Α. Μπέκας: «Μαραθώνιος που απαιτεί εγρήγορση»

Η έναρξη του πρωταθλήματος είναι προ των πυλών. Λίγο πριν η ομάδα του Τηλυκράτη παρουσιαστεί στον αγωνιστικό χώρο για το εναρκτήριο σφύριγμα της νέας σεζόν, ο προπονητής Άγγελος Μπέκας μιλάει για όλα αυτά που έγιναν κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, ενώ παράλληλα καταθέτει τις προβλέψεις του για την καινούργια ποδοσφαιρική περίοδο.
Ο Πρεβεζάνος τεχνικός του Τηλυκράτη επισήμανε και το τεράστιο θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς οι δύο ομάδες της πόλης, ο Τηλυκράτης και ο Παλλευκάδιος, μοιράζονται τον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου για τις προπονήσεις τους. Η συνέντευξη με τον Άγγελο Μπέκα έχει ως εξής:
Ερ.: Η προετοιμασία έφτασε στο τέλος της. Ποιο στοιχείο θα χαρακτηρίζατε ως το σημαντικότερο αυτού του διαστήματος;
Απ.: Το πιο θετικό στοιχείο είναι ότι είχαμε όλους τους παίκτες στην διάθεσή μας. Δεν είχαμε τραυματισμούς και όλα κύλησαν μια χαρά. Στα φιλικά που έγιναν βγάλαμε αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα και εντοπίσαμε τις αδυναμίες και τις ατέλειες που απαιτούν βελτίωση.
Ερ.: Σημαντικό αρνητικό στοιχείο που να χρήζει άμεσης βελτίωσης εντοπίσατε μέσα από τα φιλικά;
Απ.: Αυτό που προέχει είναι η υγεία των παικτών. Από την στιγμή που ήταν όλοι διαθέσιμοι δεν μπορώ να κρίνω κάτι ως αρνητικό. Το διάστημα αυτό είναι για τον προπονητή, εκεί βλέπουμε όλα αυτά που θα μας χρειαστούν κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος και νομίζω ότι πήγαμε καλά και σε αυτόν τον τομέα.
Ερ.: Η ομάδα πότε θα είναι απόλυτα έτοιμη;
Απ.: Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ωστόσο δεν μπορούμε να μιλήσουμε με βεβαιότητα για το θέμα αυτό διότι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σε κάθε ματς πάντως θα πρέπει να είμαστε στο καλύτερο επίπεδο διότι υπάρχουν καλές ομάδες που θέλουν μεγάλη προσοχή. Οι προσθήκες που έχουν κάνει κάποιες ομάδες θα τις κάνουν πολύ ανταγωνιστικές, άρα δεν θα είναι κάτι εύκολο. Τα πρωταθλήματα βέβαια κρίνονται προς το τέλος, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και η διαδικασία των πλέι οφ η οποία καθορίζει τα πάντα.
Ερ.: Το γεγονός ότι ο Τηλυκράτης έχει την ταμπέλα του φαβορί, είναι καλό ή κακό για την ομάδα σας;
Απ.: Είναι λογικό όταν φοράς την φανέλα του Τηλυκράτη, να σε αντιμετωπίζουν σε κάθε γήπεδο που πηγαίνεις ως το φαβορί. Βασική προτεραιότητα κάθε ομάδας σε τέτοια ματς είναι να μην χάνει και έτσι θα λειτουργεί κάθε μας αντίπαλος. Εμείς από την πλευρά μας με καθαρό μυαλό και ηρεμία θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να βρίσκουμε τις κατάλληλες λύσεις για να φέρουμε εις πέρας το δύσκολο έργο μας. Θεωρώ ότι έχουμε την ποιότητα να ανταποκριθούμε στα δύσκολα και στις καταστάσεις που θα βρεθούν στον δρόμο μας.
Ερ.: Από τις άλλες ομάδες ποια υπολογίζετε περισσότερο;
Απ.: Δεν σκέφτομαι καμία άλλη ομάδα και δεν πρόκειται να κάνω για κάποια ιδιαίτερη αναφορά. Εγώ θέλω η δική μου ομάδα να είναι έτοιμη. Πρόκειται για έναν “μαραθώνιο” που απαιτεί να είσαι σε εγρήγορση κάθε στιγμή.
Ερ.: Ξέροντας τις μεταγραφικές κινήσεις των άλλων ομάδων, ποια νομίζετε ότι θα είναι η εικόνα του νέου πρωταθλήματος; Θα είναι ίδιου επιπέδου με το περυσινό ή η ποιότητά του θα είναι χαμηλότερη;
Απ.: Νομίζω ότι θα είναι ένα πρωτάθλημα όμοιο ή και καλύτερο από το περυσινό. Ο Παλλευκάδιος έχει μια έμπειρη ομάδα, ο ΠΣ Πρέβεζα θα παρουσιάσει ένα αξιόμαχο σύνολο, ενώ Πάργα, Λούρος και Ωρωπός έχοντας κάνει καλές κινήσεις αναμένεται να είναι υπολογίσιμοι αντίπαλοι όπως κάθε χρόνο. Από σεζόν σε σεζόν η ποιότητα του πρωταθλήματος πηγαίνει προς το καλύτερο και το ίδιο ελπίζω να γίνει και φέτος.
Ερ.: Σας προβληματίζει κάτι ενόψει της νέας σεζόν;
Απ.: Αυτό που πρέπει να τονίσω είναι ότι στην Λευκάδα αντιμετωπίζουμε το γνωστό γηπεδικό πρόβλημα. Δύο ομάδες που έχουν τις ίδιες βλέψεις προπονούνται στον ίδιο χώρο, ενώ στο γήπεδο Σφακιωτών υπάρχουν άλλες τέσσερις ομάδες που προπονούνται. Δεν ξέρω τι θα γίνει όταν θα αρχίσουν οι βροχές, είναι όμως ένα μεγάλο πρόβλημα για ομάδες όπως ο Τηλυκράτης που έχουν επενδύσει. Δεν γνωρίζω κατά πόσο μπορεί να βρεθεί μια λύση. Θα πορευτούμε με αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούμε άλλωστε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο σκέλος της όλης δουλειάς που γίνεται και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα μας επηρεάσει. Το Δημοτικό Στάδιο είναι επιβαρημένο, οι υπάλληλοι του Σταδίου, όμως, κάνουν πολλή καλή δουλειά και το διατηρούν σε ικανοποιητική κατάσταση και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό.
Πηγή: “Τα Νέα της Λευκάδας” — Γιώργος Δευτεραίος