Παραίτηση Νικάκη από το ΔΣ της ΕΟΚ

Tο πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και πρόεδρος της ΕΣΚΑΒΔΕ, Κώστας Νικάκης με επιστολή του προς τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, γνωστοποίησε την παραίτηση του από την Ομοσπονδία, αφήνοντας αιχμές.

Το πρώην μέλος μέλος της ΕΟΚ που αποτέλεσε αρχηγό αποστολής της Εθνικής στο Παγκόσμιο της Κίνας άφησε αιχμές για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, του οποίου ήταν εκ των πιο στενών συνεργατών.

Η παραίτηση ήρθε ως εξέλιξη μετά την έντονη λογομαχία (με απρεπείς χαρακτηρισμούς από την πλευρά του πρώτου προς τον δεύτερο) σε τηλεφωνική συνομιλία  που είχαν οι 2 άνδρες , όταν ο Βασιλακόπουλος ζήτησε τον λόγο από τον Νικάκη για την πρόσκληση των Παναγιώτη Φασούλα, Ευθύμη Ρεντζιά και Μέμου Ιωάννου στο Αγρινιο για προεκλογική συνάντηση με εκπροσώπους των σωματείων της ΕΣΚΑΒΔΕ.

Φαίνεται σιγά-σιγά πως οι στενοί συνεργάτες του ισόβιου προέδρου της ΕΟΚ, αντιλαμβάνονται πως πλέον πνέει… άνεμος αλλαγής ενόψει και των επικείμενων εκλογών της Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά η επιστολή

«Κύριε Πρόεδρε,

καλησπέρα. Χωρίς περιστροφές και με δωρικό τρόπο “θέτω εαυτόν εκτός κινήματος”.

Επειδή δεν ενστερνίστηκα ποτέ το “αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων” κατεβαίνω από το καράβι λόγω ναυτίας. Προτιμώ να πέσω στα βράχια μόνος μου. Τουλάχιστον την ύστατη στιγμή, επέτρεψε να αποβιβαστεί και το υπόλοιπο πλήρωμα. Τους χρειάζεται η μπασκετική οικογένεια.

Σέβομαι την επί 40 χρόνια γνωριμία μας και δεν θα ταχθώ ποτέ φραστικά απέναντί σου, μολονότι πριν τρεις μέρες στο γραφείο σου με πέρασες γενεές δεκατέσσερις. Δεν άξιζα τέτοιας μεταχείρισης και είναι ένας από τους κύριους λόγους της παραίτησης μου.

Οι εξελίξεις δε μπορούν να περιμένουν, ούτε κι εγώ να μένω αδρανής. Απορίες πολλές. Δεν πρόλαβα να τις ρωτήσω. Κάνω όμως πρώτος το βήμα για να μην έχω την “τύχη” του Λαζαρίδη, του Παταβούκα, του Μελετίου, του Θεοδωρόπουλου και αρκετών άλλων. Έπεσαν στις Συμπληγάδες “Όρνιθες” (!!!).

Καληνύχτα Πρόεδρε. Με ειλικρινή εκτίμηση»

πηγή: gazzetta.gr