Ο Παχατουρίδης, ο Ντέταρι στο ξερό και το τηλέφωνο

Ο Θεόδωρος Παχατουρίδης, παλιός παίκτης του Ολυμπιακού που θα θυμούνται οι παλιότεροι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου και ειδικά την περίοδο 1988-1996 όπου αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ολυμπιακού Πειραιώς, παρευρέθηκε στο “Αθανασία Τσουμελέκα” για την αναμέτρηση της Μικτής ΕΠΣ με την ομάδα των ενόπλων δυνάμεων, μιας και είναι μέλος του προπονητικού τιμ της Εθνικής.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης τον προσεγγίσαμε για να πάρουμε κάποιες δηλώσεις είτε για την ομάδα των Ενόπλων είτε για το παρελθόν, μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που παρευρίσκεται στο δημοτικό στάδιο της Πρέβεζας. Ο Θ. Παχατουρίδης είχε αγωνιστεί στην περίοδο 1991-1992 με τον Ολυμπιακό απέναντι στην ομάδα της Πρέβεζας που τότε αγωνιζόταν στη Γ’ εθνική κατηγορία, για το θεσμό του κυπέλλου, που τότε έλαβαν μέρος 72 ομάδες Α’, Β’ και Γ’ εθνικής και διεξήχθη σε 6 γύρους.

Όταν του το θύμισε αυτό ο μεγαλύτερος σε ηλικία συνάδελφος Σ. Ασωνίτης, ο παλιός παίκτης του Ολυμπιακού ταξίδεψε στο παρελθόν και θυμήθηκε εκείνα τα χρόνια. “Τότε είχαμε παίξει σε ξερό γήπεδο. Ποιό είναι; Αυτό; Έψαχνα κι εγώ να δω που βρίσκεται εκείνο το γήπεδο… Και εντάξει εγώ. Τι να πει όμως κι ο Ντέταρι, που ήρθε ο άνθρωπος από τα Γερμανικά γήπεδα και τον βάζαμε να παίζει σε ξερό…; Πω πω εποχές…”

Αυτά τα συζητούσε ο Θ. Παχατουρίδης με μια παρέα και ενώ προσπαθούσε να μας πείσει ότι δεν θέλει να κάνει δηλώσεις, χτύπησε το τηλέφωνο.

“Έλα ρε φίλε” απάντησε. “Εδώ με έχουνε περικυκλώσει για να δώσω συνέντευξη και τους λέω πως δεν θέλω. Κάτσε να τους δώσω σε σένα να μιλήσετε. Παιδιά απ’ αυτόν πάρτε δηλώσεις, ξέρει αυτός. Ποιος είναι; Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος!”

Κι έτσι με αυτόν τον τρόπο ο Παχατουρίδης μας έβγαλε από πάνω του, συνέχισε την κουβέντα και οι δημοσιογράφοι πήγαμε παραπέρα για να μιλήσουμε στο τηλέφωνο με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο, που είχε όλη τη διάθεση να μας μιλήσει αλλά και να μας ακούσει, και με αυτό τον τρόπο μείναμε όλοι ικανοποιημένοι.

Για την ιστορία το ματς ήρθε 1-1.

Αλέξης Πανταζής