Ο Νίκος Δουβίτσας μιλάει για όλα και λέει πολλά…

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν η Νίκη Λευκάδας έβγαλε ασπροπρόσωπο το νησί μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και ετοιμάζεται για μια ακόμη πιο επιτυχημένη χρονιά, με τον Νίκο Δουβίτσα και πάλι στο τιμόνι της.

Το sportshero.gr, ζήτησε την γνώμη του προπονητή της Νίκης για πολλά θέματα και η συνέντευξη που ακολουθεί δείχνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το τι συμβαίνει στην Α1.

Πως κρίνετε την πορεία της Νίκης Λευκάδας στο πρωτάθλημα που πέρασε;

«Σύμφωνα με τους στόχους που βάλαμε με την διοίκηση της ομάδας που ήταν αποφυγή των play out η πορεία της ομάδας ήταν 100% πετυχημένη γιατί όχι μόνο τα αποφύγαμε αλλά προκριθήκαμε και στο F4 κυπέλου και τερματίσαμε και στην 5η θέση του πρωταθλήματος.»

Ποιά ήταν τα γεγονότα που σημάδεψαν την σεζόν για την ομάδα σας;

«Η πρόκρισή μας στο F4 του Κυπέλλου σε συνδυασμό με την νίκη που κάναμε απέναντι στον ΠΑΟ για να φτάσουμε ως εκεί.»

Πως κρίνετε την σεζόν στην Α1 γενικά; Ποιό ήταν το καλύτερο και ποιό το χειρότερο που συνέβη φέτος;

«Ήταν μια χρονιά καλύτερη από την περσινή και αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες π.χ. οι τρεις ξένες. Το καλύτερο για εμάς ήταν το μετάλλιο που πήραμε στο F4 του Κυπέλλου και το χειρότερο ήταν η ήττα μέσα στην Δάφνη με κατεβασμένα τα χέρια.»

Θεωρείτε ότι το Ελληνικό γυναικείο μπάσκετ προχώρησε ή οπισθοχώρησε την φετινή σεζόν;

«Θεωρώ ότι προχώρησε και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον ΟΣΦΠ όπως επίσης και στην είσοδο της τρίτης ξένης. Η συμμετοχή Ελληνικών ομάδων σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις μπορεί να δώσει ώθηση στο γυναικείο μπάσκετ, όπως και η άνοδος του επιπέδου με την συμμετοχή καλών ξένων αθλητριών».

Κάποιο ευτράπελο που συνέβη και δεν το μάθαμε μέχρι τώρα;

«Στον αγώνα με την Δάφνη ο κομισάριος δεν άφηνε να παίξουν οι ξένες μας και ο λόγος ήταν ότι τα δελτία τους έγραφαν άλλη Ένωση από αυτήν που ανήκουμε εμείς δηλ. έγραφαν ΕΣΚΑ-Η και τα άλλα ΕΣΚΑΒΔΕ. Φυσικά του είπα ότι έχουν παίξει έναν γύρο και παιχνίδι κυπέλλου και η απάντηση του ήταν: εγώ έχω παρατηρητικότητα οι άλλοι όχι.»

Βοήθησαν οι τρεις ξένες και πως αισθάνεστε για το ότι οι συνθήκες στο πρωτάθλημα αλλάζουν συνεχώς;

«Οι τρεις ξένες βοήθησαν σίγουρα. Σχετικά με τον προγραμματισμό, θα πρέπει να μην αλλάζουν κάθε χρονιά τα πράγματα, να υπάρχει πρώτα συνεννόηση και μετά ανακοινώσεις όταν πρόκειται να γίνουν αλλαγές.»

Προσωπικά ποια είναι η καλύτερη στιγμή σας στο μπάσκετ και ποιά η χειρότερη; 
«Η καλύτερη στιγμή θα μπορούσα να πω ήταν το πρωτάθλημα που πήραμε αήττητοι την σεζόν 2014-15 στην Α2 και ανεβήκαμε στην Α1 και η χειρότερη ήταν φέτος (στην Δάφνη) που προσπαθώ ακόμη να την ξεχάσω.»
Ποια θεωρείτε ότι είναι η κορυφαία Ελληνίδα μπασκετμπολίστρια; 
«Δεν έχω ξεκάθαρη άποψη γιατί δεν έχω δει κάποιες παλιές να αγωνίζονται αν κρίνω από αυτές που έχω δει η Ζωή Δημητράκου».
Πως βλέπετε την παρουσία των στοιχηματικών εταιρειών σε ένα ερασιτεχνικό -σύμφωνα με τον Νόμο- πρωτάθλημα όπως το δικό σας; 
«Δεν με απασχολεί καθόλου το θέμα, είναι παγκόσμιο το φαινόμενο και απ ότι φαίνεται κάνεις δεν μπορεί να τους εμποδίσει ούτε καν το κράτος.»
Άν κάποιος σας έλεγε ότι μπορεί να διορθώσει κάτι άμεσα στο γυναικείο μπάσκετ, τι θα του ζητούσατε να διορθώσει; 
«Την μεγάλη διακοπή που υπάρχει τα Χριστούγεννα!!!»
Ποιά είναι τα βασικά προβλήματα που απασχολούν το γυναικείο μπάσκετ στα νησιά γενικότερα; 
«Δύο είναι τα βασικά προβλήματα, οι πολλές μετακινήσεις και ότι δεν έχουμε την δυνατότητα των φιλικών παιχνιδιών»
Να περιμένουμε να έχετε τρεις ξένες και στο φετινό πρωτάθλημα; 
«Εγώ θα το ήθελα αλλά δεν αποφασίζω εγώ, σίγουρα θα έχουμε 2 και βλέπουμε.»
Με ποιο σκεπτικό στήνετε την ομάδα σας για το ερχόμενο πρωτάθλημα;
«Θέλω να είναι αθλητική καθώς η συμμετοχή στην Α1 απαιτεί πολύ τρέξιμο και με μικρό μέσο όρο ηλικίας.»