ο Μόσχος).

Εθνικός Φιλιππιάδας: Μολώνης, Χρήστου, Κορέσι, Ντούσκας, Μαλλάτος, Γατσέλος, Λάππας (81ο Σιώτης), Βάσιλας, Μάγγος (68ο Καραγκούνης), Μανιώτης, Τσάπι (75ο Αντωνιάδης).