Παναγιώτης Γεωργίου: Να φτάσουμε το δυνατόν ψηλότερα…

Ένα γνωστό πρόσωπο θα βρει απέναντί του ο Εθνικός Φιλιππιάδας στην αναμέτρηση με τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Γεωργίου ο οποίος πριν δυο χρόνια αγωνίστηκε με τα χρώματα του Εθνικού και δέθηκε τόσο με την ομάδα, για να φτάσει στο σημείο να πει ότι κάποια στιγμή θα ξαναγυρίσει.

Ο Παναγιώτης Γεωργίου είναι 24 ετών, μεσοεπιθετικός και αριστεροπόδαρος, κατάγεται από την Άρτα και έχει αγωνιστεί σε Αστέρα Τρίπολης, Παναιγιάλειο, Τηλυκράτη, Εθνικό Φιλιππιάδας, Αναγέννηση Άρτας και φέτος Θεσπρωτό.

Μιλήσαμε με τον Παναγιώτη για την αναμέτρηση της Κυριακής απέναντι στον Εθνικό, αλλά και για την τωρινή του ομάδα, για το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής που παίζει τα τελευταία χρόνια, αλλά και για τον ίδιο.

Ξεκινώντας Παναγιώτη θα ήθελα να μου πεις πως έγινε η επαφή με τον Θεσπρωτό και πώς πήρες την απόφαση να συνεχίσεις στην ομάδα της Ηγουμενίτσας.
Η ομάδα διαθέτει έναν άνθρωπο που φροντίζει για όλα στην ομάδα του Θεσπρωτού και κάνει τα πάντα, ειδικά σε εποχές δύσκολες όπως η τωρινή και αυτός είναι ο Σάββας Θωμάζος. Το καλοκαίρι είχε υπογράψει στα Τρίκαλα, αλλά ο πρόεδρος επικοινώνησε μαζί μου και μέσα σε ένα λεπτό κυριολεκτικά με έκανε να αλλάξω γνώμη και να έρθω στον Θεσπρωτό. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, σε μια υγιή ομάδα που πραγματικά βλέπουν τον ποδοσφαιριστή σαν άνθρωπο και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Οι στόχοι του Θεσπρωτού αλλά και οι δικοί σου για τη φετινή χρονιά ποιοι είναι; Αλλά σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα να μου απαντήσεις και για τα επόμενα χρόνια και την καριέρα σου σαν ποδοσφαιριστή, γνωρίζοντας πως στο παρελθόν είχες επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Αστέρα Τρίπολης.
Ας ξεκινήσουμε με τους στόχους της ομάδας, μιας και ο στόχος του Θεσπρωτού είναι το πιο σημαντικό και μέσω αυτού του στόχου θα έρθει και ο προσωπικός. Οι στόχοι λοιπόν της ομάδας μου φέτος είναι να φτάσει το δυνατόν ψηλότερα στην τελική βαθμολογική κατάταξη. Η ομάδα μπορεί να κερδίσει κάθε παιγνίδι και έχει τις δυνατότητες να βρεθεί αρκετά ψηλά. Βέβαια εμείς κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και πάντα ένα-ένα… Στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας και θα μπορούμε να πούμε τι επιτύχαμε και τι όχι. Προσωπικά τώρα όπως είπα και πάλι, οι στόχοι μου για φέτος συμβαδίζουν με της ομάδας. Όσον αφορά το μέλλον θεωρώ πως έχω τις δυνατότητες να επιστρέψω σε υψηλό επίπεδο και αυτό έχω θέσει και σαν στόχο. 

Θα ήθελα να μου πεις για την αλλαγή του προπονητή στην ομάδα. Τι επίδραση είχε πάνω στους παίκτες και στο κλίμα των αποδυτηρίων;
Η ομάδα είχε κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα και όπως όλοι γνωρίζουμε, σε μια ομάδα δεν γίνεται να αλλάξεις του παίκτες. Σε αυτές τις περιπτώσεις την πληρώνει σχεδόν πάντα ο προπονητής, καλώς ή κακώς, μιας και αυτός είναι που στο πρόσωπό του καθρεφτίζεται η ομάδα. Η αλλαγή αυτή πιστεύω άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας, όπως φάνηκε και στο ματς με την ΑΕ Καραϊσκάκη. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Εμείς συνεχίζουμε ενωμένοι να πετύχουμε τους στόχους μας.

Ο Εθνικός Φιλιππιάδας έρχεται στην Ηγουμενίτσα την Κυριακή…
Την Κυριακή θα κληθώ να αντιμετωπίσω τον Εθνικό. Στη Φιλιππιάδα έζησα μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες. Μόνο θετικά συναισθήματα τρέφω για την πρώην μου ομάδα και όπως έχω ξαναπεί, κάποια στιγμή θα επιστρέψω στον Εθνικό Φιλιππιάδας.

Θα ήθελα πριν κλείσουμε να μου πεις για την κατηγορία, για τη Γ’ Εθνική, ποιο είναι το χαρακτηριστικό της.
Σε αυτή την ερώτηση μπορώ να απαντήσω με βεβαιότητα μιας και τα τελευταία τρία χρόνια τυχαίνει να αγωνίζομαι στη Γ’ Εθνική. Το κυρίαρχο στοιχείο της κατηγορίας είναι η δύναμη. Αυτό που όμως την κρατά κάπως χαμηλά σε ποιότητα, είναι η σκοπιμότητα. Θυσιάζονται πολλά στο βωμό του αποτελέσματος και αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να αλλάξει. Με απώτερο σκοπό πάντα την προσέλκυση του κοινού στα γήπεδα, μιας και η ζωή του ποδοσφαίρου είναι οι φίλοι του.

Αλέξης Πανταζής