Η Ολυμπιακή Φλόγα φώτισε την Πρέβεζα και την Αρχαία Νικόπολη

Με τιμές αρχηγού κράτους η Πρέβεζα υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα σήμερα Παρασκευή 22 Απριλίου.

Η Φλόγα ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο χθες το μεσημέρι αμέσως μετά την αφή της στην Αρχαία Ολυμπία.Διασχίζοντας τον Πύργο, την Αμαλιάδα, την Αρχαία Ηλιδα και τα Λεχαινά η πομπή με την Φλόγα έφτασε στην Ζάκυνθο όπου και διανυκτέρευσε

Το σημερινό ταξίδι της ξεκίνησε από την Ζάκυνθο και μέσω της Πάτρας , του Μεσολογγίου, του Αστακού και της Λευκάδας ενώ στην Πρέβεζα έφθασε στις 17.45 μέσω της υποθαλάσσιας ζεύξης.

Από εκεί ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο κατευθύνθηκε προς το Αρχαίο Στάδιο της Νικόπολης,όπου μέλη του Τοπικού Συλλόγου και την Τοπική Κοινότητα Νικόπολης, μαζί με τον πρώτο Λαμπαδηδρόμο Μάριο Κατσή υποδέχθηκαν το τζιπ που μετέφερε την φλόγα  στην είσοδο του Αρχαίου Σταδίου. Ο Μάριος Κατσής  άναψε τον βωμό, ενώ αμέσως μετά η πομπή ακολουθώντας την ίδια διαδρομή έφθασε στην οδό Προύσσης.

 

 

 

 

 

 

 

Στην συμβολή των Ελ.Βενιζέλου και Προύσσης ,ο δεύτερος Λαμπαδηδρόμος Χρήστος Χήτας παρέλαβε την Ιερή Φλόγα, την οποία παρέδωσε στην συμβολή των οδών Ελ.Βενιζέλου και Ιων.Μουστάκη στον  Μανώλη Μυλωνά.

 

 

 

 

 

 

 

Ο Μανώλης Μηλωνάς οδήγησε την φλόγα έως την συμβολή των οδών Ελ.Βενιζέλου και Σαπουντζάκη όπου παρέδωσε την φλόγα στην τελευταία λαμπαδηδρόμο και αθλήτρια του Ολυμπιονίκη  Αθηνά Παπαγιάννη η οποία άναψε τον βωμό στην πλατεία Ανδρούτσου.

 

Ακολούθησαν χαιρετισμοί του Δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαΐλη και του Εκπροσώπου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ιωάννη Καρρά και η ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δύο χωρών και του Ολυμπιακού Ύμνου .
Στην Πρέβεζα βρέθηκαν τηλεοπτικά συνεργία από την Ιταλία, η Κρατική Τηλεόραση της Βραζιλίας και ο εκπρόσωπος των Ολυμπιακών Αγώνων του “Ριο  2016” Marco Ferreira Elias

Στην συνέχεια το παιδικό Τμήμα της Χορωδίας Αρμονίας ερμήνευσε  μουσικό πρόγραμμα υπό την Διεύθυνση της Ανέλια Στεφάνοβα, ενώ δρώμενο σχετικό με το Ολυμπιακό Ιδεώδες παρουσίασε ο Γ.Σ Κλεοπάτρα υπό την καθοδήγηση της Βάσως Ζαντραβέλλη.

 

Η αυλαία της εκδήλωσης  «έπεσε» με παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό Τμήμα Πρέβεζας και τον χοροδιδάσκαλο Δημήτρη Ρούσσο.

Η Φλόγα θα διανυκτερεύσει στην πλατεία Ανδρούτσου όπου στις 7 το πρωί του Σαββάτου θα την παραλάβει από τον βωμό ο Αγγελος Σολδάτος ο οποίος στην συμβολή της Π.Τσαλδάρη και 21ης Οκτωβρίου θα την παραδώσει στον Σπύρο Γκούρα.
Η Φλόγα , σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Επιτροπής , θα αναχωρήσει εποχούμενη από την οδό Αμβρακίας προς το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας συνεχίζοντας το ταξίδι της προς την Κέρκυρα, ενώ διασχίζοντας ολόκληρη την Ελλάδα στις 27 Απριλίου θα φτάσει στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου και θα γίνει η τελετή παράδοσης στους εκπροσώπους του Ρίο. Η Φλόγα γίνεται δεκτή με τιμές αρχηγού Κράτους ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην πόλης μας τόσο από την Τροχαία όσο και από το Λιμεναρχείο .Μεταξύ των άλλων από τις 5 το απόγευμα έως το τέλος της λαμπαδηδρομίας θα απαγορευτεί η κυκλοφορία και η στάθμευση όλων των οχημάτων από το ύψος των Ιαματικών Λουτρών έως τα Δικαστήρια, ενώ όργανα της Τροχαίας θα αναλάβουν την διευθέτηση της κίνησης των οχημάτων στην ζώνη ευθύνης της.

πηγή:mypreveza.gr