Δέχθηκε το πρώτο γκολ και γνώρισε την πρώτη ήττα ο Εθνικός Φιλιππιάδας

Όλα πήγαν στραβά για τον Εθνικό Φιλιππιάδας, που είδε την εστία του να παραβιάζεται έπειτα από 580 περίπου λεπτά στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής. Σαν να μην έφτανε αυτό, κάποιοι τραυματισμοί του στοίχισαν όχι μόνο τις αλλαγές, αλλά και την αριθμητική ισότητα στο ματς.  Ο Μαγκάκης μέχρι το ημίχρονο έκανε τις αλλαγές του και ο Εθνικός Φιλιππιάδας αναγκάστηκε να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο μετά τον τραυματισμό του Σιδέρη στο 52′.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο καλά στην αναμέτρηση και είχαν κάποιες καλές στιγμές, με μακρινό σουτ του Ιβανίδη αλλά και ένα φάουλ με τον ίδιο στο πρώτο 15λεπτο. Μια καλή στιγμή για τον Εθνικό στα πρώτα λεπτά, με την κεφαλιά του Γήτα να αποκρούει Σταυράκης, θεωρήθηκε ως μη γενόμενη μιας και ο επόπτης είχε σηκώσει τη σημαία για οφσάιντ. Στο 26′ έγινε η πρώτη αναγκαστική αλλαγή για τον Εθνικό, όταν ο Ανδρικόπουλος πέρασε στη θέση του Παπαβασιλείου που τραυματίστηκε. Δυνατό παιγνίδι στη συνέχεια κι από τις δυο ομάδες, με τη μπάλα να παίζεται στο χώρο του κέντρου. Στο 32′ μια καλή κεφαλιά του Μπαλαράμπε για την νίκη κατέληξε λίγο άουτ.

Χωρίς να απειλήσει ο Εθνικός κύλησε η αναμέτρηση, με τους γηπεδούχους να έχουν κλείσει πολύ καλά όλους τους διαδρόμους και ουσιαστικά να τον Σταυράκη να μην νιώθει ιδιαίτερη απειλή. Η πίεση της Νίκης στον επιθετικό τομέα απέδωσε καρπούς στο 42′. Ο Κανελλόπουλος έβγαλε γλυκιά σέντρα στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Κώστας Κρεββατάς απογειώθηκε και με ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Μπαντή, που ήταν αδύνατο να αντιδράσει. Να σημειώσουμε πως αυτό το τέρμα ήταν το πρώτο που δέχεται στο φετινό πρωτάθλημα ο Εθνικός Φιλιππιάδας.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δύο αλλαγές από πλευρά Εθνικού με τον Παπαρούνα να παίρνει τη θέση του Λάππα και τον Σιδέρη τη θέση του Ανδρικόπουλου, ο οποίος είχε περάσει στον ματς μόλις στο 26′. Όχι και η καλύτερη επιλογή για τον Ηλία Μαγκάκη, μιας και είδε στο 50′ τον Σιδέρη να μην μπορεί να συνεχίσει και να αφήνει την ομάδα του με 10 παίκτες για το υπολοιπο του παιγνιδιού.

Ένας επιθετικός μονόλογος στη συνέχεια για τη Νίκη Βόλου χωρίς όμως κάποια αξιόλογη φάση, με τον Εθνικό να αμύνεται και να ελπίζει σε κάποια αντεπίθεση μήπως και φέρει το ματς στα ίσια. Στο 70’ ο Εθνικός Φιλιππιάδας απείλησε με στημένη φάση που εκτέλεσε ο Διαμαντόπουλος, με τον Σταυράκη να αποκρούει πέφτοντας στην κλειστή του γωνία.

Τελευταία καλή στιγμή του αγώνα στο 79’ όταν ο Κόλα έβγαλε σε θέση βολής τον Μπαλαράμπε, το σουτ του οποίου όμως ήταν πολύ άστοχο.

Νίκη Βόλου (Κ. Βελιτζέλος): Σταυράκης, Κοτίτσας (85’ Κεμάλι), Παπαδόπουλος, Χολέβας, Ναουμίδης, Ιβανίδης, Βέργος (68’ Κυπτίου), Μπαλαράμπε, Ελευθεριάδης (78’ Κόλα), Κρεββατάς, Αποστολίδης

Εθνικός Φιλιππιάδας (Η. Μαγκάκης): Μπαντής, Χριστογιάννης, Διαμαντόπουλος, Παπαβασιλείου (26’ Ανδρικόπουλος – 46’ Σιδέρης), Μαλάτος, Λέτσος, Κολιάκης, Τσακανίκας, Κόμνος, Γήτας, Λάππας (46’ Παπαρούνας)