Συνυπάρχουν τουρισμός και ποδόσφαιρο στην όμορφη Πάλαιρο

Η Πάλαιρος είναι μια παραθαλάσσια γραφική κωμόπολη στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Αιτωλοακαρνανίας, που το καλοκαίρι αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών. Είναι απέναντι από τη Λευκάδα, βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος με φόντο τα Ακαρνανικά Όρη. Πολλές οι ομορφιές της Παλαίρου, που την έκαναν σημείο αναφοράς ως ένα από τα αξιόλογα τουριστικά θέρετρα της περιοχής και όχι μόνο. Έχει 2500 μόνιμους κατοίκους, έδρα του πρώην Δήμου Κεκροπίας, ενώ τώρα ανήκει στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να ανασυγκροτηθεί και ο Αθλητικός Όμιλος Παλαίρου που αγωνίζεται στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας. Η περιοχή έχει τη δυναμική να στηρίξει μια ομάδα, για να παίξει ακόμα και πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ πολύ καλό είναι και το γήπεδο της Παλαίρου για τους αγώνες της ομάδας.

Ήδη ξεκίνησε η προετοιμασία για τη νέα σεζόν υπό την επίβλεψη του προπονητή Κυριάκου Παναγιωτίδη και του συνεργάτη του Τάσου Ριζά. Αυτές τις μέρες οι παίκτες περνούν από εργομετρικά υπό την επίβλεψη του Γιώργου Τάνταρου και από σήμερα θα ξεκινήσει ουσιαστικά το πρόγραμμα προετοιμασίας στην περιοχή της Παλαίρου. Το πρωτάθλημα στην Α’ κατηγορία Πρέβεζας/Λευκάδας θα ξεκινήσεις στα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να μπουν οι βάσεις, να γίνει σειρά φιλικών αγώνων για να μονταριστεί η ομάδα, για να σταθεί ανταγωνιστικά στο πρωτάθλημα. «Στόχος μας στο πρωτάθλημα είναι να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα την παραμονή, να μπορέσουμε σε βάθος χρόνου να γίνουμε ανταγωνιστική ομάδα, στηριζόμενη σε παιδιά από την Πάλαιρο και την ευρύτερη περιοχή» τόνισε χτες στο «ΦΩΣ» ο προπονητής Κυριάκος Παναγιωτίδης.

Η διοίκηση με πρόεδρο τον Απόστολο Τσακάλη είναι κοντά στην ομάδα. Για να υπάρχει καλύτερη και ευέλικτη λειτουργία ορίστηκε τεχνικός διευθυντής ο Κώστας Φραδέλος, που έχει μεγάλες εμπειρίες από το ποδόσφαιρο της περιοχής, αφού εργάστηκε παλιότερα στον Τηλυκράτη Λευκάδας. Ο Φραδέλος είναι ο συνδετικός κρίκος της διοίκησης με την ομάδα, όπως γίνεται και σε επαγγελματικά σωματεία.

Ο Κυριάκος Παναγιωτίδης ανέλαβε από τα μέσα περίπου της περσινής σεζόν την ομάδα και παρέμεινε στο πόστο του. Φαίνεται ότι υπάρχει αλληλοεκτίμηση μεταξύ αυτού και της διοίκησης, γι’ αυτό συνεχίστηκε η συνεργασία. «Έχω να κάνω με σοβαρούς και αξιόπιστους ανθρώπους που είναι στη διοίκηση» τόνισε στο «ΦΩΣ» ο Κυριάκος Παναγιωτίδης και συμπλήρωσε: «Μ’ αυτούς τους παράγοντες μπορούμε να κάνουμε καλή δουλειά και να υλοποιήσουμε τους στόχους που έχουμε». Αλλά και η διοίκηση εξέφρασε και δημόσια την εκτίμηση στο πρόσωπο του προπονητή. Όταν ανακοινώθηκε πρόσφατα η ανανέωση της συνεργασίας, είχαν επισημανθεί μεταξύ άλλων και τα εξής: «Ο δυνατός λόγος για τον οποίο ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα,  όπως δήλωσε ο ίδιος ο Παναγιωτίδης , είναι ότι η Διοίκηση του παρείχε ως ισχυρό κίνητρο την απεριόριστη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, ως προπονητή και άνθρωπο, του έδωσε τη  διαβεβαίωση για επίτευξη με κάθε θεμιτό μέσο υψηλών στόχων για τη νέα περίοδο».

Η προετοιμασία ξεκίνησε με 24 παίκτες στο ρόστερ, κατά βάση με παιδιά της περιοχής, αλλά θα υπάρξουν και άλλες ενισχύσεις. Έγιναν μέχρι τώρα δύο πολύ καλές μεταγραφές για τα δεδομένα της κατηγορίας, μεταγραφές από το πάνω ράφι, καθώς αποκτήθηκε ο Λάμπρος Καταγής από τον Τηλυκράτη Λευκάδας και ο Παντελής Μπάτσος από τον Αμβρακικό Βόνιτσας. Και οι δύο αγωνίστηκαν σε ομάδες Γ’ Εθνικής και έχουν παραστάσεις από επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Θα βοηθήσουν σημαντικά όχι μόνο την ομάδα αλλά και τα νέα παιδιά που ξεπήδησαν από τις ακαδημίες και ξεκινούν τώρα το ποδόσφαιρο. Απομένει η απόκτηση τερματοφύλακα, καθώς ο 25χρονος γκολκίπερ Ανδρέας Δουλιώτης μεταγράφηκε στον Ναυπακτιακό Αστέρα, και άλλων δύο καλών παικτών με παραστάσεις από τη Γ’ Εθνική. «Θα κάνουμε λίγες αλλά ουσιαστικές μεταγραφές, για να βοηθήσουν την ομάδα και να της δώσουν ποιότητα και όχι απλά για να λέμε ότι κάναμε μεταγραφές» είπε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Α. Ο. Παλαίρου.

Τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας που γίνεται στο γήπεδο της Παλαίρου το βάρος θα πέσει σε ασκήσεις ενδυνάμωσης και φυσικής κατάστασης. Μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα αρχίσουν και τα φιλικά παιχνίδια για το μοντάρισμα της ομάδας. Ήδη γίνονται συζητήσεις με ομάδες όπως οι Τηλυκράτης, Πανλευκάδιος, Α. Ε. Πρέβεζας και άλλες για κλείσιμο φιλικών αγώνων και πολύ σύντομα θα φιξαριστούν και οι ημερομηνίες. Γενικά στον Α. Ο. Παλαίρου υπάρχει καλό κλίμα, ελπίδες και αισιοδοξία για μια καλή πορεία στη νέα σεζόν και επίτευξη των στόχων που τέθηκαν. Η Πάλαιρος αυτή την εποχή σφύζει από επισκέπτες και τουρισμό. Καλό αυτό για να δουλέψει ο κόσμος και να τονωθεί η οικονομία της περιοχής. Παράλληλα όμως υπάρχει ενδιαφέρον και για την ομάδα της περιοχής, να πάει καλά και να δώσει το χειμώνα ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον στους φιλάθλους της Παλαίρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος-Εφημερίδα «ΦΩΣ»