Υποδέχεται ένα δικό της παιδί

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στο γήπεδο της Νίκης ως αντίπαλος. Η Νίκη είναι η ομάδα της καρδιάς μου και εύχομαι πραγματικά να πετύχει τον  στόχο της ανόδου». Αυτή τη σύντομη δήλωση έκανε στο magnesiasports ο Δημήτρης Μπαλάφας, που θα έρθει ως αντίπαλος προπονητής αύριο στο Π. Μαγουλάς με την ομάδα του Αμβρακία Κωστακιών.

Ο 38χρονος τεχνικός, που αγαπήθηκε ως ποδοσφαιριστής στα πεντέμισι χρόνια που έπαιξε για τη Νίκη, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε μικρή ηλικία, ανεβάζοντας τη σεζόν 2013-14 την Αναγέννηση Άρτας στη Γ’ Εθνική, ενώ τη σεζόν 2014-15 καθοδήγησε ομάδα για πρώτη φορά σε εθνική κατηγορία. Αυτή ήταν ο Εθνικός Φιλιππιάδας, έχοντας καθίσει στον πάγκο της για 21 ματς πρωταθλήματος και 1 Κυπέλλου, ενώ την περσινή σεζόν ανέβασε και την Αμβρακία στη Γ’ Εθνική και συνεχίζει σ’ αυτήν.

Ως ποδοσφαιριστής ήρθε στη Νίκη από την Κέρκυρα το δεύτερο εξάμηνο της περιόδου 2001-2002, στη Δ’ Εθνική τότε, και αφού συνέβαλε στην άνοδο της ομάδας στη Γ’ Εθνική, στη συνέχεια έμεινε στους κυανόλευκους μέχρι το 2007, όταν αυτοί υποβιβάστηκαν στη Γ’ Εθνική, με τον ίδιο να παίρνει μεταγραφή για τη Βέροια της Α’ Εθνικής.

Σίγουρα, η παρουσία του στη Νίκη είναι αξιοσημείωτη, αφού, αν και μη Βολιώτης, είναι ένας από τους παίκτες με μακρόχρονη παρουσία στην ομάδα κι αυτό ο κόσμος συνεχίζει να το εκτιμά θετικά, ενώ και ο ίδιος μιλά πάντα με θερμά λόγια για τη Νίκη. Χαρακτηριστικά ν’ αναφέρουμε ότι ο Δημήτρης Μπαλάφας έχει 13 ματς με δύο τέρματα στη Δ’ Εθνική, 28 συμμετοχές με 2 γκολ στη Γ’ Εθνική και 79 συμμετοχές με 9 γκολ σε τέσσερις χρονιές στη Β’ Εθνική και 13 αγώνες στο Κύπελλο Ελλάδας. Σύνολο δηλαδή 133 φορές έχει φορέσει τη φανέλα της Νίκης.

πηγή: magnesiasports.gr