Ο προπονητής του Εθνικού Φιλιππιάδας Γιώργος Γιάννος στη “συνέντευξη της χρονιάς”! (video)

O γηγενής προπονητής και καθηγητής φυσικής αγωγής του Εθνικού Φιλιππιάδας, Γιώργος Γιάννος, θέτει το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων, στη «συνέντευξη της χρονιάς» (viral), με αφορμή τη σωτηρία της ομάδας του και τις αποκλειστικές ερωτήσεις του δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση και του Metrosport.gr, μετά το τέλος του αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής, στο 2ο όμιλο της Γ’ εθνικής κατηγορίας με το Διαγόρα Σεβαστής.
Ο Εθνικός Φιλιππιάδας σώζει την παρτίδα της παραμονής του, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και παρά την ήττα του από το Διαγόρα Σεβαστής στην Κατερίνη (2-0), με συνδυασμό αποτελεσμάτων και ο Γιώργος Γιάννος περιγράφει, μεταξύ άλλων, με μοναδικό και συνάμα συγκινητικό τρόπο, που θ’ αγγίξει όχι μόνο τους κατοίκους της κωμόπολης της Φιλιππιάδας αλλά και όλους τους Ηπειρώτες, το πώς βίωσε τη μετάβαση από την κόλαση στον παράδεισο της παραμονής στη Γ’ εθνική κατηγορία. Στη συνέχεια, αξιολογεί τη φετινή χρονιά της Φιλιππιάδας, τις ομάδες που υποβιβάζονται, κάνει αυτοκριτική και αναφέρεται στο παρόν και στο μέλλον, με ατάκες-φωτιά, που θα συζητηθούν, για την απομάκρυνση οκτώ βασικών ποδοσφαιριστών της ομάδας, για τους αγώνες εντός και εκτός γηπέδων στη Γ’ εθνική και για το παρασκήνιο στην Ελλάδα.
«Αν παίζονταν αγωνιστικά τα παιχνίδια, η παραμονή θα είχε τελειώσει από τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο. Επειδή στην Ελλάδα όλοι ελπίζουν μέχρι τέλος, φτάσαμε μέχρι εδώ!»
«Το ότι έφυγαν κάποιοι παίκτες ήταν και η σωτηρία της ομάδας. Εάν παραμέναν, που δεν μπορούσαμε να σηκώσουμε και το οικονομικό βάρος και είναι καλύτερα παικτικά να δουλεύεις με νέα παιδιά, θα είχαμε πέσει ήδη. Δεν κολλούσαν στο κλίμα».
«Αν είμαι εγώ θ’ αλλάξουν πολλά. Αν όχι, ας κάνουν ό, τι θέλουν!»
Highlights: «Επειδή είμαι γηγενής, το πώς πέφτουμε μόνο εγώ μπορώ να το νιώσω. Χωρίς να θέλω να μειώσω τα παιδιά, δεν είναι από την ομάδα, είναι και νεαροί, έχω την αίσθηση πως ούτε ξέρουν πού βρίσκονταν. Είμαι χρόνια στην ομάδα και σαν προπονητής και σαν παίκτης. Δεν μπορούσα να με σπιλώσει αυτό το πράγμα. Το έβλεπα μπροστά μου και τρελαινόμουν.
Στη συνέντευξη τύπου μίλησε και ο 15χρονος ποδοσφαιριστής της ομάδας, Φίλιππος Στούπας, από τις ακαδημίες της Φιλιππιάδας, για το ποδοσφαιρικό του μέλλον (έκανε ντεμπούτο την προηγούμενη αγωνιστική).
Του Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)