Τα γκολ του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣ Π/Λ, σε αριθμούς

Μια ενδιαφέρουσα αγωνιστική ήταν η 6η, στην οποία και πάλι δεν έλειψαν τα πολλά γκολ, κάτι που τείνει να γίνει το χαρακτηριστικό γνώρισμα του φετινού πρωταθλήματος. Μπορεί οι ομάδες να είναι λίγο πιο αδύναμες από πέρσι, με εξαίρεση τους δύο πρώτους που ενισχύθηκαν, αλλά… δεν ξέχασαν να σκοράρουν.

Ενδεικτικά σε αυτή την αγωνιστική, είχαμε 29 γκολ συνολικά σε όλους τους αγώνες, αριθμός που αντιστοιχεί σε 3,6 γκολ ανά αγώνα.

Στις πρώτες 6 αγωνιστικές ο μέσος όρος των γκολ είναι 28 ανά αγωνιστική, με παραγωγικότερη την εμβόλιμη 1η, στην οποία επιτεύχθηκαν 30 τέρματα.

Αυτό κατά κύριο λόγο οφείλεται στη διαφορά δυναμικότητας των οδηγών της βαθμολογίας Τηλυκράτη και Πανλευκάδιου, οι οποίοι έχουν πετύχει μόνοι τους τα 52 από τα 170 γκολ  του πρωταθλήματος μέχρι τώρα, κάτι που αναλογεί στο 30,5% του συνόλου των τερμάτων.

Αν προσθέσουμε και τα γκολ των ακόλουθων Απόλλωνα Πάργας, Θριάμβου Λούρου και Ένωσης Πρέβεζας οι οποίοι έχουν πετύχει το 25% των τερμάτων(43γκολ), βλέπουμε ότι οι πέντε ομάδες από την κορυφή της βαθμολογίας έχουν σκοράρει πάνω από τα μισά γκολ. Κάτι που φαντάζει φυσιολογικό αν το σκεφτεί κανείς, μιας και αυτός είναι ο λόγος που βρίσκονται ψηλά στην κατάταξη.

Τώρα στις παραγωγικότερες ομάδες του πρωταθλήματος, θα δούμε ότι ο Τηλυκράτης σκοράρει 4,6 γκολ ανά αγώνα και δέχεται 0. Ο Πανλευκάδιος ακολουθεί με 4 γκολ ανά αγώνα ενώ δέχεται μισό γκολ(0,5).

Στις ομάδες με το μεγαλύτερο παθητικό και στην αρνητική σχετική λίστα, ο Απόλλωνας Νοτίου Λευκάδας είναι πρώτος έχοντας δεχτεί 22 γκολ, κάτι που αναλογεί σε 3,6 γκολ ανά αγώνα(χωρίς την αναμέτρηση με την ΑΕΚ). Ακολουθεί η Θύελλα Σινώπης με 19 γκολ και 3,1 γκολ ανά αγώνα. Ενώ τρίτος στη λίστα είναι ο ΑΟ Πλαγιάς που έχει δεχτεί 18 γκολ, δηλαδή δέχεται 3 γκολ ανά αγώνα, μέσο όρο.

Στα πρόσωπα όπως έχετε δει και στον πίνακα των σκόρερ ο Περιστέρης οδηγεί την κούρσα έχοντας πετύχει 12 γκολ σε 6 αγώνες. Ο παίκτης του Τηλυκράτη έχει πετύχει το 7% των γκολ του πρωταθλήματος!

Μέσα στις έξι αγωνιστικές και το σύνολο των 170 γκολ, 89 είναι οι παίκτες που έχουν βρει δίχτυα.

Η ομάδα με τους περισσότερους παίκτες που έχουν βάλει έστω ένα γκολ, είναι ο Τηλυκράτης εκ του οποίου, 9 παίκτες έχουν σκοράρει. Ακολουθούν με 8 σκόρερς οι ομάδες του Πανλευκάδιου, Θριάμβου Λούρου, Ένωσης Πρέβεζας, και Κατούνας. 7 έχει ο Αμβρακικός.

Αλέξης Πανταζής