Κατέβασε τα ρολά ο Χρήστος Μήτσιος!

Στα πέναλτι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές είναι αναμφίβολα οι τερματοφύλακες που προσπαθούν να αποκρούσουν τα σουτ από τα 11 μέτρα.

Μάλιστα, ο τερματοφύλακας του Θρίαμβου Λούρου, Χρήστος Μήτσιος, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής με τις επεμβάσεις του απέναντι στους ποδοσφαιριστές του Τηλυκράτη Λευκάδας.

Ο 19χρονος (23/6/1997)  τερματοφύλακας του Θρίαμβου Λούρου σήμερα στη Λευκάδα στο ματς απέναντι στον Τηλυκράτη απέκρουσε δυο πέναλτι, ήταν ο κορυφαίος του αγώνα και πρόσθεσε νέα εξαιρετική εμφάνιση στον λογαριασμό του.

Ο Χρήστος Μήτσιος κράτησε κυριολεκτικά στο παιχνίδι τον Θρίαμβο Λούρου χωρίς όμως στο τέλος η ομάδα του να καταφέρει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο Χρήστος Μήτσιος μίλησε στο sportime24.gr για την πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα αλλά και για την απόκρουση των δυο πέναλτι στο σημερινό παιχνίδι με τον Τηλυκράτη Λευκάδας.

Αναλυτικά:

Για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και τη συνέχειά της είπε:

Η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας μας την κρίνω πετυχημένη. Βρισκόμαστε στην 5η θέση και αυτό επιτυγχάνεται από την σωστή δουλειά στην προπόνηση και από την μεγάλη προσπάθεια μαζί με τους συμπαίκτες μου. Στόχος μας είναι να μείνουμε στην 5η θέση και να μπούμε στα μπαράζ.

Για την απόκρουση των δυο πέναλτι στον αγώνα με τον Τηλυκράτη Λευκάδας είπε :

Το πρώτο πέναλτι ήταν στην αρχή του αγώνα στο 15΄ περίπου έπεσα στην αριστερή μου γωνία και μπόρεσα να μπλοκάρω την μπάλα και έτσι μπόρεσα και βοήθησα την ομάδα μου και πήγαμε ισόπαλοι στο ημίχρονο. Το δεύτερο πέναλτι ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο στο τέλος περίπου στο 80΄ ενώ το σκορ ήταν 1-0 είχα και την ψυχολογία από το πρώτο πέναλτι επέλεξα την δεξιά γωνία και έπεσα και έδιωξα σε κόρνερ! Παρά την απόκρουση των δυο πέναλτι είμαι και στενοχωρημένος που δεν μπορέσαμε να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Για το πόσο μετρά η ικανότητα του τερματοφύλακα, το ταλέντο του στην απόκρουση πέναλτι είπε:

Σίγουρα η ικανότητα ενός τερματοφύλακα μετρά στην απόκρουση ενός πέναλτι επίσης μετράει η ψυχολογία που έχεις εκείνη την στιγμή και το πως θα μπορέσεις να ψυχολογήσεις τον αντίπαλο έτσι ώστε να μπορέσεις να το αποτρέψεις. Αλλά σε γενικές γραμμές τις περισσότερες φορές σε ένα πέναλτι οι πιθανότητες είναι 50-50 ανάμεσα σε ένα επιθετικό και σε ένα τερματοφύλακα.